Etelä-Uusimaa

Siltataidekilpailun finalistit valittu


Hangon siltataidekilpailun finalistit

Hangon merellisyys teosten yhdistävä teema

Hangon uuden ylikulkusillan taidekilpailu on loppusuoralla. Kilpailuraati on valinnut kolme finalistia ja yleisö voi äänestää suosikkiaan kesäkuun 11. päivään saakka. Raati päättää voittajateoksen ja valinnassa huomioidaan yleisön ääni.

Kilpailuraati valitsi finalistit 40 ehdotuksen joukosta. Kilpailuteoksissa oli värikkäitä, abstrakteja, historiallisia, hillittyjä, aurinkoisia ja merellisiä vaihtoehtoja. Raati päätyi teoksiin ”Liito”, ”Merenvalo” ja ”Merimerkit”. Kaikkien kolmen teoksen teemat tuovat esiin Hangon merellisyyttä.

Liito-maalauksen aiheena on merimaiseman liitäjät, linnut ja purjeet. Taiteilija kertoo inspiroituneensa tunnelmista, jotka liittyvät rantakaupunkiin ja merimaisemiin. Teoksessa nostetaan esiin myös Hankoniemi lintujen tärkeänä muuttoreittinä.

Merenvalo-teoksen aiheena on Hangon luonnon monimuotoisuus ja kauneus. Teos kuvaa Hangon merellistä luontoa veden alla ja myös pinnan yläpuolella. Taiteilija on halunnut luoda ilmavan ja raikkaan teoksen. Se paljastaa läheltä monia yksityiskohtia ja kaukaa katsottuna valo ja väri sulautuvat yhteen aaltomaiseen kaareen.

Merimerkit-teoksen taiteilija nostaa esiin merenkulussa käytettäviä väylämerkkejä. Teokseen kuuluu muraalin lisäksi myös sillan pilarit. Keltamustat länsi- ja etelämerkit viittaavat Hangon sijaintiin. Punavalkoinen viittaa puolestaan kulkukelpoisiin vesiin, joka taiteilijan mielestä sopii yleiseen mielikuvaan Hangosta.

Kilpailuraadissa ovat taiteilija Sandra Kantanen, Pro Artibus-säätiön toimitusjohtaja Nina Toppila, Hangon kulttuurijohtaja Jennika Friman ja Väyläviraston aluepäällikkö Erkki Mäkelä.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 10.000 euroa. Friman kertoo, että valmis teos julkistetaan loppuvuodesta ylikulkusillan valmistuttua.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ