Inkoo


Läntisen Uudenmaan kolmessa kunnassa alijäämää

Raaseporin kaupunki tekee viime vuodelta uutta alijäämää 6,5 miljoonaa euroa. Hangossa vuoden 2019 alijäämä tulee olemaan alustavien tilinpäätöstietojen mukaan noin 370.000 euroa. Inkoossa miinusmerkki tulee olemaan viime vuodelta 955.000 euroa. Lue lisää näköislehdestä


Inkoossa etsitään öljyvahingon syytä

Inkoon Joddbölen syväsatamassa perjantaina aamupäivällä havaitun öljyvahingon torjuntatöitä jatkettiin alkuviikolla. Öljyvuodon lähteeksi paljastui selvityksissä Fortumin satama, jossa on vanha öljyvarasto. Fortum selvittää edelleen tapahtumien kulkua ja vahingon syytä satamaoperaattorin kanssa.


Inkoon Säästöpankkisäätiö jakoi 290.000 euroa paikallisille

Inkoon Säästöpankkisäätiö on jakanut paikallisille toimijoille yhteensä noin 290.000 euron avustukset viime vuoden tuotostaan. Avustuksen saa hieman yli 60 paikallista toimijaa.


Öljyvahinko Inkoossa

Fagervikin merialueella Inkoossa havaittiin perjantaina aamupäivällä öljyvahinko. Ilmoitus tuli hätäkeskukseen kello 11 aikaan. Öljyä oli levinnyt pinta-alaltaan noin 300 x 500 metrin eli peräti 15 hehtaarin kokoiselle alueelle. Öljyvahinko luokiteltiin keskisuureksi. Pelastuslaitos aloitti öljyntorjunnan ja jatkoi toimintaa vielä iltapäivällä, jolloin Lue lisää…


Uusi Apotti tulee ja on iso ponnistus sairaaloiden henkilökunnalle

Uuden potilas- ja asiakastietojärjestelmä Apotin käyttö laajenee tämän vuoden aikana koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle. HUS:n mukaan muutokseen on varauduttu monin tavoin, mutta esimerkiksi päivystystoiminnassa voi olla ruuhkaa.


Inkoonporttiin tuli alun toistakymmentä yritystonttia

Inkoon kunta ilmoittaa vastaavansa elinkeinoelämän tarpeisiin ja kysyntään ja laittaa myyntiin 11 uutta yritystonttia kantatien 51 tuntumasta. Tontteja on voinut varata torstaista alkaen. Vapaat tontit tulevat myyntiin helmikuun puolivälissä.


Inkooseen ei tehdä asuntomessutapahtumaa

Inkoon kunnan, Inkoon Keskustakehitys Oy:n ja Suomen asuntomessujen kolmikantasopimus yhteistyöstä uudessa Inkoonranta-hankkeessa päättyy jo ennen kuin rakennushanke ehti alkaa. Suomen asuntomessut haluaa vetäytyä sopimuksesta, johon kuului pienimuotoisen ja uudenlaisen asuntomessutapahtuman järjestäminen Inkoonrannassa. Vetäytymisen syy on uuden asuinalueen rakennushankkeen viivästyminen. Lue Lue lisää…


Talousarviot puheenaiheena läntisellä Uudellamaalla

Raaseporin talousarvio saatiin plussalle.
Inkoon talousarvio oli hankala tehdä. Hangossa talousarvio muutokset tyrmistyttivät.


Kaasu alkaa virrata pian Balticconnector-putkessa

Balticconnector-kaasuputkihankkeen Suomen puoleisten osuuksien rakennustyöt ovat valmistuneet ja noin 20 kilometrin maaputki Inkoosta Siuntioon on jo täytetty kaasulla. Inkoon kompressori- ja mittausasema koekäytettiin lokakuussa ilman suurempia ongelmia.


Anders Holmberg palkittiin elämäntyöstä

Pyssy paukkuu ja sirmakka soi, näillä taajuuksilla Anders Holmberg karkeloi. Raseborgs Skyttaren ampumaurheilutehtaan pitkäaikainen patruuna osaa kiväärin lisäksi käsitellä taitavasti myös harmonikkaa, joka pysyy nykyään jopa pyssyä paremmin näpeissä. Itseoppinut hanuristi on 1970-luvulta lähtien vetopeliä veivannut ja kuuluu edelleen Inkoon pelimannikillan kalustoon.