Työtaistelutoimilla vaikutuksia sairaanhoitoon


(Kuva: Mikko Hinkkanen/HUS)

Julkiseen liikenteeseen on ilmoitettu useiden liittojen työtaistelutoimenpiteitä torstaina 14. joulukuuta. Poliittiset lakot saattavat pysäyttää kaiken raide- ja linja-autoliikenteen. Tämä vaikeuttaa sekä potilaiden että henkilökunnan liikkumista, HUS tiedottaa.

Hoitoyksiköissä pyritään kuitenkin turvaamaan potilashoito myös lakon aikana. Yksittäiset ajanvarauksien siirrot ovat kuitenkin mahdollisia ja näistä ollaan potilaisiin yhteydessä.

-Jos henkilö on tulossa meille hoitoon torstaina, on todella tärkeää vastata myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoo.

Joitakin potilaskäyntejä muutetaan etävastaanottokäynneiksi. Myös näistä ollaan yhteydessä potilaaseen. Jos potilas ei pääse vastaanotolle tai tutkimuskäynnille esimerkiksi laboratorioon tai röntgeniin, aika tulee perua.

-Toivomme mahdollisimman monen tekevän peruutuksen sähköisesti. Laboratorioajan voi perua laboratorion sähköisessä ajanvarauspalvelussa. Maisa-palvelun kautta voi myös lähettää yksikköön viestiä. Mikäli ajan peruminen sähköisissä palveluissa ei ole mahdollista, on toivottavaa että potilaat soittavat suoraan hoitavaan yksikköön, Mäkijärvi opastaa.

Päivystysapu numerossa 116 117 palvelee päivystyksellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Palvelussa ei muuteta ajanvarauksia muutoksia eikä oteta vastaan aikojen peruutuksia.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ