Inkoo


Talousarviot puheenaiheena läntisellä Uudellamaalla

Raaseporin talousarvio saatiin plussalle.
Inkoon talousarvio oli hankala tehdä. Hangossa talousarvio muutokset tyrmistyttivät.


Kaasu alkaa virrata pian Balticconnector-putkessa

Balticconnector-kaasuputkihankkeen Suomen puoleisten osuuksien rakennustyöt ovat valmistuneet ja noin 20 kilometrin maaputki Inkoosta Siuntioon on jo täytetty kaasulla. Inkoon kompressori- ja mittausasema koekäytettiin lokakuussa ilman suurempia ongelmia.


Anders Holmberg palkittiin elämäntyöstä

Pyssy paukkuu ja sirmakka soi, näillä taajuuksilla Anders Holmberg karkeloi. Raseborgs Skyttaren ampumaurheilutehtaan pitkäaikainen patruuna osaa kiväärin lisäksi käsitellä taitavasti myös harmonikkaa, joka pysyy nykyään jopa pyssyä paremmin näpeissä. Itseoppinut hanuristi on 1970-luvulta lähtien vetopeliä veivannut ja kuuluu edelleen Inkoon pelimannikillan kalustoon.


Viltgården

Puhtaasti ja ilmastoystävällisesti metsästä lautaselle

Vuonna 2013 perustettu Viltgården kantaa kortensa kekoon Inkoon Mariebergin tilalla. Vapaata riistaa myyvän yrityksen on perustanut sukutilan isäntä Tomas Landers, joka haluaa osaltaan kannustaa ihmisiä hyödyntämään luonnon raaka-aineita.


Hanko-Hyvinkää -radalle sähköt vuonna 2020

Maan hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä. Hallitus on päättänyt aloittaa uutena investointihankkeena Hanko-Hyvinkää -rataosan sähköistämisen 62 miljoonan euron valtuudella vuonna 2020. Vaarallisten tasoristeysten poistamiseen ehdotetaan 22 miljoonaa euroa vuosille 2020-2021.


Silmä lepää. Kuolan niemimaan keskiosassa kumpuilevien Hiipinätuntureiden maisemat nostivat mönkkärimiesten karvat pystyyn ensimmäisellä retkellä. (Kuva: Markku Rytinki)

Kalle Suihkonen mönkii Kuolan niemimaalla

Ihmiset ovat noin ylipäätään valppaita vastaamaan uteluihin, kuten lähdetkö kahville, tai ehditkö viikonloppuna sulkapalloa pelaamaan. Mutta jos kysymys kuuluukin: ”Lähdetkö mönkijällä ajamaan Kuolan niemimaan halki?”, niin naamalle saattaa hiipiä Kummelista tuttu tonnin seteli-ilme.
-Eipä niitä lähtijöitä ole jonoksi asti ollut. Edelliselle reissulle kyselimme aika ahkerastikin, mutta yksi sieltä vain rohkeni mukaan. Ehkä ei vain ole niin paljon ihmisiä, jotka tykkäävät yhdistää mönkimisen ja useamman päivän retkeilyn, Kalle Suihkonen arvelee.


Vanhan kirjaston korjaamisen arvioidaan maksavan neliömetriltä jopa yhtä paljon kuin uudisrakennus.

Inkoo putoamassa alijäämäkuntien kerhoon

Inkoon kuntatalouden suunta on kääntymässä pitkään jatkuneen ylijäämäjakson jälkeen. Vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon perusteella kuluvalle vuodelle on tulossa noin miljoonan euron alijäämä.


Valtatie 25 ei täytä nykyisellään päätieverkolle asetettuja tavoitteita. Erittäin pikaista parantamista edellyttävistä kohteista on muodostettu erillishanke, johon kuuluu mm. ohituskaistaparit Karjaan vilkkaille osuuksille ja välille Meltola-Mustio.

ELY-keskukselta tuore kehittämisselvitys valtatielle 25

Valtatien 25 monia kehittämistarpeita on kartoitettu jälleen Uudenmaan ELY-keskuksen tilaamassa selvityksessä, josta ilmenee että valtatie ei täytä päätieverkolle asetettuja tavoitteita. Ongelmia on erityisesti laatutasossa, sujuvuudessa ja turvallisuudessa.


Hankkeita Raaseporissa ja Hangossa. Varuboden-Osla teki voittoa neljä miljoonaa.

Varuboden-Osla teki voittoa neljä miljoonaa

Osuuskauppa Varuboden-Oslan veroton myynti oli vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla 176,3 miljoonaa euroa, mikä on 100.000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Marketkauppa on konsernin tuloksen kannalta merkittävin liiketoiminta-alue.
Yhtiöllä on vireillä useampia hankkeita läntisellä Uudellamaalla.


Inkoosta Paldiskiin kulkeva meriputki valmistui elokuun alussa. Maaputki on täytetty jo kaasulla, mikä aiheuttaa rajoituksia työskentelyyn putkilinjan läheisyydessä. Kaasun siirto Suomen ja Viron välillä alkaa vuoden 2020 alusta.

Balticconnector-putkeen pantiin kaasua, koekäyttö alkoi

Inkoosta Paldiskiin kulkeva meriputki valmistui elokuun alussa. Maaputki on täytetty jo kaasulla, mikä aiheuttaa rajoituksia työskentelyyn putkilinjan läheisyydessä. Kaasun siirto Suomen ja Viron välillä alkaa vuoden 2020 alusta.