Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Raasepori


Raaseporiin kolme uutta luonnonsuojelualuetta

Uudenmaan ely-keskus on perustanut Raaseporiin kolme uutta luonnonsuojelualuetta kaupungin maille. Lisäksi valtio on ostanut kaupungilta kolme aluetta, jotka liitettiin valtion olemassa oleviin luonnonsuojelualueisiin.


Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys palkitsi

Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys on valinnut vuoden 2021 kyläläiseksi Jari Sopen-Luoman ja Martin Gladerin ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajakseen.Sopen-Luoma on ollut keskeisessä roolissa Gumnäsin ulkoilualueen kehittämisessä ja frisbeegolfratahankkeen ideoijana ja edistäjänä.Kyläyhdistyksen hallituksen jättävä Glader oli perustamassa yhdistystä vuonna 2012.


Anonyymi rekrytointi saa vielä odottaa Raaseporissa

Raasepori hakee uudeksi kaupunginjohtajakseen mm. pelotonta, aloitteellista ja ulospäin suuntautunutta henkilöä, joka osaa myös verkostoitua. Kaupunginjohtajan odotetaan osaltaan kehittävän Raaseporia entistä elinvoimaisemmaksi ja kestäväksi kaupungiksi, jossa kaikki viihtyvät ja voivat hyvin, ja jossa elinkeinoelämäkin kukoistaa.


Sairaalalle ehdotetaan 21 miljoonan euron budjettia

Raaseporin sairaalalle suunnitellaan vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa 20,9 miljoonaa euroa toimintakuluja ja liki saman verran toimintatuottoja. Sairaalan toimintakulut ovat laskeneet muutamassa vuodessa 32 miljoonasta 20 miljoonaan euroon.Esimerkiksi sisäiset vuokrat ja it-kulut ovat vuoden 2022 talousarviossa jo pienemmät kuin kuluvana vuonna.


Läntisellä Uudellamaalla kaksi taisteluharjoitusta

Uudenmaan prikaatin johtama Atrain 21-harjoitus ja Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 21 -harjoitus tuovat ison joukon sotilaita läntiselle Uudellemaalle. Viikonloppuna alkaneet harjoitukset jatkuvat joulukuun 3. päivään saakka. Harjoitustoimintaa on myös Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa ja Kirkkonummella. Merivoimien rannikkojoukkojen syksyn tärkeimmässä taisteluharjoituksessa Lue lisää…


Billnäsin ruukin lähettämörakennukseen uutta toimintaa

Billnäsin ruukissa remontoitava vanha lähettämörakennus on läpikäynyt puolentoista vuoden aikana täydellisen muodonmuutoksen. Sata vuotta edellisen laajennuksen jälkeen eli vappuna 2022 rakennuksen katutasoon valmistuu kuusi liiketilaa.


Pohjan ilotulitus perutaan toistamiseen koronan vuoksi

Länsi-Uudenmaan suurinta uudenvuoden ilotulitusta ei järjestetä Pohjassa tänäkään vuonna. Pitkäaikaiseen perinteeseen tuli tauko myös viime vuonna. Syy tapahtuman perumiseen on edelleen sama eli koronaepidemia.


Taksin tilaaminen ei aina tarkoita kyydin saamista

Vuonna 2018 toteutettu lakimuutos on myllertänyt taksialaa. Takavuosina asiakas sai taksin soittamalla Ulaan, nyttemmin kyytiä tarvitsevalle voi tulla eteen valinnanvaikeus ja se, mistä taksi pitäisi ylipäätään tilata. Taksin tilaaminen ei kuitenkaan käytännössä aina tarkoita taksikyydin saamista.


Biojäteastia

Biojätteen lajittelusta on tulossa myös omakotiasukkaiden arkea

Uusi jätelaki tarkentavine asetuksineen tuo lisää lajitteluvelvoitteita kotitalouksille. Muun muassa biojätteen lajittelusta on tulossa suurimmissa taajamissa myös omakotiasukkaiden arkea.


Merihuvilahanke houkutteli yli satapäisen yleisön

Ekenässällskapet-yhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus Tammisaareen suunnitteilla olevista merihuviloista houkutteli Seminarieskola-koulun juhlasaliin reilusti toistasataa henkeä. Yhdistyksen puheenjohtaja Mats Enberg totesi, että vaikka hanke on vasta alkutekijöissään, yhdistys katsoi ajankohdan olevan sopiva keskustelulle ajankohtaisesta aiheesta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ