Raasepori


”Rasse-ryhmältä” sairaalan väliraportti jatkotyön pohjaksi

Raaseporin sairaalan tulevaisuutta pohtiva viranhaltijatyöryhmä on saanut valmiiksi väliraporttinsa, joka esiteltiin poliittiselle ohjausryhmälle kuluneella viikolla. ”Rasse-ryhmän” 24-sivuisessa ruotsinkielisessä väliraportissa luodaan pohjaa jatkoselvityksille. Työryhmä tulee ehdottamaan toimintamalleja ja vaihtoehtoja tulevien päätösten pohjaksi lopullisessa raportissaan.


Vanhasta kaupungintalosta 770.000 euroa

Kaupungin päättäjät saavat ottaa pian kantaa siihen, myydäänkö Tammisaaren vanha kaupungintalo korkeimman 770.000 euron tarjouksen jättäneelle taholle. Raaseporin kaupungin järjestämä huutokauppa päättyi perjantaina iltapäivällä. Kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvistin mielestä kohteen hinta alkaa olla kohdallaan.


Linnéa Henriksson johtaa puhetta Raaseporissa

Raaseporin kaupunginvaltuusto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen toisen kauden kaupunginvaltuutetun, RKP:n Linnéa Henrikssonin.
Henriksson valittiin Raaseporin kaupunginvaltuustoon vuonna 2008. Hän toimi seuraavan nelivuotiskauden varavaltuutettuna ja tuli valituksi kaupunginvaltuustoon uudelleen vuoden 2017 kunnallisvaaleissa saaden 160 ääntä.


Mystiikkaa ja unenomaista tunnelmaa syksyyn

Raaseporin valokuvakeskuksen loka-marraskuun upea näyttely “Lennä, lennä” tulkitsee uudella tavalla perinteisen lastenlaulun kasvukertomuksen teemat. Luvassa on mystiikkaa ja unenomaista tunnelmaa, jossa maalaukset ja kuvat heräävät eloon.


Lärkkullan opisto kasvoi tärkeäksi suomen kielen opetuskeskukseksi

-Olemme keskittyneet suomen kielen opetukseen ja kielitutkintoihin, koska sillä tavalla uussuomalaisille aukeaa koko maa. Ruotsin kielen kielitutkinto avaa kotimaisia kieliä taitamattomille lähinnä vain rannikkoseudun tai Ruotsin, , kansanopiston rehtori JuhaniJäntti sanoo.


Asiallinen sisäilmailta Karjaan yhteiskoululla

Karjaan yhteiskoulun ja lukion sisäilmaillassa oli viitisentoista huoltajaa. Tilaisuus sujui asiallisissa merkeissä, mutta monissa puheenvuoroissa tuli ilmi selvä turhautuminen siihen, että ongelmat vain jatkuvat toimenpiteistä huolimatta. Tilahallinto odottaa olosuhdekyselystä tärkeää työkalua jatkotyöhön.


Oliver Helander kapsahti MM-karsintaan

Qatarin kaaria. Oliver Helander kiskaisi keppiä Dohan MM-karsinnassa, mutta loppukilpailuun asti se ei kantanut. Karjaalaisheittäjä luottaa ensi kauden sujuvan ehjemmissä merkeissä.


Uuden Fokuksen korttelin kaava valtuuston päätöstä vaille valmis

Kaupunginhallitus on hyväksynyt osaltaan kaavaehdotuksen Karjaan uudeksi Fokus-kortteliksi, johon on suunnitteilla uusi kulttuurikeskus ja monitoimitalo sekä kerrostalo. Fokuksen korttelista ja sen ympäristöstä poistuu alueelle suunnitellun uudisrakentamisen myötä yleisiä pysäköintialueita, eikä alueelle voida osoittaa uusia sellaisia.


Opastettu ulkoilureitti ja tulentekopaikka Gumnäsiin

Neljän kilometrin reitin ja nuotiopaikan arvellaan valmistuvan marraskuun loppuun mennessä. Lue koko artikkeli näköislehdestä.


Apulaisvaltakunnansyyttäjä ei tyydy Skogby-päätökseen

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe hakee jatkokäsittelylupaa Helsingin hovioikeudelta asiassa, jossa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet Skogbyn onnettomuuskuorma-autoa varusmiehenä kuljettanutta miestä vastaan. Syytettä ajettiin apulaisvaltakunnansyyttäjän määräyksellä, sillä kihlakunnansyyttäjä oli päättänyt aiemmin, että tapauksesta ei nosteta syytteitä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä kumosi päätöksen kuluvan vuoden keväällä. Skogbyssä Lue lisää…