Urheilu


HIK:n käsismiehet liigasta 2-divariin

Kun Hangon urheilutalon uusitulla lattialla ovat nenäkkäin HIK ja vantaalaistuttu Atlas, niin kelpaahan siinä sunnuntai-illan ratoksi liigakäsiksestä nauttia. Tarkemmalla katseella kuitenkin selviää, että parrasvalot ovat vaihtuneet hämärän rajamaille. Tässä pelataan 2-divisioonaa, jonne Suomi-käsiksen turmiolliset tyrskyt ovat heittäneet niin Hangon kuin Vantaankin ylpeyden vauhtia hakemaan ja parempaa huomista toivomaan.


Anders Holmberg palkittiin elämäntyöstä

Pyssy paukkuu ja sirmakka soi, näillä taajuuksilla Anders Holmberg karkeloi. Raseborgs Skyttaren ampumaurheilutehtaan pitkäaikainen patruuna osaa kiväärin lisäksi käsitellä taitavasti myös harmonikkaa, joka pysyy nykyään jopa pyssyä paremmin näpeissä. Itseoppinut hanuristi on 1970-luvulta lähtien vetopeliä veivannut ja kuuluu edelleen Inkoon pelimannikillan kalustoon.


Marja-Liisa Lehto on Karjaan Uran ikiliikkuja

Menevä mamma, lapsenmielinen likka
Primus motor
Oiva organisaattori
Hoitava hulivili
Energinen esikuva


Oliver Helander kapsahti MM-karsintaan

Qatarin kaaria. Oliver Helander kiskaisi keppiä Dohan MM-karsinnassa, mutta loppukilpailuun asti se ei kantanut. Karjaalaisheittäjä luottaa ensi kauden sujuvan ehjemmissä merkeissä.


Itämerimaratonilla ennätysvauhtia ja erikoisuuksia

Itämerimaraton juostiin 12. kerran ja vuodesta 2012 lähtien kilpailukeskus on ollut keskuskoululla. Tällä kerralla paikalle löysi 470 osallistujaa, joista suurin siivu (201) lohkaistiin puolimaratonille. Puolimaratonilla väkevintä vauhtia piti jälleen kerran Reijo Ronnila, joka on leipomassa itsestään todellista Itämerimaratonin legendaa. Heinolan Lue lisää…


Läntisen Uudenmaan golfseuroissa hieman yli 3.000 jäsentä

Yksi golffari enemmän kuin viime vuonna. Läntisen Uudenmaan seuroissa oli elokuun lopussa hieman yli 3.000 jäsentä, joista noin joka kolmas Ruukkigolfissa. Laji on vahvasti miesvaltainen myös näillä nurkilla


Kisakeskus, koripalloleiri, älypallo

Kisakeskuksen korisleirillä esiteltiin uutta ällistyttävää älypalloa

Nuoria koripalloilijoita yhteen kokoava ja ensikosketuksen maailmanmarkkinoille tarjoava Biddy Basket-toiminta on Suomessa keskittynyt Kisakeskuksen urheiluopistoon ja talossa oli viikonloppuna jälleen tohinaa. Reippaat 160 junnupelaajaa ympäri Suomen kerääntyi valintaleirille, josta seulottiin joukkueita kevään harjoitus- ja pelireissuille ulkomaille.


Silmä lepää. Kuolan niemimaan keskiosassa kumpuilevien Hiipinätuntureiden maisemat nostivat mönkkärimiesten karvat pystyyn ensimmäisellä retkellä. (Kuva: Markku Rytinki)

Kalle Suihkonen mönkii Kuolan niemimaalla

Ihmiset ovat noin ylipäätään valppaita vastaamaan uteluihin, kuten lähdetkö kahville, tai ehditkö viikonloppuna sulkapalloa pelaamaan. Mutta jos kysymys kuuluukin: ”Lähdetkö mönkijällä ajamaan Kuolan niemimaan halki?”, niin naamalle saattaa hiipiä Kummelista tuttu tonnin seteli-ilme.
-Eipä niitä lähtijöitä ole jonoksi asti ollut. Edelliselle reissulle kyselimme aika ahkerastikin, mutta yksi sieltä vain rohkeni mukaan. Ehkä ei vain ole niin paljon ihmisiä, jotka tykkäävät yhdistää mönkimisen ja useamman päivän retkeilyn, Kalle Suihkonen arvelee.


Isäntä ja vakiovieraat. Stefan Söderbergin (vas.) pingishallista on tullut Räsästen poppoolle kuin toinen koti. Takana Elmo ja edessä lapset Veera ja Joona. Veera pelaa tällä kaudella HIK:n 5-divarin joukkueessa.

Pöytätenniksessä paikallispöhinää

Pöytätenniksen 2-divisioonassa tullaan tällä kaudella näkemään tukku toverillisia, mutta silti tulikivenkatkuisia lyöntejä. Hyvin toisensa tuntevat Hangon HIK ja Karjaan BF-78 ovat kansoittaneet sarjan C-lohkon ja ottavat tulevana lauantaina toisistaan mittaa ensimmäisessä turnauksessa Karjaan pingishallissa. HIK pelaa lohkossa kahdella joukkueella, kun kakkosremmi sai seurakseen myös edustusmiehistön.


Voitto kotiin. Patricia Westman pettyi suoritukseensa nuorten GP-sarjan finaalissa, mutta pääsi silti tuulettamaan sarjan voittoa. Carmen-heppa on ollut kesällä väkevässä vedossa. (Kuva: Heidi Lammi)

Patricia Westman ratsasti nuorten GP-voittajaksi

Voitto kotiin. Patricia Westman pettyi suoritukseensa nuorten GP-sarjan finaalissa, mutta pääsi silti tuulettamaan sarjan voittoa. Carmen-heppa on ollut kesällä väkevässä vedossa. (Kuva: Heidi Lammi)