Käsipallofinaalit huutavat taas BK-46:n nimeä


Päävalmentaja Andreas Rönnberg (oik.), Linus Lundqvist, Fredrik Holmberg ja huoltaja Kris Allamo nauttivat kolmannen välieräottelun voitosta.

Seitsemän pitkää kuukautta sitten käyntiin pyörähtänyt miesten käsipalloliiga alkaa BK-46:n kannalta toden teolla vasta nyt. Runkosarjan, ylemmän jatkosarjan ja vielä välieräpelienkin rutiininomaisten rypistysten jälkeen kaksi edellistä mestaruutta vienyt karjaalaiskopla käärii hihoja ja valmistautuu finaalisarjaan.

Välierissä tieltä väistyi Dicken puhtaasti voitoin 3-0, kun keskiviikkona kotoisessa urheiluhallissa käyty kolmas kamppailu kääntyi BK:n eduksi maalein 32-26 (16-13). Loppuottelussa vastaan asettuu viime kauden malliin Cocks ja paras viidestä -sarja alkaa Karjaalla perjantaina 19. huhtikuuta.

Ketut ja kukot

-Tästähän se kausi vasta alkaa ja joukkueen vanhat ketutkin hiljalleen lämpenevät, kapteeni Sebastian Säkkinen hieroi käsiään yhteen.

Karkkipaitojen finaalipaikka on ollut niin kirkossa kuulutettu, ettei kentällä tai katsomossa jaksettu siitä pahemmin innostua. Urheiluhallissa ei ole ollut liigapeleissä vielä kovin huumaava tunnelma.

Maalivahti Miksu Heinonen vertyi keskiviikkona välieräsarjan vetreimpään vetoonsa. Vidar Wickströmin heitolla ei ollut verkkoon asiaa.

-Luultavasti on pidetty itsestäänselvyytenä, että menemme finaaleihin. Pakkohan niin oli sitten tehdä, Miska Henriksson tuumaili.

Kolmannen välieräpelin yleisömäärä oli liigakauden paras (645) ja finaaliväännöissä kukkopaitoja vastaan päästäneen taas lähemmäs tuhatta, kun mestaruusjahti huipentuu.

-Voi olla, etteivät ihmiset jaksa tulla aina seuraamaan otteluita, kun pelaamme liigassa samoja joukkueita vastaan. Finaaleissa tunnelma nousee hallissa varmasti taas kattoon, päävalmentaja Andreas Rönnberg arveli.

Vartti sinne, toinen tänne

Kenenkään päätä ei olisi vaadittu keskiviikkona pölkylle, jos katsojat olisivat poistuneet vartin pelin jälkeen kotisohville jännittämään Salattujen elämien käänteitä. Ottelusta kun oli jännitys tipotiessään isäntien rellestettyä 13-4-johtoon.

-Esitimme ensimmäisen vartin aikana sellaista peliä, johon parhaimmillamme pystymme. Tuolta sen pitääkin näyttää, maalikunkku Nico Rönnberg totesi.

Seuraavalla vartilla nähtiinkin sitten aivan toisenlaista peliä. Pallon kanssa sössimisen lopettanut ja BK:ta harharetkistä rokottanut Dicken ällistytti yleisöä pyristeltyään kolmen maalin päähän.

-Siihen 15-minuuttiseen mahtuivat kaikki virheet, joita voimme tehdä, Säkkinen puhalteli.

Päävalmentaja Rönnberg oli laittanut isossa johtoasemassa vaihtoruletin pyörimään.

-Otan siitä vähän omaan piikkiini, ehkä tein liikaakin vaihtoja. Odotan tosin, että penkiltä tulevat pelaajat pystyvät pitämään yllä parempaa tasoa, ei peli saisi vaihdoista noin notkahtaa. En ollut tilanteesta huolissani, enemmänkin vain pettynyt, hän totesi.

Velipoika Nico pyöritteli päätään.

-Kaikki saavat mennä peilin eteen tuollaisen kompuroinnin jälkeen. Dickenille voi antaa kaksi maalia putkeen, mutta ei kuutta. Tuohon ei ole enää jatkossa varaa, homma pitää saada aiemmin haltuun.

Eväät syöty

Dicken rimpuili neljän maalin päässä vielä 49. minuutilla, mutta tuskin kukaan uskoi piskuisten pirkkolalaisten kykenevän tosissaan voittotaistoon. Henrikssonkin pudisteli päätään kysymykselle siitä, joutuiko BK lopulta hurjan lujille välieräsarjassa.

Igor Skyba palasi kehiin sairastelun jälkeen.

-Nostan hattua Dickenin taistelulle, mutta ei heillä ole meitä vastaan mahdollisuuksia, kun pelaamme tasollamme, Säkkinen säesti.

Andreas Rönnbergin mukaan Dicken raastoi niin ohuella kokoonpanolla, ettei sillä ollut eväitä ihan kunnolla ravistella raaseporilaisten reippaampaa rintamaa. Samaa mieltä oli muutama vuosi sitten Karjaalla pelannut Dicken-vahti Bogdan Klepa.

-Pystyimme pienissä pätkissä haastamaan, mutta emme koko ottelua. Meillä ei ole siihen vielä tarpeeksi kokemusta, fysiikkaa tai vauhtia. BK:lla on ollut sama runko jo useamman vuoden ja pelaajat osaavat pelata saumattomasti yhteen. Siihenhän Dickeninkin menestys ja useat finaalipaikat menneinä vuosina perustuivat, pitkään yhdessä pelanneeseen joukkueeseen. Nyt meillä on rakennusvaihe vielä menossa, pronssipeleihin Grankulla IFK:ta vastaan joukkoineen suuntaava Klepa totesi.

Herra ja hidalgo

Nico Rönnberg ei innostunut Dickenin pelitavasta, jossa tempo pyrittiin raahaamaan lattiaan ja ottamaan pois BK:n janoamaa vauhtia.

Robin Sjöman teki viivalla tuhoja omalla persoonallisella tyylillään.

-Ottaa päähän tuollainen 1980-luvun kävelykäsipallo, missä ei edes yritetä juosta kontrauksiin. Aivan kuin heillä olisi ollut jokin sääntö, ettei puolen kentän ylittämisen jälkeen enää juosta. Altavastaajan pitää toki jotain yrittää, mutta jos heidän ideansa oli pitää meidät alle 25 maalissa, niin se ei tule toimimaan. Finaaleihin on ainakin virtaa ja siellä myös Cocks haluaa juosta, hän sanaili.

Rönnbergin olkapää on edelleen oikutellut, mutta sitä ei ole peliesityksistä huomannut. Hän oli jokaisessa välieräottelussa herra ja hidalgo. Herrasmiestä Nicosta ei pelikentillä saa ja Dickeniäkin vastaan hän tulistui milloin mistäkin. Parranpärinät Sergei Dubovykin tai Armi Pärtin kanssa kuitenkin vain kiihdyttivät tahtia.

-Sytyn sanailusta ja pienistä kahinoista. Mielestäni psyykkaaminen kuuluu pudotuspeleihin, kunhan sen tekee tietyissä rajoissa. Vastustajat luulevat saavansa minut jotenkin sekaisin kovilla otteilla ja jälkipelillä, mutta se vain nostaa intoani ja näytönhalujani, Nico totesi.

Kaikki mukaan

Intoa piisasi keskiviikkona myös Jac Karlssonilla ja Igor Skyballa, jotka olivat sivussa kahdesta ensimmäisestä välieräpelistä sairastelun takia. Säkkisen mielestä oli vain positiivista, että Alex Lignell ja Robin Sjöman osoittivat sillä välin arvonsa. Valmentaja Rönnberg oli empiväisempi.

Miska Henrikssonilla piisaa menohaluja vielä finaaleihinkin miedolla tempolla tahkottujen välieräkoitosten jälkeen.

-Jacin ja Igorin puuttuminen oli enemmän negatiivista, vaikka Robin ja Alex ovatkin pelanneet hyvin. Puolustuspelimme oli jatkosarjassa vähän huteraa ja olisi ollut kiva laittaa sitä välierissä kuntoon täydellä miehistöllä. Meillä on nyt onneksi viikko aikaa viilata asioita ja se kyllä riittää, hän tuumi.

Maalivahdeista Fredrik Holmberg kantoi välierien kahdessa ensimmäisessä ottelussa soihtua, kunnes Miksu Heinonen kaappasi sen näppeihinsä kolmospelissä.

-Maalivahtipeli on kunnossa, molemmat ovat esittäneet hyviä otteita. Se on tärkeää, sillä maalivahtipelin onnistuminen on finaaleissa ratkaisevassa roolissa, valmentaja virkkoi.

Puolustuspään tukipilari Henriksson tietää mitä finaaleissa tulee vastaan.

-Meidän pitää olla tarkkana Cocksin viivapelin kanssa. Ja onhan heillä jokunen hyvä heittotykkikin, Miska mietti.

Jalat alle

Välierien miedossa tempossa tavallista vähemmän esillä ollut Säkkinen on valmiina juoksemaan pää kolmantena jalkana Cocksin kimppuun.

BK-46 rusikoi Dickenin tieltään matkalla finaalipeleihin. Nico Rönnberg kohteli kaltoin Benjamin Peitsaroa.

-Harjoituksissa on juostu niin paljon, ettei se tule jäämään siitä kiinni. Juostaan finaaleissa niin paljon kuin lähtee, kyllä meillä siihen on voimia, kapteeni kommentoi.

Kauden keskinäisten kohtaamisten voitot ovat BK:lle 4-2, mutta Cocks vei viimeisimmän otatuksen ylemmässä jatkosarjassa maalein 37-30.

-En oikeastaan laske sitä mukaan, sillä meillä ei ollut siinä enää mitään pelattavaa. Voi toki olla, että Cocks sai ottelusta lisää itseluottamusta. He tulevat takuulla tekemään kaikkensa ryövätäkseen kotiedun ensimmäisessä finaaliottelussa ja meidän pitää olla valmiita vastaamaan siihen. Emme ole viime vuosina hävinneet kotona montaakaan ottelua ja kotietu tulee painamaan vaakakupissa paljon, valmentaja Rönnberg totesi.

Nico Rönnberg laskee BK:n olevan vahvoilla.

-Olen sanonut pitkin kautta, että olemme itse pahin vastustajamme. Joskus asenne on pettänyt ja olemme ajautuneet ongelmiin, mutta asenteen ollessa kunnossa meitä on vaikea voittaa. Ja finaaleissa tulee olemaan asennetta, sillä näitä pelejä olemme odottaneet, hän sanoi.

Janne Korpimäki ohitti Bodgan Klepan kahdesti.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 9/13 (7 m 2/2), Miska Henriksson 4/7, Robin Sjöman 4/4, Sebastian Säkkinen 3/4, Igor Skyba 2/3, Janne Korpimäki 2/3, Linus Sjöman 2/2, Jac Karlsson 2/2, Oliver Nordlund 1/4, Jonathan Ekman 1/1, Roy Lindqvist 1/1, Alex Lignell 1/1, Jonathan Roos 0/1.
Heittojakauma: 6 m 24/31, 9 m 5/11, tyhjä maali 1/1.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (50 min.) 11 torjuntaa, Fredrik Holmberg (10 min.) 3.
Jäähyt: Rönnberg 2 x 2 min, Skyba 2 min. Maalit Dickenille 7-2.
Pallonmenetykset: 7.
Dicken: Benjamin Peitsaro 6/14, Roni Syrjälä 5/6, Joacim Broman 5/5 (7 m 4/4), Benny Broman 4/8, Sergei Dubovyk 3/7, Armi Pärt 2/5, Arne Berglund 1/3 (7 m 0/1), Vidar Wickström 0/3.
Heittojakauma: 6 m 11/19, 9 m 10/22, tyhjä maali 1/1.
Jäähyt: Dubovyk 2 x 2 min, Pärt 2 min. Maalit BK:lle 6-3.
Pallonmenetykset: 7.


Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ