Kategoria: Raasepori


Karjaan yhteiskoulun sisäilmaongelma jatkuu

Karjaan yhteiskoulussa paine kasvaa jälleen sisäilmaongelmien vuoksi. Karjaan kirjastoon on kutsuttu syyskuun 26. päivänä koolle kokous, jossa sisäilmaongelmien ratkaisuja yritetään edistää laajemmalla joukolla ja myös asiantuntijavoimin.


Raaseporin asuntotoimisto sai keväällä tiedustelun pohjalaiselta asunto-osakeyhtiöltä. Kirjeessä esitettiin asukkaiden ja yhtiön hallituksen huoli siitä, että useisiin huoneistoihin on muuttanut vuokralaisia, joilla on ilmeinen päihdeongelma.

Ilkivalta ja turvattomuus huolettavat Pohjan kirkonkylässä

Pohjan kyläfoorumissa puhuttiin kuluneella viikolla vakavaa asiaa kirkonkylän lasten ja nuorten tilanteesta, kesällä yltyneestä ilkivallasta sekä epämääräisten aikuisten aiheuttamasta turvattomuuden tunteesta. Lue lisää näköislehdestä.


Tammisaaren Säästöpankki on Suomen vanhin edelleen toimiva säästöpankki. Toimitusjohtaja Berndt-Johan Lundström näkee paikallisuuden pankin vahvuutena myös tulevaisuudessa. (Arkistokuva)

Tammisaaren Säästöpankki täytti 160 vuotta

Kaksi maailmansotaa, itsenäisen valtion synty ja kasvu, monia taloudellisia nousu- ja laskukausia, Euroopan unioni, toiveikkaita nuoria perheitä uuden kodin etsinnässä, vasta perustettuja ja kehittyviä yrityksiä.
Kaikkea tätä on Suomen vanhin edelleen toimiva säästöpankki eli Tammisaaren Säästöpankki saanut todistaa 160 toimintavuotensa aikana.


Liikkuvassa koulussa on tärkeää liikkeen lisääminen ja istumisen vähentäminen. Kiilan koulun välitunneilla pelataan ja liikutaan ahkerasti. Pallot saavat kyytiä ja keinuissakin riittää käyttäjiä.

Liikkuvassa Kiilan koulussa jumpataan jo aamusta

”Istumme vain tarvittaessa”, kuuluu Liikkuva koulu-hankkeessa jo pitkään mukana olleen Kiilan koulun tunnuslause. Kuluvan syksyn uutuus on syyskuun alussa aloitettu, 1-6 -luokkalaisille tarkoitettu vapaaehtoinen ja myös ilmainen liikuntakerho.


Kuurosateetkaan eivät häirinneet värikkään joukon iloista tunnelmaa Raaseporissa neljännen kerran järjestetyssä Pride-tapahtumassa.

Tammisaaressa juhlittiin kaikissa sateenkaaren väreissä

Neljännen kerran Raaseporissa järjestetty Pride-tapahtuma kokosi viikonloppuna Tammisaareen muutamien satojen ihmisten kulkueen kaikissa sateenkaaren väreissä juhlistamaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia ja tasa-arvoa. Pienet sadekuurotkaan eivät latistaneet värikkään joukon iloista tunnelmaa.


Isäntä ja vakiovieraat. Stefan Söderbergin (vas.) pingishallista on tullut Räsästen poppoolle kuin toinen koti. Takana Elmo ja edessä lapset Veera ja Joona. Veera pelaa tällä kaudella HIK:n 5-divarin joukkueessa.

Pöytätenniksessä paikallispöhinää

Pöytätenniksen 2-divisioonassa tullaan tällä kaudella näkemään tukku toverillisia, mutta silti tulikivenkatkuisia lyöntejä. Hyvin toisensa tuntevat Hangon HIK ja Karjaan BF-78 ovat kansoittaneet sarjan C-lohkon ja ottavat tulevana lauantaina toisistaan mittaa ensimmäisessä turnauksessa Karjaan pingishallissa. HIK pelaa lohkossa kahdella joukkueella, kun kakkosremmi sai seurakseen myös edustusmiehistön.


Voitto kotiin. Patricia Westman pettyi suoritukseensa nuorten GP-sarjan finaalissa, mutta pääsi silti tuulettamaan sarjan voittoa. Carmen-heppa on ollut kesällä väkevässä vedossa. (Kuva: Heidi Lammi)

Patricia Westman ratsasti nuorten GP-voittajaksi

Voitto kotiin. Patricia Westman pettyi suoritukseensa nuorten GP-sarjan finaalissa, mutta pääsi silti tuulettamaan sarjan voittoa. Carmen-heppa on ollut kesällä väkevässä vedossa. (Kuva: Heidi Lammi)


Tunnin kuva. EIF Akademi oli 60 minuuttia BK:n edellä, mutta sitten kävi köpelösti. Johan Estlander vie palloa kauemmas Mergim Bushin ulottuvilta.

EIF Akademi kuivui, BK heräsi

EIF Akademi koki turvallisessa 1-3 -johdossa painajaismaisen pyllähdyksen ja voitto karkasikin Karjaalla isännille maalein 4-3 (1-1).


(Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman Oy)

Päättäjillä riittää punnittavaa Raaseporin isoissa kulttuuri-investointihankkeissa

Tammisaareen suunniteltu uusi taidemuseo lisäisi toteutuessaan karkeiden kustannuslaskelmien – ja hankkeen tässä vaiheessa pikemminkin vasta kustannusarvioiden – mukaan kaupungin vuotuisia käyttömenoja noin 100.000 eurolla, kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist kertoo.


Liikunnanohjaajat valmiina edistämään kuntalaisten terveyttä. Kuvassa vasemmalta Lisbet Strandberg, Patrik Nyberg ja Julia Salmela.

Liikuntaneuvonta aloitti Raaseporissa

Raaseporin kaupungin uusi liikuntaneuvontapalvelu on aloittanut toimintansa. Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa yksilöllistä tukea ja työkaluja terveyden edistämiseen. Liikuntaneuvonnalle on järjestetty tilat Tammisaaresta osoitteessa Raaseporintie 5.