Kulttuuri


Kalevala-juhlassa nuorekas ja aiempaa iloisempi luonne

Haagapuiston koulun auditorio oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä, kun hankolaiset kokoontuivat viettämään Kalevalan päivän ja suomalaisen kulttuurin juhlaa. Yleisöä lienee ollut parisataa tai hieman ylikin.


Emma alkaa kuvata Inkoon kasvoja

19-vuotias Emma Reijonen on aloittanut kunnianhimoisen valokuvausprojektin. Hän haluaa kuvata sata 0-100-vuotiasta inkoolaista. Ajatuksena on luoda valokuvakirja, jonka nimeksi saattaa tulla esimerkiksi ”Inkoon kasvot”.


Maailmaa paremmaksi. Karjaan hävikkiruokapisteen perustanut ja toimintaa koordinoiva Sole Garghentino-Nygård jakaa ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruokaa, jotta sitä ei tarvitse heittää pois.

Sole on vuoden raaseporilainen, festivaalille kulttuuripalkinto

Karjaalle viime syksynä hävikkiruokapisteen avannut Sole Garghentino-Nygård on valittu vuoden raaseporilaiseksi. Kulttuuripalkinnon saajaksi kaupunkilaiset äänestivät viime kesänä Karjaalla ensimmäisen kerran järjestetyn Raasepori Festivaalin, joka kasvaa tänä vuonna kaksipäiväiseksi.


Tulevaisuuden kirjaston halutaan olevan monipuolinen monitoimitalo

Kirjastojen käyttäjäkyselyn mukaan tulevaisuuden kirjaston tulee olla monipuolinen monitoimitalo. Kirjastotoimi kartoitti syksyllä asukkaiden toiveita ja mielipiteitä Raaseporin kirjastoista. Kysely tehtiin mm. siksi, että Raaseporiin suunnitellaan lähivuosina uusia kirjastotiloja. Lue lisää näköislehdestä


Hurja Piruetti pyörii flow-tilassa

Pari vuotta sitten Aalto-yliopiston rakentamassa Utelias mieli-näyttelyssä esiteltiin sähkötekniikan historiaa innovaatioiden kautta. Ensimmäinen Suomessa valmistettu dynamo, ensimmäinen pohjoismainen suprajohteinen moottori ja vaikka galvanometri olivat joitakin aikamme mullistuksia.
Katja Köngäs ei varsinaisesti ole mikään keksintö, mutta hän olisi yhtä hyvin voinut olla näyttelyn vetonauloja. Mukaansatempaavalla ja alati innostuneella otteellaan Länsi-Uudenmaan tanssiopiston dynaaminen rehtori sähköistää ympäristön, kuin ”katjanaattori” konsanaan.


Eput pääesiintyjäksi, Ruotsista etsitään vielä

Karjaan keskustan kupeessa kesäkuun lopussa järjestettävän kaksipäiväisen Raasepori Festivaalin pääesiintyjäksi saapuu legendaarinen pitkän linjan suomalaisbändi Eppu Normaali. Mukana seuraa pianisti Iiro Rantala ja luvassa on täyslaidallinen tuttuja hittejä.


Tarinoita ja esineitä museokokoelmien kätköistä

Mitä mahdatkaan tietää vanhempiesi, isovanhempiesi ja esi-isiesi elämästä ja vaiheista? Jokaiselle esimerkiksi isovanhempiensa kanssa aikaa viettäneelle lienee nimittäin kovin tuttu lause ”silloin kun minä olin nuori”.


Eurooppalainen festivaaliprojekti käyntiin

Raaseporissa suunnitellaan jo täydellä teholla kesällä 2020 Karjaalla järjestettävää European People´s Festival-tapahtumaa. EPF:n kansainvälinen hallitus kävi tutustumassa järjestämispaikkoihin viikonloppuna, jolloin paikkakunnalle saatiin vieraita 11 Euroopan maasta.


The WaLe´s tarjosi parhaat biitit

Nuoria musiikkilahjakkuuksia etsinyt, uusia kykyjä esitellyt ja ensimmäistä kertaa järjestetty Grand Beat-kilpailu huipentui viikonloppuna loppukilpailuun Karjaan Tryckeri-teatterissa.
”Vuoden beat”-palkinnon sai paikallisten nuorten soittajien yhtye The WaLe´s


Hangon elokuvajuhlien teemana vapauden kaipuu ja naisnäkökulma

Kun lokakuu vaihtuu marraskuuksi, sää kylmenee ja tuntuu siltä, että viimeinenkin päivänvalo katoaa paksun pilvipeitteen taakse, niin juuri silloin alkavat Hangon elokuvajuhlat. Hankolaiset voivat poiketa lukuisien elokuvien valoisampiin ja lämpimämpiin maailmoihin ja se voi olla kuin pienoisloma, jolla selviää ainakin joulun valoisampaan aikaan. Elokuvajuhlat alkavat torstaina 31. lokakuuta.