Työtaistelu vaikuttaa myös jäteastioiden tyhjennyksiin


(Kuva: Rosk’n Roll)

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n torstaille suunnittelema lakko aiheuttaa muutoksia asuinkiinteistöjen jäteastioiden tyhjennyksiin 13.-15. joulukuuta, alueellinen jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll tiedottaa. Vaikutukset tyhjennyksiin voivat ulottua pidemmällekin.

Osa keskiviikon tyhjennyksistä tehtiin ennakoivasti jo tiistaina ja keskiviikkona pyritään vastaavasti tekemään myös osa torstain tyhjennyksistä, yhtiö tiedottaa.

Torstaina tyhjentämättä jääneitä astioita aletaan tyhjentää perjantaina, mutta työtaistelun vaikutukset tyhjennyksiin voivat ulottua perjantaita pidemmälle. Kaikkia tälle viikolle suunniteltuja jäteastioiden tyhjennyksiä ei välttämättä pystytä tekemään.

Rosk’n Roll lähettää tekstiviestin niille asiakkaille, joiden astiatyhjennyksiin lakon tiedetään vaikuttavan, ja jotka ovat ilmoittaneet yhtiölle puhelinnumeronsa . Uutta tyhjennysaikaa ei pystytä ilmoittamaan ennakkoon.

Mielenilmaus pysäyttää junat

Rautatiealan Unionin mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen torstaina 14. joulukuuta puolesta yöstä alkaen ja jatkuu saman päivän iltaan kello 19 saakka. Poliittinen lakko pysäyttää henkilöliikenteen kauko- ja lähijunavuorot kyseisenä aikana.

Fintraffic ja Väylävirasto muistuttavat, että kaikki liikenne rataverkolla ei kuitenkaan pysähdy mielenilmauksen vuoksi. Vaikka henkilöliikennettä ei ole ja tavaraliikennettäkin vain jonkin verran, niin esimerkiksi kunnossapito- ja ratatyökalustoa liikkuu rataverkolla normaaliin tapaan.

Tämä on syytä huomioida esimerkiksi tasoristeyksissä. Lisäksi radan luvaton ylittäminen sekä muu asiaton oleskelu rautatiealueella on vaarallista ja myös laitonta, Fintraffic ja Väylävirasto tiedottavat.

Torstai-iltana liikenteen palautuminen normaaliksi saattaa kestää ja aiheuttaa myöhästymisiä sekä myös vuorojen korvaamisia linja-autoilla.

Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan veloituksetta. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti lakon ajalle ostetuista junalipuista. Asiakkaat voivat muuttaa kaukoliikenteen kertalipun toiseen ajankohtaan torstaiaamuun kello 9 mennessä.

VR ilmoittaa pyrkivänsä liikennöimään perjantaina mahdollisimman normaalisti aikataulujen mukaan. Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi kuitenkin tulla yksittäisiä muutoksia liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ