Hanko


Hangon satama taas uuteen ennätykseen

Hangon Sataman liikenne jatkoi viime vuonna kasvuaan jo seitsemättä vuottaan peräkkäin. Vuoden 2019 tavaraliikenteen määrä nousi taas uuteen ennätykseen ja ylitti ensimmäisen kerran sataman toimintahistoriassa kuusi miljoonaa tonnia.


Rekry-messut Hangossa

Hangon työttömyysaste oli viime vuoden marraskuussa 10,1 prosenttia, joka merkitsee 370 työtöntä. Töitä kuitenkin on, mutta työn ja tekijän kohtaaminen on osoittautunut ongelmalliseksi. Nyt useampi taho järjestää asian korjaamiseksi yhteistoimin Hanko-Rekry-Hangö-messut tammikuun 15. päivänä.


Raaseporin ja Hangon tarvevakioidut menot 10 prosenttia yli maan keskiarvon

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sosiaali- ja terveydenhuollon tarvevakioidut menot ovat suurimmat läntisellä Uudellamaalla. HUS-alueen suurimmat tarvevakioidut menot, kahdeksan prosenttia suuremmat kuin maassa keskimäärin, olivat vuotta 2017 koskevan arviointiraportin mukaan Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueella.


Hankoon suunnitteilla Suomen ensimmäinen suuren mittakaavan biokaasulaitos

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolmelle uusiutuvan energian suurelle demonstraatiohankkeelle yhteensä 13,4 miljoonan euron investointituet. Adven Oy saa 2,5 miljoonaa euroa investointitukea Hankoon suunnitteilla olevan biokaasulaitoksen rakentamiseen.


Hangon kaupunginjohtaja luottaa tulevaisuuteen

Näin vuoden vaihtuessa on tapana muistella, mikä menneestä vuodesta jäi mieleen, ja katsoa hieman tulevaisuuteenkin. Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell sanoo vuoden 2019 olleen poliittisesti erittäin mielenkiintoinen


Luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnot Hankoon ja Raaseporiin

Suomen luonnonsuojeluliitto on palkinnut Hangon ympäristöyhdistyksen vuoden yhdistyksenä ja Raaseporin luonto-yhdistyksen puheenjohtajan Solja Kvarnströmin vuoden vapaaehtoisena.


HAIK voimisteli joulun viettoon

Maisema ei ollut lunta tulvillaan, mutta Hangon urheilutalossa oli silti sunnuntaina raikas talvisää. Notkeita nietoksia ja hyppiviä hankia nähtiin joka lähtöön, kun HAIK:n voimistelijat viihdyttivät yleisöä jouluriehassaan.


Lappohjan tehtaan lakkauttamisen vaikutuksia yritetään lieventää

Raaseporin ja Hangon kaupungit ovat antaneet omistamalleen Novago Yrityskehitys Oy:lle toimeksiannon laatia hankesuunnitelma, jolla pyritään lieventämään Lappohjassa toimivan SSAB:n teräsputkitehtaan lakkauttamisen kielteisiä vaikutuksia. Suunnitelmaluonnos on jo valmis ja sitä kehitellään edelleen kohti toteutusta, johon odotetaan myös valtion rahoitusta. Hanke alkaisi vuoden 2020 alusta ja päättyisi keväällä 2022.


Hangon vuoden 2020 talousarvio ”pihtisynnytyksellä”

Paljon porua vähän villoja, olisi varsin kuvaava sanonta vuoden viimeiselle kaupunginvaltuuston kokoukselle. Pitkä kokous oli osin sekavakin ja väliin tuntui kuin salissa puhuttaisiin kahdella eri kielellä. Tässä yhteydessä ei tarkoiteta suomea ja ruotsia.
Kaupunginjohtaja Denis Strandell totesi, että vuoden 2020 talousarvion nimeksi olisi sopinut pihtisynnytysbudjetti, mutta koska nimi kuulostaa melko raadolliselta, parempi olisi ehkä vastuullisuusbudjetti.


Villisian raato rannalla Hangossa

Eteläkärjen ympäristöterveys on poistanut Vedagrundetin uimarannalta maanantaina löytyneen villisian raadon.