Mustionjoen virtaama huipussaan, Lohjanjärvi ei vielä


Lämmin sää ja sateet ovat saaneet jokien pinnat nopeaan nousuun. Suomen ympäristökeskuksen mukaan Etelä- ja Lounais-Suomen jokien tulvahuiput on jo pääosin ohitettu.

Etelässä kuitenkin järvivedet jatkavat vielä monin paikoin nousuaan. Esimerkiksi Lohjanjärven vedenkorkeuden ennustetaan olevan huipussaan vasta huhti-toukokuun vaihteessa. Veden ennustetaan myös nousevan vielä keskimääräistä korkeammalle, minkä seurauksena alueella voi syntyä tulvavahinkojakin.

Mustionjoen yläpuolisen Lohjanjärven vedenkorkeus on nyt noin 32,1 metriä ja kahden viikon ennusteen mukaan se nousee tästä vielä noin 20 senttiä. Ajankohdan keskiarvo on 31,8 metriä.

Mustiolla Peltokosken voimalaitospadolla virtaama on nyt 50,8 kuutiometriä sekunnissa ja kolmen päivän ennuste 49,7 kuutiometriä, kun ajankohdan keskiarvo on vain 17,4 kuutiota sekunnissa.

Vuosi sitten vastaavaan aikaan virtaama oli Peltokoskella noin 23 kuutiometriä sekunnissa ja viime vuonna syyskaudella suurimmillaan 29 kuutiometrin tuntumassa. Virtaama on noussut Peltokoskella tasaisesti jo maaliskuun puolivälin paikkeilta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ