Raasepori


Uusi Apotti tulee ja on iso ponnistus sairaaloiden henkilökunnalle

Uuden potilas- ja asiakastietojärjestelmä Apotin käyttö laajenee tämän vuoden aikana koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle. HUS:n mukaan muutokseen on varauduttu monin tavoin, mutta esimerkiksi päivystystoiminnassa voi olla ruuhkaa.


Hurja Piruetti pyörii flow-tilassa

Pari vuotta sitten Aalto-yliopiston rakentamassa Utelias mieli-näyttelyssä esiteltiin sähkötekniikan historiaa innovaatioiden kautta. Ensimmäinen Suomessa valmistettu dynamo, ensimmäinen pohjoismainen suprajohteinen moottori ja vaikka galvanometri olivat joitakin aikamme mullistuksia.
Katja Köngäs ei varsinaisesti ole mikään keksintö, mutta hän olisi yhtä hyvin voinut olla näyttelyn vetonauloja. Mukaansatempaavalla ja alati innostuneella otteellaan Länsi-Uudenmaan tanssiopiston dynaaminen rehtori sähköistää ympäristön, kuin ”katjanaattori” konsanaan.


Eput pääesiintyjäksi, Ruotsista etsitään vielä

Karjaan keskustan kupeessa kesäkuun lopussa järjestettävän kaksipäiväisen Raasepori Festivaalin pääesiintyjäksi saapuu legendaarinen pitkän linjan suomalaisbändi Eppu Normaali. Mukana seuraa pianisti Iiro Rantala ja luvassa on täyslaidallinen tuttuja hittejä.


Keittokehotus poistui Tammisaaressa

Tammisaaren Ekerön vedenottamon vesi täyttää jälleen laatusuositukset ja perjantaina iltapäivällä annettu talousveden keittokehotus on poistettu.


Raaseporin nuorisotoimi tutustuu nuoriin

Raaseporin nuorisotoimi on aloittanut yhteistyön Karjaalla Kiilan koulun kanssa. Yhteistyöstä puhuttiin jo viime syksynä ja toimeen ryhdyttiin alkuvuodesta.


Veden keittokehotus Tammisaaressa

Tammisaaressa toimivan Ekerön vedenottamon vesi ei täytä laatusuosituksia ja talousvesi on syytä keittää Dragsvikin, Langansbölen ja Horsbäckin alueella, Eteläkärjen ympäristöterveysalue tiedotti perjantaina iltapäivällä.


Uusi Hagakoti toimii nyt Gammelbodassa uusissa tiloissa

Tammisaaren keskustassa aiemmin sijainneen Hagakodin asukkaat on muutettu kappaleen matkaa idemmäksi ja Gammelbodan alueelta Esperi Care Oy:ltä vuokrattuihin kahteen yksikerroksiseen rakennukseen. Hagakodin uudet osastot on nimetty kukkien mukaan ruusuksi ja liljaksi. Asukkaita mahtuu 51 ja kaksi enemmän kuin vanhassa Hagakodissa. Uusien vuokratilojen paikat ovat täynnä.


Teinipojat kuvasivat pahoinpitelyn ja ryöstön videolle Karjaalla

Karjaan rautatien alikulkutunnelissa pahoinpideltiin lauantaina 12-vuotiasta paikkakuntalaista poikaa. Tekoaika oli kello 17. Rikollisesta teosta epäillään kahta paikkakuntalaista 13-vuotiasta poikaa. Esitutkinta oli maanantaina iltapäivällä vielä alkuvaiheessaan. Välikohtaukseen saattaa liittyä muitakin henkilöitä.


Ice Skating Tour valloitti Karjaan jäähallin

Harvoin, jos silloinkaan, on Karjaan jäähallissa nähty sellaista säpinää kuin perjantaina. Ensimmäistä kertaa näille leveysasteille liukunut valtakunnallinen Ice Skating Tour kun luistelutti koululaisia aamupäivällä kuin viimeistä päivää. Neljän tunnin ajan jäälle jumputti sata lasta kerrallaan ja nämä musiikin ja leikkien tahtiin hokkareilla hirnuivat.


Fokus nurin kesällä, uutta tilalle mahdollisesti jo syyskuussa

Kaupunki järjesti asukkaille tiedotus- ja keskustelutilaisuuden uudesta Fokus-rakennuksesta, joka nousee kahteen maanpäälliseen kerrokseen samalle tontille. Tilaisuudessa kerrottiin suunnitteluprosessin nykytilanteesta ja kaupungin toiminnoista tulevassa rakennuksessa, johon tulee myös muita toimijoita.