Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Hanko


Sanna Svahn valittiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi

Aluevaltuusto on valinnut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi Sanna Svahnin, joka toimii tällä hetkellä hyvinvointialueen muutosjohtajana. Lääketieteen tohtori Svahn on toiminut myös Espoon perusturvajohtajana. Svahn sai aluevaltuuston virkavaalissa 67 ääntä.


Koronatapausten kasvu keväällä lisäsi kuolemia – THL suosittelee rokotuksia edelleen

Suomessa todettiin tammikuun 2022 alusta huhtikuun loppuun aiempaa enemmän koronaan liittyviä kuolemia vanhemmissa ikäryhmissä.Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kuolleisuuden kasvu johtuu ennen kaikkea koronatartuntojen aiempaa suuremmasta määrästä.Tuoreimman rokotuskattavuustilaston mukaan kaikissa kolmessa läntisen Uudenmaan kunnassa yli 80-vuotiaista lähes 56 prosenttia on Lue lisää…


”Ei positiivista kerrottavaa” mopovalvonnasta

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoi viikonloppuna tehostetusti mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden ajokäyttäytymistä ja ajoneuvojen kuntoa. Komisario Hannu Kontolan mukaan tuloksista ei ole positiivista kerrottavaa. Valvonta oli osa maanlaajuista valvontateemaa, ja Länsi-Uudenmaan poliisi kirjoitti sen aikana yli 40 sakkoa.


Kuva Pixabay

Ympäristöterveys kehottaa ilmoittamaan raadoista

Valvontaeläinlääkäri kävi tiistaina Pohjassa ottamassa näytteet Pohjanpitäjänlahdella rantaan ajautuneesta villisian raadosta afrikkalaisen sikaruton varalta. Kansalaisia kehotetaan ottamaan yhteyttä Eteläkärjen ympäristöterveysalueen valvontaeläinlääkäriin, mikäli vastaavia raatoja löytyy Hangon, Inkoon tai Raaseporin alueella.


Kevään uudet ylioppilaat

Länsi-Uudenmaan lukioissa lakitetaan tänä keväänä noin 160 uutta ylioppilasta, joista 54 alueen kahdessa suomenkielisessä lukiossa. Lukuvuoden päättäjäisiä ja lakkiaisia päästään viettämään viimein poikkeusaikojen jälkeen taas normaalisti koronarajoitusten poistuttua.


Päättäjät tapasivat yrittäjät Hangossa

Hangossa on järjestetty Päättäjät meets Yrittäjät -tilaisuus, jonka tavoitteena oli edistää paikallisten yritysten ja kaupungin päätöksentekijöiden keskusteluyhteyttä ja yhteistyötä. Ratkaisuja haasteisiin etsittiin myös yhteisessä paneelikeskustelussa.


Hannele Soulasmaa tanssi onnellisena eläkkeelle

Yksi armoitettu ja armas aikakausi tuli Hangossa päätökseen Baletti- ja liikuntakoulun perinteisissä oppilasnäytöksissä. Kolmena päivänä Haagapuiston koulussa villinneet näytökset olivat samalla jäähyväiskiertue Hannele Soulasmaalle, joka vetäytyy eläkkeelle tanssikoulun opettajan ja rehtorin tontilta.


Valvontalennot alkoivat Hankoniemeltä

Merivartiostot käyttävät taas tulevan kesän aikana Euroopan meriturvallisuusviraston miehittämätöntä ilma-alusta merialueen valvontaan pohjoisella Itämerellä. Operatiiviset lennot alkoivat Hankoniemeltä toukokuun alussa, Suomenlahden merivartiosto tiedottaa.


Jätteiden keräysautot taas kevätkierroksille

Metalliromusta ja vaarallisesta jätteestä pääsee jälleen kätevästi eroon omilla kotikulmilla, kun vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat kevätkierroksensa. Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy toukokuun alussa Karkkilasta. Keräysautot ovat Inkoossa torstaina 12. toukokuuta. Maanantaista torstaihin 16.-19.5. autot kiertävät Raaseporissa ja Lue lisää…


Valtatie 25 Karjaalla ja kantatie 51 Inkoossa saavat uutta pikipintaa

Uudenmaan ely-keskuksen alueella Uudellamaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 500 ajoratakilometriä maanteitä.Läntisellä Uudellamaalla on tällä hetkellä tiedossa kaksi päällystyskohdetta, valtatie 25 Karjaalla ja kantatie 51 Inkoossa. Uutta pintaa on tulossa yhteensä noin 15 tiekilometrille.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ