Etelä-Uusimaa

Uusi silta vie Pumppulahden saareen – KATSO VIDEO!


Kevin Koskinen ja Torbjörn Starck kertovat, että silta on pitänyt rakentaa kokonaan käytännössä uudelleen. Alkuperäistä on vain betoniset kannatinpilarit.Kevin Koskinen ja Torbjörn Starck kertovat, että silta on pitänyt rakentaa kokonaan käytännössä uudelleen. Alkuperäistä on vain betoniset kannatinpilarit. Kuva: Oliver Heikkinen

Karjaan Pumppulahden saareen on rakennettu uusi silta vanhan ja lahonneen tilalle. Yhdyskuntatekniikan päällikkö Piia Nordström kertoo, että sillan kansi olisi pitänyt uusia lähiaikoina joka tapauksessa ja samalla uusittiin kantavat palkit sekä kaiteet, jotka nekin olivat lahonneet.

Video: Oliver Heikkinen

Siltaa ei siis uusittu ilkivallan vuoksi. Korjaustöiden alkaessa hieman huhtikuun puolivälin jälkeen todettiin, että sillan kolmesta kantavasta palkista kaksi oli lahonnut siihen kuntoon, että ne olivat lähinnä käsipelillä poistettavaa höttöä. Kaideristikkojen rakentaminen on ollut haasteellista ja käytännössä kaikki on rakennettu alusta lähtien uudelleen.

Nordström kertoo, että puupalkit kyllästettiin paikalla 1980-luvulla sen ajan ohjeiden ja käytäntöjen mukaisesti. Pahimmat lahot olivat hänen mukaansa naulapaikoissa. Uuden sillan kustannusarvio on noin 25.000 euroa.

Karjaalla odotetaan vielä mielenkiinnolla, missä vaiheessa kesä etenee siihen pisteeseen, että Pumppulahden saaren vieressä sijaitseva suihkulähdekin saadaan toimintaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ