Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Urheilu


Mikael Källman Hall of Fame-kunniagalleriaan

Mikael Källman on otettu valinnastaan Suomen urheilun kunniagalleriaan. Hän on ensimmäinen Hall of Fameen nimetty suomalaiskäsipalloilija.Urheilumuseo nimeää vuosittain kunniagalleriaan sukupolviemme urheilun sankareita, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman huippuihin ja näin vaikuttaneet kansallisen identiteetin rakentumiseen.


HTK pelaa sarjanoususta kotikentällä

Hangon Tenniskerho sai viime viikolla iloisia uutisia, kun joukkueelle myönnettiin nousukarsintojen järjestämisvastuu.Ykkösdivisioonan parhaimmisto kamppailee noususta liigaan tulevana viikonloppuna Cupliksessa, jossa pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä.


Tammisaaren keilahallissa juhlan ja pohdinnan aihetta

Tammisaaren keilahallissa kaadetaan tasavuosia urakalla, sillä 50 vuotta tulee täyteen niin Tammisaaren Keilailuliitolla kuin sen ensimmäisillä seuroillakin, Fair Playlla ja Dragsvik Bowlingsällskapilla. Harrastajien väheneminen kuitenkin huolestuttaa.


IF Raseborg panostaa henkiseen hyvinvointiin

IF Raseborg alkaa keskittyä henkisen valmennuksen kehittämiseen ”Projekt mental coaching”-hankkeessa vuosina 2022-2024. Seura kutsuu urheilijoiden lisäksi mukaan myös vanhemmat ja valmentajat. Konsepti ei ole suunnattu pelkästään yleisurheilijoille, vaan se sopii muidenkin lajien edustajille.


Staffan Pettersson luki nuotteja jetsulleen

Karjaalle asettautuneen entisen kartanlukijan Staffan Petterssonin arkistosta löytyy melkoinen kappale suomalaista rallihistoriaa. Pettersson muistaa rallitaipaleeltaan tarkasti moniakin mielenkiintoisia tapahtumia.


Knights taapersi joulunviettoon, valmentaja vaihtuu

Påminnen hallissa on joskus eletty hilpeämpiäkin aikoja salibandyn parissa kuin tällä pahasti poskelleen menneellä kaudella. FBC Raseborg Knights päätti vuotensa miesten 2-divisioonassa tylsällä tavalla Toukolan Terästä vastaan kärsien tappion maalein 3-7 (1-4, 1-2, 1-1).


BK:n joukkueessa koronatartuntoja

Karjaan BK-46:n käsipallomiehistön pelaajalla todettiin viime viikolla koronatartunta ja joulun kynnyksellä seurassa odotettiin altistuneiden joukkueen jäsenten testituloksia. Keskiviikkona aamupäivällä seuran puheenjohtajan Roger Roosin tiedossa oli jo neljä tartuntaa joukkueeseen kuuluvien keskuudessa ja saman verran tartuntoja oli varmistettu myös henkilöiden lähipiirissä. Lue lisää…


Ice Teamin kiekkopojat pesunkestävällä pelipäällä

Ice Team Raseborgin U 13-joukkue lähtee tuleviin jääkiekkotaistoihin suihkunraikkaalla ilmeellä. Valmentajat Tomi Koivunen ja Wille Rantanen lunastivat lupauksensa vaatteet päällä suihkuttelusta jo lokakuussa ja tällä viikolla oli pelaajien vuoro.


BK päräytti jälleen cup-finaaliin

Suomen cupin ja Dickenin yhdistelmässä on jotain sellaista, joka vetoaa BK-46:n käsipallomiehistöön hyvin erityisellä tavalla. Se vapauttaa karjaalaisten pelin kirkkaimpaan loistoonsa ja näin pääsi käymään tällä kerralla cupin välierävaiheessa. BK höykytti Dickeniä kotihallissaan keskiviikkona 32-24 (18-11) ja eteni helmikuussa käytävään Lue lisää…


Naisten käsipallossa karjaalaiskomento

Karjaan BK-46 on yltynyt 1-divisioonassa julmaan vireeseen ja viimeisen neljän ottelun voittomarginaali on revennyt keskimäärin 17 maaliin.Joukkue on voittanut kaikki kahdeksan peliään eikä sarjavoitto ole tällä tahdilla uhattuna.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ