Raasepori


Raaseporin tiukassa talousarviossa vierähti taas täysi työpäivä

Raaseporin kaupunginvaltuutetut istuivat jälleen täyden kahdeksan tunnin illan päättäessään vuoden 2020 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Niukkuuden aika ja taloudellisen jakovaran puuttuminenkaan ei haitannut, kun talousarviokirjaan ja kaupunginhallituksen ehdotukseen haluttiin lisätä vielä valtuutettujen poliittiset puumerkit.


IF Raseborg juhli ja palkitsi

Kympit paukkuivat ja verkkarit venyivät, kun IF Raseborg löi yleisurheilukauden pakettiin lauantaina Karjaan palokunnantalolla. Samalla nostettiin vienosti hattua seuran 10 vuotta kestäneelle taipaleelle, jonka johdosta keskeisimpiä henkilöitä muistettin juhlamerkillä. Myös NÅID:n yleisurheilupiirin varapuheenjohtaja Anders Wikholm kunnioitti synttärisankaria läsnäolollaan ja jakoi piirin hopeamerkkejä.


Skåldön silta maksaisi itsensä takaisin 10 vuodessa

Väyläviraston tuoreen selvityksen mukaan Skåldön lossin korvaava silta maksaisi itsensä takaisin vain 10 vuodessa. Lyhyitä lauttavälejä korvaavien siltojen arvioinnin mukaan hankkeen kustannusarvio on 18 miljoonaa euroa.


Horsbäckin maanvaihdosta oikaisuvaatimus ja selvityspyyntö

Kaupunginhallituksen lokakuun loppupuolella päättämä iso maanvaihto-operaatio Horsbäckissä on poikinut oikaisuvaatimuksen ja myös kiireellisen selvityspyynnön. Päätöksen valitusaika päättyy marraskuun 21. päivänä. Tekninen johtaja Jan Gröndahl myöntää, että asian valmistelussa ja käsittelyssä tehtiin virhe.


Hautaviita odottaa kiehtovia eläkepäiviä

Kaupungin suomenkielisen opetuksen päällikkönä Raaseporin perustamisesta lähtien toiminut Jukka Hautaviita valmistautuu eläkepäiviin, jotka alkavat helmikuussa. Työt sivistystoimessa päättyivät perjantaina lomien alkaessa.


Talousarviot puheenaiheena läntisellä Uudellamaalla

Raaseporin talousarvio saatiin plussalle.
Inkoon talousarvio oli hankala tehdä. Hangossa talousarvio muutokset tyrmistyttivät.


Antti Jyrkkänen jätti Kiilan koulun 34 vuoden jälkeen

Kiilan koulun pitkäaikainen opettaja ja rehtori Antti Jyrkkänen alkaa nauttia pian hyvin ansaituista eläkepäivistä. Jyrkkänen ehti työskennellä Kiilan koulussa 34 vuotta ja rehtorina vuodesta 2006. Viimeinen työpäivä oli kuluneen viikon torstai.


Eurooppalainen festivaaliprojekti käyntiin

Raaseporissa suunnitellaan jo täydellä teholla kesällä 2020 Karjaalla järjestettävää European People´s Festival-tapahtumaa. EPF:n kansainvälinen hallitus kävi tutustumassa järjestämispaikkoihin viikonloppuna, jolloin paikkakunnalle saatiin vieraita 11 Euroopan maasta.


Ägräs-tislaamo suurissa vaikeuksissa

Fiskarissa vanhalla veitsitehtaalla toimiva tislaamo Ägräs Distillery Oy on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin.


Unicef-nuket saivat kodin Mäntyniemestä

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio on ottanut vastaan kaksi Unicef-nukkea Mäntyniemessä. Unicef Raaseporin vapaaehtoisryhmän tekemät nuket esittävät suomalaista ja nigerialaista lasta.