Kategoria: Hanko


Petra Biström on vuoden positiivisin hankolainen

Siis kuka? Useimmat hankolaiset tunnistavat hänet entisellä nimellään Merikannon Petrana, Oskun tyttärenä. Sama Petra, joka on jo vuosikaudet pitänyt Hangon keskustassa Vuorikadulla Petran Sinikulmaa.


Rekasta kahteen rahtilaivaan kerran viikossa

Virolaisyhtiö aloittaa LNG-laivojen tankkaamisen Hangon satamassa

Virolainen energiayhtiö Elenger on aloittanut nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttävien rahtilaivojen tankkaamisen Hangon satamassa. Yhtiö tankkaa Hangossa UECC:n omistamat Auto Energy ja Auto Eco -alukset. Ro-ro -alukset kuljettavat pääasiassa autoja Euroopasta Suomeen ja Venäjälle. Alusten kymmenelle kannelle mahtuu yhteensä 4.000 ajoneuvoa.


Valtatie 25 ei täytä nykyisellään päätieverkolle asetettuja tavoitteita. Erittäin pikaista parantamista edellyttävistä kohteista on muodostettu erillishanke, johon kuuluu mm. ohituskaistaparit Karjaan vilkkaille osuuksille ja välille Meltola-Mustio.

ELY-keskukselta tuore kehittämisselvitys valtatielle 25

Valtatien 25 monia kehittämistarpeita on kartoitettu jälleen Uudenmaan ELY-keskuksen tilaamassa selvityksessä, josta ilmenee että valtatie ei täytä päätieverkolle asetettuja tavoitteita. Ongelmia on erityisesti laatutasossa, sujuvuudessa ja turvallisuudessa.


Mi Grönlund (vas.), Meeri Koutaniemi ja Vinko Prizmic. Grönlund vastaa festivaalin järjestelyistä Hangossa, Prizmic puolestaan Dubrovnikissa.

Le Petit Festival du Théâtre oli menestys

Hieno kesä sai loistavan päätösjuhlan. Sää suosi ja pieni, monitaiteellinen festivaali Suomen etelässä otti nyt ilmaa siipiensä alle värikkäämpänä ja monipuolisempana kuin koskaan.
Le Petit Festival du Théâtre Hanko keräsi yleisöä läheltä ja kaukaa.


Hankkeita Raaseporissa ja Hangossa. Varuboden-Osla teki voittoa neljä miljoonaa.

Varuboden-Osla teki voittoa neljä miljoonaa

Osuuskauppa Varuboden-Oslan veroton myynti oli vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla 176,3 miljoonaa euroa, mikä on 100.000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Marketkauppa on konsernin tuloksen kannalta merkittävin liiketoiminta-alue.
Yhtiöllä on vireillä useampia hankkeita läntisellä Uudellamaalla.


Nord Stream II toimijat luovuttivat muistoksi Hangon satamalle kaasuputken osasta tehdyn muistomerkin. Putkenpätkän edessä Gunther Bliz, Anders Ahlvik ja Simon Bonnel. Nord Stream I:n muistoputki on Korsmaninkadulla Victor Ekin talon vieressä.

Nord Stream II järjesti päätösjuhlan

Nord Stream II:n toiminta Hangossa ja Koverharin satamassa on saatu loppuun. Varsinainen toiminta loppui jo kesäkuussa ja nyt satamaa siivoillaan ja kunnostetaan seuraavaa toimijaa varten.


Tiina Puputilla on Hangossa vanha ystävä jo opiskeluajoilta, taitava ammattivalokuvaaja Arja Järvilehto, joka onnitteli näyttelynpitäjää hienolla hankolaislahjalla ja halauksella. Taustalla näkyy osia näyttelyn kuvista.

Hetken kuvia – mestarivalokuvaajan töitä kirjaston galleriassa

Tiina Puputtia voi kutsua mestarivalokuvaajaksi aivan virallisestikin, sillä Suomen Ammattivalokuvaajat ry. on myöntänyt hänelle nelisen vuotta sitten mestariarvon. Puputti on kasvatustieteen maisteri, valokuvaaja, valokuvauksen opettaja ja tietokirjailija.
Hän on myös yksi tulevan Hangon Fotofestivaalin valovoimaisimmista luennoitsijoista ja tällä hetkellä hänellä on näyttely kirjaston galleriassa.


Muinaistulien yö

Muinaistulien yö ja ilotulitus sai tuhannet ihmiset liikkeelle Hangossa.


Johanna Sandin ja teos mehupilleistä.

Rantojen roskamuovista taidetta – Washed Shore

Kaupungintalon Galleriassa esillä olevassa Johanna Sandinin näyttelyssä teosten materiaalina on rannoilta kerätty muovijäte. Lähdin katsomaan näyttelyä kieltämättä hyvin ohkaisin odotuksin ja arvelin näyttelyssä olevan kuvia sekalaisista törkykasoista.


Bengtskärin tarinan ja Hankoniemen Silmän sisältävää uutta tallennetta sekä Gustavsvärn-kirjaa saa Suomen Majakkaseura ry:n myyjiltä mm. Hangosta ja Tammisaaresta, sekä syyskuun lopussa alkavalta uudelta elokuvakiertueelta.

Bengtskärin tarina kertoo tärkeän tukikohdan verisestäkin historiasta

Suomen Majakkaseura esitteli Hangon majakoita Valtakunnallinen majakkapäivä sujui Hangossa kahden majakan voimalla: Gustavsvärniin ajettiin vierailijoita Hangosta tauoitta koko päivän. Kino Olympiassa puolestaan esitettiin elokuva ”Bengtskärin tarina”. Ilmaisessa elokuvaesityksessä oli vain 30 katsojaa, mutta Gustavsvärniin sen sijaan jonotettiin sankoin joukoin.Hankolainen Otto Lue lisää…