Urheilu


Hurja Piruetti pyörii flow-tilassa

Pari vuotta sitten Aalto-yliopiston rakentamassa Utelias mieli-näyttelyssä esiteltiin sähkötekniikan historiaa innovaatioiden kautta. Ensimmäinen Suomessa valmistettu dynamo, ensimmäinen pohjoismainen suprajohteinen moottori ja vaikka galvanometri olivat joitakin aikamme mullistuksia.
Katja Köngäs ei varsinaisesti ole mikään keksintö, mutta hän olisi yhtä hyvin voinut olla näyttelyn vetonauloja. Mukaansatempaavalla ja alati innostuneella otteellaan Länsi-Uudenmaan tanssiopiston dynaaminen rehtori sähköistää ympäristön, kuin ”katjanaattori” konsanaan.


Grönholm Tunturirallin kuudes – Lindholmin luokkavoitto huuhtoutui hankeen

Emil Lindholmin nuottikorva petti pahassa paikassa ja vahvassa duurissa edennyt Tunturiralli notkahti loppusuoralla mollin puolelle. Inkoolaislähtöisellä kuskilla oli luja ote SM-rallin ensimmäisen osakilpailun SM1-luokan voitosta Skodan kehitysversiolla Fabia R5 Evolla
Skodalla Tunturirallissa päästeli myös Lindholmin pikkuserkku Niclas Grönholm, jonka käsissä kulki vanhempi Fabia R5-malli. Inkoolaisasukki teki rallidebyyttinsä Rovaniemellä vuosi sitten ja jäi tuolloin moottoriongelmien takia yleiskilpailun kärjestä puolisen tuntia.


Nico Rönnberg jälleen vuoden käsipalloilija

Ei kahta ilman kolmatta. Nico Rönnbergille sanonta piti jetsulleen kutinsa, kun hänet urheilutoimittajien näkemyksellä arvostettiin vuoden käsipalloilijaksi Suomessa vuosimallia 2019. Valinta osui 27-vuotiaan karjaalaispelaajan kohdalle kolmatta kertaa ja ne ovat tulleet peräjälkeen vuodesta 2017.


EIF-pojat pärjäsivät Ruotsissa

Loppiaisen korvilla Falunissa pelattu käsipallon junioriturnaus Kopparcupen ei ole suomalaisjoukkueita paljon puhutellut, ei myöskään tänä vuonna. 174 osallistuneen joukkueen listalle livahti kuitenkin yksi sinivalkoinen edustaja käsipallomme syrjäisiltä kujilta, Tammisaaren piskuisesta poppoosta. Ekenäs IF:n D 07-pojat ottivat haasteen vastaan.


Ice Skating Tour valloitti Karjaan jäähallin

Harvoin, jos silloinkaan, on Karjaan jäähallissa nähty sellaista säpinää kuin perjantaina. Ensimmäistä kertaa näille leveysasteille liukunut valtakunnallinen Ice Skating Tour kun luistelutti koululaisia aamupäivällä kuin viimeistä päivää. Neljän tunnin ajan jäälle jumputti sata lasta kerrallaan ja nämä musiikin ja leikkien tahtiin hokkareilla hirnuivat.


Grönan DC tarkkana dartsissa, Uralla tökkii shakkidivarissa

Hankolaiskomennossa etenee dartsin 1-divisioonan kakkoslohko, jossa Grönan Darts Club on heittänyt muut polvilleen. Viiden kierroksen jälkeen miehistöllä on 66 pinnaa ja eroa Proffan Tikkaan (57) ja Kotkan DC:n kakkoskoplaan (55) on mukavasti. Sarjapisteitä ropisee plakkariin niin, että ottelun voitosta irtoaa Lue lisää…


Entiset BK-pelaajat sopeutuvat Siuntioon

Kun oman maan mansikka meni muhjuksi, niin ei auttanut kuin kääntyä muun maan mustikan puoleen. Näin tuli marjastukseen uusia piirteitä, kun BK-46:n SM-sarjassa pelannut naisten käsipallojoukkue meni nurin ja pelaajat jäivät vapaille markkinoille poimittaviksi.


Oliver Helander vahvistuu ja valpastuu

Oliver Helander valmistautuu Tokion olympialaisiin Kuortaneella. Lue koko juttu näköislehdestä


BK-46 palasi voittajien pöytään

Dicken kaatui cup-trillerissä Karjaan urheiluhallissa sunnuntaina piipahtanut joulupukki ilahdutti lähes tuhathenkistä katsojakuntaa lahjalla, joka on ollut toivomuslistalla jo pienen ikuisuuden. BK-46:n käsipallomiehistö juhli ensimmäistä titteliään kolmeentoista vuoteen, kun Suomen cupin finaalissa kaatui Dicken 24-22 (10-11). Edellisen kerran BK seisoi korkeimmalla Lue lisää…


HAIK voimisteli joulun viettoon

Maisema ei ollut lunta tulvillaan, mutta Hangon urheilutalossa oli silti sunnuntaina raikas talvisää. Notkeita nietoksia ja hyppiviä hankia nähtiin joka lähtöön, kun HAIK:n voimistelijat viihdyttivät yleisöä jouluriehassaan.