BK-46 voiton päässä mestaruudesta, vakuuttava voitto Riihimäeltä

Näin sitä pitää! Kapteeni Sebastian Säkkinen tuuletti toisen finaalipelin voittoa sydämensä kyllyydestä.

Valtakunnallista koiran päivää vietettiin miesten käsipalloliigan toisessa finaalipelissä siten, että kukkojen metsästykseen käytetty raaseporilainen pystykorvarotu karjaankarhukoira ajoi lyhytkuonoisen riihimäkeläisspanielin sängyn alle piiloon.

BK-46 haukkui Cocksin lyttyyn ja murisi keskiviikkona vakuuttavan vierasvoiton lukemin 24-31 (11-14). Mestaruus on katkolla karjaalaisille lauantaina kotikentällä.

Vahtikoirat vauhdissa

Koira on ihmisen paras kaveri, mutta maalivahti voi olla käsipallojoukkueen turvallisen tukeva laveri. Kroonisella tavalla tasoaan finaaleihin nostava mainio Miksu Heinonen kesti finaalisarjan kakkospelissä vielä kovempaa käyttöä kuin avauskohtaamisessa, ja päästi omalla vahtivuorollaan selkänsä taakse vain 20 palloa. Pääsarjan kaikkien aikojen maalipyssyn Teemu Tammisen hän sai toisella jaksolla niin raiteiltaan, että ensin Tamminen huitaisi rankkarin päätyverkkoon ja repsahti seuraavassa hyökkäyksessä tinttaamaan laidasta Heinosta päähän.

Miksu Heinonen on viime kauden malliin nostanut tasoaan finaalipeleihin. Riihimäellä hän pysäytti palloja lähes 50-prosenttisesti.

Sebastian Säkkiseltä tuuppaisun tilanteessa saanut kuningaskukko selvisi siitä ilman jäähyä, mutta Miksukaan ei ollut tärskystä moksiskaan.

-Täytyy sanoa, että kyllä Tamminen edelleen heittää aika kovaa. Hänellä on ruista ranteissa, Miksu tunnusti.

Fredrik Holmberg kävi torjumassa Albin Järlstamin pilkun ja avausottelussa koirankoppiin seitsemän metrin viivalta heitetyt punavalkoiset piskit löivät nyt siinä tilastossa luun vastustajan kouraan (BK 6/6, Cocks 5/7). Joukkueesta löytyi vielä jokerimaalivahti, sillä Miska Henriksson riensi kolmesti pysäyttämään Cocksin yritykset tyhjään BK-häkkiin. Tammisen heiton hän torjui kuin lätkävahti, Nuno Santosin linkoon hankolainen syöksyi jenkkifutiksen laitahyökkääjän lennokkuudella ja Kemal Hamzicin passin Miska läppäisi lentopalloilijan lyönnillä verkolta kenttään,

Henriksson on tehnyt tätä monesti ennenkin ja korkean valmiustilan suoritukset ovat yhtä kullanarvoisia kuin maalitkin.

-Olen ottanut tuota roolia silloin kun pelaamme ilman maalivahtia. Vastustajaa aina vähän kirpaisee, kun palloa ei saada tyhjiin, Miska totesi.

Heinonen arvosti toverin panosta hänen istuessaan penkillä.

-Onhan sitä hienoa seurata, kun hän on niin valmiina reagoimaan ja laittaa kroppaa likoon. Olisinpa itsekin noin notkea ja urheilullinen, Miksu nauroi.

Henrikssonin iskunkestävä keho on monen muun tapaan naarmuilla ja mustelmilla.

Miska Henriksson murtautui neljästi maalintekoon ja esti kolmesti Cocksin yritykset tyhjään BK-rysään.

-Näissä peleissä tulee kaikenlaisia osumia, mutta ei tämä ole vielä ollut yhtä rajua kuin viime kauden finaaleissa. Silloinhan tuli päähänkin reikää ja sidettä, Miska turisi.

Ajokoirat asialla

Cocksilla vaikutti olevan keskiviikkona side silmillä, sillä osumaprosentti jäi heikoksi ja yhdeksän metrin pommitus ponnettomaksi. Toisella jaksolla kotijoukkueen kaukoheitoista ei uponnut enää yksikään.

-Saimme heidät heittämään enemmän ”ysistä” ja silloin Miksu on vahvimmillaan, valmentaja Andreas Rönnberg totesi.

Harmaita hiuksia Karjaalla aiheuttanut sentteri Santeri Vainionpää pyöri Igor Skyban ja Robin Sjömanin mankelissa, eikä päässyt viivalta tehoilemaan. Puolustusroolissa aloittaneesta Pavel Dudasta nähtiin vaisu versio, eikä yleensä niin tulinen valkovenäläinen syttynyt peliin lainkaan. Dudan puolella puolusti valtaosin hyökkäysansioillaan meritoitunut Nico Rönnberg.

Nico Rönnbergissä oli pitelemistä omilla ja vierailla. Santeri Vainionpää joutui maaliruiskun riepoteltavaksi.

-En ole tainnut tätä kovin monta kertaa sanoa, mutta Nico on kyllä nyt puolustanut hyvin, Heinonen kehaisi.

Nico myös hyökkäsi hyvin, mutta pilasi peliään 2+2 minuutin jäähyllä siinä vaiheessa, kun Cocks oli jo putoamassa kärryiltä.

Isännät veivät ylivoiman 4-2 ja rimpuilivat viiden maalin päähän, mutta Rönnberg paukutti istuntonsa päättymisen jälkeen 19-25-osuman ja taisteli nivusvaivojen läpi ottelun loppuun.

-Turhat jäähyt meidän on vielä karsittava pois, jotta emme anna Cocksille enää mahdollisuuksia tulla peliin mukaan. Tilanne voi niin äkkiä muuttua niiden aikana, kapteeni Sebastian Säkkinen sanoi.

Voittolukemat olisivat voineet olla vielä lopputulosta selkeämmätkin.

Toisella jaksolla esiin noussut Jonathan Ekman ei pelännyt haastaa Cocksin puolustusta.

-Olemme molemmissa peleissä ajaneet Cocksia jo ihan katkeamispisteeseen asti, mutta emme ole vielä saaneet katkaistua heitä ihan kunnolla, Heinonen mietti.

Kotikoirilla kullankiiltoa

Jac Karlssonin ensimmäinen pelitilanneheitto kirjattiin vasta 49. minuutilla, mutta hän pyöritti hyökkäyspeliä niin vaivattoman tyylikkäästi, ettei heitoille ollut tarvettakaan. Toisella puoliskolla Cocksin puolustusta piinasi Jonathan Ekman, joka korvaa vikkelillä jaloillaan ja harhautuksillaan sen minkä koossa häviää.

-Olen Ekmanista tosi ylpeä. Hän jaksaa ja uskaltaa yrittää, hankkii pilkkuja ja petaa muille paikkoja. Hän toi toisella jaksolla hyökkäyspeliimme uuden ulottuvuuden, valmentaja Rönnberg sanoi.

Jac Karlsson pyöritti peliä näyttävin elkein. Tässä lähtee syöttö viivalle.

BK:n juoksupelin jarruttaminen nostetaan aina tikunnokkaan, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että Cocks kaipaa kipeämmin maaleja nopeista iskuista kuin polkkapesue, joka löytää enemmän ratkaisuja asemapeliin.

Ei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta aika paljon se vaatii, ettei Karjaan urheiluhallissa soiteta lauantaina raaseporilaisten marssia. Kaksi edellistä mestaruutta on sinetöity vieraskentillä ja nyt on kultainen tilaisuus juhlia kotihallissa.

-Emme ajattele vielä mitään tuollaista, sillä ottelusarjan voittaminen on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu. Jokainen peli on erilainen eikä tästä ottelusta voi vetää mitään johtopäätelmiä siihen, mitä seuraavassa ottelussa tapahtuu. Kapteenina minun on pidettävä huoli siitä, että ajatukset pysyvät vain pelissä, Säkkinen evästi.

Karjaalaiskannattajilla oli tunnelma korkealla Cocks Areenan lehtereillä.

-Tänään voimme kotimatkalla nauttia tästä voitosta, mutta sen jälkeen fokus on taas seuraavassa ottelussa, Heinonen säesti.

BK:n komento on silti vahva, sillä Cocks ei ole vieläkään käynyt kertaakaan johdossa finaalisarjan aikana.

-Lauantaina pitää saada taas hyvä alku otteluun. Cocks tulee ensimmäiset 5-10 minuuttia kovaa ja yrittää saada otteen, sitä emme saa heille antaa. Kunhan teemme sen minkä olemme tähänkin asti tehneet, niin emme häviä lauantainakaan, Henriksson vakuutti.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 9/19 (7 m 3/3), Miska Henriksson 4/7, Sebastian Säkkinen 4/7, Jac Karlsson 4/6 (7 m 3/3), Igor Skyba 3/4, Jonathan Ekman 2/7, Robin Sjöman 2/2, Janne Korpimäki 1/3, Oliver Nordlund 1/2, Miksu Heinonen 1/1.
Heittojakauma: 6 m 17/29, 9 m 7/21, tyhjä maali 1/2.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 19 torjuntaa, Fredrik Holmberg 1 (7 m).
Jäähyt: Skyba ja Rönnberg 2 x 2 min, Henriksson 2 min. Maalit Cocksille 7-2.