BK-46 voitti kutkuttavan finaaliavauksen


Ensimmäinen ajelu miesten käsipalloliigan finaalisarjan huvipuistossa sisälsi koko rahalla tunteiden vuoristorataa, riehakasta pomppulinnaa ja levotonta törmäilyautoilua. BK-46:n possujuna puksutti lopulta maaliin voittajana ennen Cocksin kukkokarusellia jatkoajan jälkeen maalein 35-34, 30-30 (16-12).

Tuhatpäinen yleisö jännitti Karjaan urheiluhallissa ottelua, joka oli tapahtumana aivan eri maailmanpyörästä kuin mikään kuluvalla kaudella nähty koitos. Kyläkuppilan hiljainen kulmapöytä vaihtui lennosta jättimäisiin perjantai-illan pirskeisiin ja niin yleisössä kuin joukkueissakin puhalsivat intohimoisemmat tuulet.

-Näitä pelejä olemme odottaneet ja jos nyt ei saa itsestään kaikkea irti, niin sitten ei saa milloinkaan. Nyt on aika pelata polvet verillä, pelinrakentaja Jac Karlsson totesi.

70 minuutin intensiivinen ja uuvuttava otatus teki tiukkaa.

-Sattuu vähän joka paikkaan. Oli raju taistelu ja pistimme kaiken peliin, ei vain ihan riittänyt. Hallissa oli mahtava tunnelma ja mekin saimme voimaa omilta kannattajiltamme, kiitos heille, lausui Cocks-sentteri Santeri Vainionpää.

Pitkän kaavan kautta

Cocks ei käynyt kertaakaan johdossa, mutta sitkeästi iskuetäisyydellä pysytellyt riihimäkeläisremmi onnistui venyttämään ottelun jatkoajalle. BK:lla oli periaatteessa homma hallussa ja voitonavaimet visusti käsissä, mutta voitto piti kaivaa pitkän kaavan kautta.

-Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu jo paljon aiemmin. Olimme avausjaksolla ylivoimaisia, maalivahtimme Miksu Heinonen torjui hyvin ja loimme hyökkäyksissä paikkoja vähän joka puolelle. Täytyy antaa myös Cocksille tunnustusta, he eivät antaneet periksi. Cocks on saanut pelaajia sairastuvalta takaisin ja he pelasivat tänään hyvin, tuumi päävalmentaja Andreas Rönnberg.

Maalivahti Miksu Heinonen tunsi avausjaksolla syvää tyydytystä otteistaan tolppien välissä.

Erityisen hyvin pelasi unkarilaismaalivahti Gergo Miklos, joka torppasi useampaan otteeseen isäntien heitot huippupaikoista.

-Pummasimme todella paljon sellaisia paikkoja, joista pitäisi vain laittaa pallot maaliin. Rankkareista ei tarvitse edes puhua, Karlsson tuhahti.

Puhutaan kuitenkin sen verran, että BK osui seitsemän metrin viivalta sysisurkeasti 4/8, kun taas Cocks veti täydet 8/8. Minuutti ennen loppua Karlsson törsäsi rankkarin kokonaan ohi maalista päätyverkkoon ja ojensi vielä Cocksille oljenkorren, jonka vieraat käyttivät.

-Se oli huono päätös minulta yrittää tuollaista heittoa. Kyllä me konkaritkin teimme tänään virheitä, hän totesi.

Toinen konkari Nico Rönnberg murtautui varsinaisen peliajan viime sekunneilla keskeltä läpi, mutta täräytti kaikkien hämmästykseksi tolppaan.

-Pallo melkein karkasi käsistäni, enkä saanut sitä edes maalia kohti. Pitää näköjään harjoitella noita heittoja, Nico tokaisi.

Väsy puserossa

Rönnberg ja Karlsson olivat kuitenkin lopulta ne pelaajat, jotka soutivat BK:n riemun rantaan. Tyypilliseen tapaansa vastustajien kovista otteista ja tuomareiden vihellyksistä herkästi kimmastuneella Rönnbergillä olivat maalit kovan työn takana, mutta Nico ei ole kasvavien haasteiden edessä lannistuvaa sorttia. Kivikasvoinen Karlsson puolestaan pyöritti peliä ja johti puolustusta rauhoittavin elkein. Karjaalaisilla ei painunut leuka rintaan, vaikka jatkoajan jyystäminen täysin näpeissä olleen pelin päälle söi miestä.

-Olen ollut sellaisissa peleissä, missä alakynnessä ollut joukkue venyttää ottelun jatkoajalle ja puhkuu voitontahtoa samalla, kun johdossa ollut joukkue hukkaa otteen. Minä ja Nico otimme jatkoajalla tilannetta hallintaan. Tuntui, että Cocks lopulta väsyi pitämäämme tahtiin, Karlsson sanoi.

Nico Rönnberg ripitti Pavel Dudaa tämän kolhittua Miska Henrikssonia. Duda lensi suoralla punaisella ulos, Rönnberg jäi kentälle tekemään 12 maalia.

Vieraat väsähtivät lopullisen tuntuisesti siinä vaiheessa, kun Teemu Tamminen ajettiin jatkoajalla kolmannen jäähyn myötä katsomoon ja BK vei 2-minuuttisen nimiinsä 4-0. Vaan vielä puraisivat isännät itseään nilkkaan, kun ensin Rönnberg ja heti perään suoran punakortin veroisesti Kemal Hamzicia kädestä nykäissyt Robin Sjöman komennettiin istunnolle. Cocks kiri maalin päähän, mutta aika loppui kesken.

-En mitään muuta painottanut jatkoajalle kuin sitä, että ei oteta jäähyjä. Pitihän niitä vielä kaksi ottaa, valmentaja Rönnberg pyöritteli päätään.

1-0

Cocks rähmi avausjaksolla kymmenen pallonmenetystä, mutta piti siitä eteenpäin paremmin huolta pallosta. Sillä oli vaikutusta siihen, ettei BK päässyt ylenpalttisesti retostelemaan nopeilla hyökkäyksillään. Pavel Duda laukkasi avausjaksolla väkevästi penkiltä peliin, mutta karjaalaiskannattajien hampaissa oleva hermokimppu sortui sitten tööttämään Miska Henrikssonia lärviin ja katseli punaista korttia.

-Väitän, että olisimme voittaneet, jos Duda olisi pelannut ottelun loppuun. Meidän on karsittava pelistämme turhat jäähyt ja hölmöilyt ja keskiviikon kotipelissä tulemme sen tekemään. Tappiosta huolimatta tämä ottelu lisäsi uskoamme siihen, että kykenemme päihittämään finaaleissa BK:n, Vainionpää vakuutti.

Taitavasti tilaa viivalla valtaava sentteri on ollut kuluvalla kaudella hankala pala BK:n puolustukselle ja perjantainakin hän kantoi kortensa kekoon Cocksin pyristeltyä peliin mukaan.

-Meidän pitää tehdä vähän paremmin töitä ennen kuin pallo pelataan Vainionpäälle, Andreas Rönnberg virkkoi.

Miksu Heinonen esitti avausjaksolla todellisen haamutorjunnan, kun penkillä ollut maalivahti ehti vielä kipaisemaan ”puoliksi” tolppien väliin ja huitaisemaan kätensä Nuno Santosin heiton tielle. Toisella jaksolla Miksu jäi Miklosin varjoon, mutta astui taas jatkoajalla esiin. Oikean pakin paikalla Henrikssonilla ja Jonathan Ekmanilla teki tuskaa murtautua paikoille, mutta Janne Korpimäki herätti henkiin jatkosarjassa ja välierissä uinahtaneen vasemman laidan.

Meillä on pelaajia, joista voimme saada jatkossa vielä vähän enemmän irti, valmentaja sanoi.
Pulssia nostattaneen ja tapahtumarikkaan finaaliavauksen jälkeen Karlsson puki ytimekkäästi sanoiksi sen, mistä lopulta on kyse.

1-0 meille.

Kotijoukkueella oli seitsemän metrin viivalla pahoja vaikeuksia. Sebastian Säkkinen osui neljästä yrityksestään kahdesti.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 12/26 (7 m 1/2), Sebastian Säkkinen 7/13 (7 m 2/4), Jac Karlsson 5/8 (7 m 1/2), Janne Korpimäki 4/4, Igor Skyba 3/5, Miska Henriksson 3/4, Robin Sjöman 1/1, Jonathan Ekman 0/2, Linus Sjöman 0/2.
Heittojakauma: 6 m 21/33, 9 m 8/21, tyhjä maali 2/2.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (63 min.) 16 torjuntaa, Fredrik Holmberg (7 min.) 0.
Jäähyt: Skyba 2 x 2, Rönnberg 2 x 2, Henriksson 2 x 2 min, Korpimäki 2 min, R. Sjöman punainen kortti. Maalit Cocksille 11-3.
Pallonmenetykset: 9.

Cocks: Teemu Tamminen 6/10 (7 m 4/4), Albin Järlstam 6/9 (7 m 4/4), Santeri Vainionpää 6/8, Daniel Fekete 5/8, Vitalie Nenita 4/6, Nuno Santos 4/6, Pavel Duda 3/5, Kemal Hamzic 0/3, Julius Kemppainen 0/1.
Heittojakauma: 6 m 15/25, 9 m 9/20, tyhjä maali 2/4.
Maalivahdit: Gergo Miklos (70 min.) 19 torjuntaa.
Jäähyt: Tamminen 3 x 2 min/punainen kortti, Duda punainen kortti, Fekete, Vainionpää, Yury Lukanchuk 2 min. Maalit BK:lle 13-4.
Pallonmenetykset: 16.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ