Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Kategoria: Kulttuuri


10300 Karjaa-projekti kasvaa ja levisi nettiin

Tunnettuja karjaalaisia henkilöitä näyttelyn muodossa noin puolitoista vuotta sitten esitellyt 10300-projekti on kasvanut ja levinnyt laajempana nettiympäristöön. Tuore sivusto osoitteessa www.10300.fi avattiin kuluneella viikolla.


Länsi-Uudenmaan museo viihtyy uudessa vastuuroolissaan

Länsi-Uudenmaan maakuntamuseosta tuli museolain ja valtionosuusjärjestelmän uudistuksen myötä vuodenvaihteessa alueellinen vastuumuseo ja samalla sen nimi muuttui Länsi-Uudenmaan museoksi. Sen vastuualueella ovat Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Lue lisää sunnuntain näköislehdestä.


Hidasta valokuvaamista kahvipakettikameroilla

Turkulainen Hans G. Hästbacka on hitaan valokuvaamisen ystävä ja laatikkokameralla kuvaamisen taitaja. Hän esittää neulanreikäkameraosaamistaan Raaseporin valokuvakeskuksen galleriassa Karjaalla toukokuun ajan. Lue lisää näköislehdestä


Herrasmiesorkesteri heittäytyi hiekkamyrskyyn

Salonkiorkesteri Timbuktun Jukka Peltola (vas.), Timo Oksanen, Jussi Koskinen ja Kalevi Reinikainen kuulivat hiekkamyrskyn kutsun ja tekivät maailmankuulusta Daruden kappaleesta hieman erilaisen version.


Kalevala-juhlassa nuorekas ja aiempaa iloisempi luonne

Haagapuiston koulun auditorio oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä, kun hankolaiset kokoontuivat viettämään Kalevalan päivän ja suomalaisen kulttuurin juhlaa. Yleisöä lienee ollut parisataa tai hieman ylikin.


Emma alkaa kuvata Inkoon kasvoja

19-vuotias Emma Reijonen on aloittanut kunnianhimoisen valokuvausprojektin. Hän haluaa kuvata sata 0-100-vuotiasta inkoolaista. Ajatuksena on luoda valokuvakirja, jonka nimeksi saattaa tulla esimerkiksi ”Inkoon kasvot”.


Maailmaa paremmaksi. Karjaan hävikkiruokapisteen perustanut ja toimintaa koordinoiva Sole Garghentino-Nygård jakaa ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruokaa, jotta sitä ei tarvitse heittää pois.

Sole on vuoden raaseporilainen, festivaalille kulttuuripalkinto

Karjaalle viime syksynä hävikkiruokapisteen avannut Sole Garghentino-Nygård on valittu vuoden raaseporilaiseksi. Kulttuuripalkinnon saajaksi kaupunkilaiset äänestivät viime kesänä Karjaalla ensimmäisen kerran järjestetyn Raasepori Festivaalin, joka kasvaa tänä vuonna kaksipäiväiseksi.


Tulevaisuuden kirjaston halutaan olevan monipuolinen monitoimitalo

Kirjastojen käyttäjäkyselyn mukaan tulevaisuuden kirjaston tulee olla monipuolinen monitoimitalo. Kirjastotoimi kartoitti syksyllä asukkaiden toiveita ja mielipiteitä Raaseporin kirjastoista. Kysely tehtiin mm. siksi, että Raaseporiin suunnitellaan lähivuosina uusia kirjastotiloja. Lue lisää näköislehdestä


Hurja Piruetti pyörii flow-tilassa

Pari vuotta sitten Aalto-yliopiston rakentamassa Utelias mieli-näyttelyssä esiteltiin sähkötekniikan historiaa innovaatioiden kautta. Ensimmäinen Suomessa valmistettu dynamo, ensimmäinen pohjoismainen suprajohteinen moottori ja vaikka galvanometri olivat joitakin aikamme mullistuksia.
Katja Köngäs ei varsinaisesti ole mikään keksintö, mutta hän olisi yhtä hyvin voinut olla näyttelyn vetonauloja. Mukaansatempaavalla ja alati innostuneella otteellaan Länsi-Uudenmaan tanssiopiston dynaaminen rehtori sähköistää ympäristön, kuin ”katjanaattori” konsanaan.


Eput pääesiintyjäksi, Ruotsista etsitään vielä

Karjaan keskustan kupeessa kesäkuun lopussa järjestettävän kaksipäiväisen Raasepori Festivaalin pääesiintyjäksi saapuu legendaarinen pitkän linjan suomalaisbändi Eppu Normaali. Mukana seuraa pianisti Iiro Rantala ja luvassa on täyslaidallinen tuttuja hittejä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ