Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Keittokehotus poistui Tammisaaressa


Tammisaaren Ekerön vedenottamon vesi täyttää jälleen laatusuositukset ja perjantaina iltapäivällä annettu talousveden keittokehotus on poistettu.

Viranomaisten mukaan veden laatu on nyt hyvä. Lisänäytteitä otetaan helmikuussa tilanteen seuraamiseksi ja rutiininäytteenoton täydentämiseksi, Eteläkärjen ympäristöterveysalue tiedotti maanantaina aamupäivällä, kun uusien näytteiden tulokset olivat selvillä.

Talousvesi oli keitettävä viikonlopun aikana Dragsvikin, Langansbölen ja Horsbäckin alueella. Rutiininäytteenoton yhteydessä viime viikolla ilmeni, että vedenottamon lähtevän veden kokonaisbakteeripesäkemäärä on 1.524 pmy/ml. Bakteerimäärä poikkesi näin ollen selvästi normaalitasosta ja myös laatusuosituksista. Vesilaitos ryhtyi myös huuhtelemaan vesijohtoverkostoa tilanteen korjaamiseksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ