Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Hanko


”Öljyntorjuntavalmius on hyvä, mutta ei riittävä”

Rajavartiolaitoksen mukaan Suomen nykyinen öljy- ja aluskemikaalivahinkojen torjuntavalmius on hyvä, mutta ei riittävä. Laitos ilmoittaa tavoittelevansa tilannetta, jossa se kykenisi yhdessä naapurimaiden kanssa torjumaan Suomenlahdella 30 000 tonnin, Saaristomerellä 20 000 tonnin ja Pohjanlahdella 5 000 tonnin öljyvahingon. Luvut perustuvat Lue lisää…


HTK pelaa sarjanoususta kotikentällä

Hangon Tenniskerho sai viime viikolla iloisia uutisia, kun joukkueelle myönnettiin nousukarsintojen järjestämisvastuu.Ykkösdivisioonan parhaimmisto kamppailee noususta liigaan tulevana viikonloppuna Cupliksessa, jossa pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä.


Hangon museolle etsitään suurempia tiloja

Hangon museo etsii uusia tiloja, jotta näyttelyille olisi enemmän tilaa.Museonjohtaja Laura Lotta Andersson kertoo nykyisen rakennuksen olevan aivan liian pieni pysyvälle näyttelylle, joka on ollut museoväen toiveissa jo pitkään.


Restel osti ravintoloita

Ravintola-alan yhtiö Restel Oy on ostanut Hangon Makaronitehtaan ja Classic Pizza -ravintolat. Ravintolaketjuihin kuuluu yhteensä 23 ravintolaa, joista viittä operoi oma yrittäjä.


Oman aikansa ikonin tarina yksissä kansissa

Loppuvuodesta julkaistu uutuuskirja kertoo varsinkin 1960- ja 1970-luvuilla eläneiden ihmisten elämään vahvasti kuuluneiden Hyvonin tekstiilien tarinan yksissä kansissa. 240-sivuinen teos keskittyy pääasiassa Hangon tehtaan toimintaan.


Kansallispuistojen kiinnostavuus kasvanut – ja kasvaa edelleen

Tärkeimmät syyt kansallispuistovierailuun eivät ole muuttuneet vuosien saatossa. Ne liittyvät edelleen luontokokemuksiin, rentoutumiseen, luonnon puhtauteen sekä henkiseen hyvinvointiin hienoissa maisemissa ja hiljaisessa ympäristössä. Aktiviteetit ovat kuitenkin monipuolistuneet merkittävästi tarkastelujakson alusta ja vuodesta 2000, selviää Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen tuoreesta tutkimuksesta.


Ennakoiva toimintamalli ensihoitajien avuksi hälytystehtäviin

Pelastuslaitosten tilaston mukaan henkilöstön ilmoitukset väkivalta- ja uhkatilanteista yli kaksinkertaistuivat vuosien 2014-2018 välillä. Vuonna 2020 ilmoituksia tehtiin noin 340. Pelastusalalla arvioidaan, että tilastoihin kirjautuu kuitenkin vain osa uhkatilanteista. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on laadittu ennakoiva toimintamalli ensihoitajien avuksi hälytystehtäviin.


Uusi vuosi toi Suomeen runsaasti lakimuutoksia

Asuntovelan vähennysoikeus pieneni, tupakkavero nousee, muutos kotitalousvähennykseen Vuoden vaihtuminen toi muutoksia muun muassa kotitalousvähennykseen ja tupakkaverotukseen sekä runsaasti muita lakimuutoksia. Asuntovelan koron vähennysoikeus pienenee siten, että vuonna 2022 koroista on vähennyskelpoista enää viisi prosenttia aiemman 10 prosentin sijaan. Ansiotuloveroperusteisiin tehtiin Lue lisää…


Raaseporiin ei tullut sudenkaatolupia

Suomen riistakeskus on tehnyt neljä myönteistä poikkeuslupapäätöstä, joilla voidaan metsästää 18 sutta kannanhoidollisessa metsästyksessä.


Apulaisoikeusasiamieheltä päätös sairaalan yhteispäivystyksen lakkauttamisesta

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin moittii päätöksessään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin menettelyä Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen lakkauttamisessa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ