EIF hurjasteli Suomen cupissa


Reilun tunnin kohdalla kentälle tullut Noah Lundström ehti tekemään kolme maalia. (Arkistokuva) Ruotsalaispuolustaja Alexander Leksell osui Tamu/2:n verkkoon kahdesti. (Arkistokuva)

Veikkausliigassa vielä näppejään nuoleva EIF iski kyntensä rajusti Tampere Unitedin kakkosjoukkueeseen miesten jalkapallon Suomen cupissa. Pyynikin urheilukentällä käyty kolmannen kierroksen kamppailu muljahti melko mykistävästi tammisaarelaisvieraiden eduksi nääs 0-11 (0-5).

Viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla Kolmosessa pelaava TamU/2 suhtautui altavastaajan rooliinsa kiitettävällä innolla. Kakkosketjunsa avauskokoonpanoon asettanut EIF puolestaan purki maalinteko- ja tuloksentekovimmaansa poloisiin manselaisiin.

Juhlat käynnisti Jakob Gottbergin kulmapotkun pömpeliin puskenut toppari Väinö Vehkonen, kunnes valokeilan varasti oikea laitapakki Joel Lehtonen. Hän syötti erikoistilanteista Alexander Leksellin ja Tobias Fagerströmin osumat ja sivalsi sitten itse ottelun komeimmalla kaapilla 0-4 suoraan vapaapotkusta. Uransa aikana vain muutaman maalin virallisissa peleissä tehnyt Leksell hullaantui avausjaksolla vielä toistamiseen käytyään tökkäämässä olkapäällään paluupallon pussiin.

Tiistai-ilta jatkui rattoisissa merkeissä toisellakin puolikkaalla. August Björklundin ja Roni Pietsalon nyyttien jälkeen tahtipuikon kaappasi Noah Lundström, joka hotki hattutempun noin 10 minuutin sisään. Lundström hankki vielä rankkarin, josta Stanislav Efimov potkaisi tämän koruttoman näytelmän loppulukemat. EIF:n maalivahtina pelannut nuori Onni Rintamäki sai keskittyä Pyynikin metsäisten maisemien ihailemiseen.

EIF:n voitto ei ollut suinkaan kolmannen kierroksen suurin, vaan Ykkösliigassa pelaava KTP laittoi vielä lähes tuplasti paremmaksi ruoskittuaan Simpeleen Urheilijoita (Nelonen) hirvittävästi 0-21.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ