Etelä-Uusimaa
Lue viikonlopun näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Inkoo


Linja-autot korvaavat junat Karjaalta Hankoon vuoteen 2024

Henkilöliikenteen junat korvataan busseilla Karjaan ja Hangon välillä sähköisen junaliikenteen alkamiseen ja vuoteen 2024 asti, jolloin hanke valmistuu kokonaisuudessaan, Väylävirasto tiedottaa. -Tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta yhteysväli saattaa valmistua ennen koko hankkeen valmistumista. Meidän ei siis tarvitse odottaa Lue lisää…


Uutisia elokuun alkuun

Uutisia läntisimmän Uudenmaan alueelta viikonlopun nettilehdessä. Moniongelmainen valtatie 25 ja kantatie 51 Hankoniemellä USA:n merijalkaväen harjoitukset Lämmin sää voi lisätä sinileväkukintoja Paul Oxleylle Raasepori-mitali Kisakeskus siirtyi Karri Kolin johtoon Erin Fagerström käsipalloilee Karjaalta Kristianstadiin Turvallinen koulumatka harjoittelemalla Yleisöltä:Missä on nopeusrajoitus?


Inkoon kunnalle 380 000 euroa maakaasulaivasta

Inkoossa laaditaan uutta asemakaavaa Joddbölen alueelle LNG-terminaalilaivan sijoittamiseksi syväsatamaan. Nesteytettyä maakaasua Suomen tarpeisiin varastoivan laivan on määrä saapua Inkooseen joulukuussa. Kaavamuutokseen liittyy maankäyttösopimus, joka on tuomassa Inkoon kassaan 380 000 euron korvauksen.


Materiaalien hinnannousu ei näy rakennusyrittäjien työmäärässä

Rakennusmateriaalien hinnat ovat nousseet vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia. -Kaikki on kallistunut. Laskeskelisin, että hinnannousu on yleisesti noin 15-20 prosenttia. Joidenkin tuotteiden tai materiaalien, kuten messingin, hinta on noussut jopa 35 prosenttia, lvi-urakoita tekevä Sami Kinnari Kinson Oy:stä kertoo.


Jätepisteiden väärinkäyttö maksaa kuntalaisille 150 000 euroa vuodessa

Itä- ja Länsi-Uudenmaan eko- ja sekajätepisteiltä siivotaan vuosittain kymmenien tuhansien kilojen verran sinne kuulumatonta jätettä, jonka keräämisestä koituu vuosittain noin 150 000 euron lasku. Laskun maksavat viime kädessä kuntalaiset, jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll muistuttaa.


Uusi suositus neljänsistä koronarokotteista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut uuden neljänsien koronarokotusten laajentamista koskevan suosituksen, joka poikkeaa aiemmasta ennakkotiedosta. THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään 1.8. alkaen.


Inkoossa kisailtiin FSS-ampumajuoksussa

Suomenruotsalaisen hiihtoliiton FSS:n ampumajuoksun mestaruuskisat miteltiin viime viikonloppuna Inkoon ampumaradalla. Järjestävä seura Ingå IF ja naapurinippu Österby SK pääsivät mestaruuksilla mässäilemään, kun muualta Suomesta ei paikan päälle löydetty. Halikon Hakoniskoista tosin löydettiin, mutta heidän edustajansa osallistuivat koitokseen FSS-kilpailun ulkopuolella. Pika- Lue lisää…


Jokien ja purojen kunnostamiseen 277 000 euron rahoitus

Uudessa hankkeessa kunnostetaan virtavesiä ja palautetaan niitä kohti luonnonmukaisempaa tilaa. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n koordinoiman hankkeen toimet keskittyvät Karjaanjokeen ja Siuntionjokeen.


Henrik Wickström pitää puheen

Inkoon kunnan kallein hanke harjakorkeudessa

Kyrkfjärdens skola -koulun uudessa koulurakennuksessa on vietetty harjannostajaisia sen kunniaksi, että rakennustyöt siirtyvät nyt pääosin rakennuksen sisäpuolelle. Juhlatilaisuudessa oli jokseenkin helpottunut tunnelma. Myös Inkoon kunnaninsinööri Piia Nordström on innostunut hankkeen etenemisestä.


Raaseporin seutukunnassa edelleen Uudenmaan paras työllisyystilanne

Uudellamaalla työllisyystilanne oli toukokuussa edelleen paras Raaseporin seutukunnassa, jossa työttömyysaste oli vain 8,2 prosenttia. Helsingin seutukunnassa prosentti oli 9,1, Porvoon 8,7 ja Loviisan seutukunnassa 10,1. Koko Uudellamaalla työttömyysprosentti oli viime kuun lopussa 9,1.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ