Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Raasepori


”Öljyntorjuntavalmius on hyvä, mutta ei riittävä”

Rajavartiolaitoksen mukaan Suomen nykyinen öljy- ja aluskemikaalivahinkojen torjuntavalmius on hyvä, mutta ei riittävä. Laitos ilmoittaa tavoittelevansa tilannetta, jossa se kykenisi yhdessä naapurimaiden kanssa torjumaan Suomenlahdella 30 000 tonnin, Saaristomerellä 20 000 tonnin ja Pohjanlahdella 5 000 tonnin öljyvahingon. Luvut perustuvat Lue lisää…


Raaseporissa luovutaan laajalti karanteeneista

Raaseporin kaupungin terveysviranomaiset korostavat lähikontaktien voimakasta rajoittamista nopeasti huonontuneen koronavirustilanteen vuoksi.Tartuntamäärien moninkertaistuttua tartuntojen jäljitys on menettänyt vaikuttavuutensa testaamiseen ja tartunnanjäljityksen yhteydenottoihin liittyvien viiveiden vuoksi, eikä sillä voida enää rajoittaa epidemiaa, kaupunki tiedottaa.


Leijonat lahjoittivat heijastinliivejä ikäihmisten turvaksi

Tammisaaren ja Karjaan Lions-klubien presidentit Björn Liljegren ja Jan-Christer Fyrqvist luovuttivat sata järjestön logolla varustettua heijastinliiviä vanhusten päivätoimintaan ja yksikönpäällikkö Margaretha Schreylle.


Mikael Källman Hall of Fame-kunniagalleriaan

Mikael Källman on otettu valinnastaan Suomen urheilun kunniagalleriaan. Hän on ensimmäinen Hall of Fameen nimetty suomalaiskäsipalloilija.Urheilumuseo nimeää vuosittain kunniagalleriaan sukupolviemme urheilun sankareita, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman huippuihin ja näin vaikuttaneet kansallisen identiteetin rakentumiseen.


Tammisaaren keilahallissa juhlan ja pohdinnan aihetta

Tammisaaren keilahallissa kaadetaan tasavuosia urakalla, sillä 50 vuotta tulee täyteen niin Tammisaaren Keilailuliitolla kuin sen ensimmäisillä seuroillakin, Fair Playlla ja Dragsvik Bowlingsällskapilla. Harrastajien väheneminen kuitenkin huolestuttaa.


Eläimet tuovat mielenrauhaa

Voivatko eläimet ja luonto suoda rauhan tyyssijan nyky-yhteiskunnan hälinässä ja jatkuvassa informaatiovirrassa eläville ihmisille?Hevosalan sosiaalipedagogi Annica Lundqvist uskoo eläimillä olevan hyvin myönteinen vaikutus mielenterveydelle.


Radikaalit ristipistot haluaa rikkoa rajoja

Perinteinen ristipistokäsityö on kokenut maailmanlaajuisesti uuden tulemisen.Vanhanaikaiselta kalskahtava tekniikka on vapautettu Raaseporissa radikaaleiksi ristipistoiksi.


Paheneva koronatilanne toi taas poikkeusjärjestelyt varuskuntiin

Yleisesti heikentynyt koronatilanne heijastuu myös Uudenmaan prikaatiin, jossa on turvauduttu taas poikkeusjärjestelyihin.Yli 60 varusmiestä on saanut vastikään positiivisen koronatestituloksen. Heistä nelisenkymmentä oli alkuviikolla prikaatissa ja loput kotona. Karanteenissa oli yli sata varusmiestä.


Rantaradan liikenne taas poikki

Kaukojunat Helsingin ja Turun välillä on jouduttu perumaan Karjaan ja Helsingin välisellä osuudella. Rataliikennekeskus tiedotti liikennehäiriöstä keskiviikkona aamukahdeksan jälkeen, jolloin vian korjausaikataulusta ei ollut vielä tietoa. VR kehottaa matkustajia varautumaan merkittäviin viivästyksiin toistaiseksi. Junavuorot on korvattu linja-autoilla, jotka lähtevät Karjaalta Lue lisää…


Kansallispuistojen kiinnostavuus kasvanut – ja kasvaa edelleen

Tärkeimmät syyt kansallispuistovierailuun eivät ole muuttuneet vuosien saatossa. Ne liittyvät edelleen luontokokemuksiin, rentoutumiseen, luonnon puhtauteen sekä henkiseen hyvinvointiin hienoissa maisemissa ja hiljaisessa ympäristössä. Aktiviteetit ovat kuitenkin monipuolistuneet merkittävästi tarkastelujakson alusta ja vuodesta 2000, selviää Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen tuoreesta tutkimuksesta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ