Mustasch pääesiintyjäksi Billnäsin rockfestivaalille


Kuva: Ted Lindén/Bullsize Prod.

Billnäsin ruukin isossa pajassa järjestetään syyskuun puolivälissä ensimmäistä kertaa rockfestivaali, joka kantaa ytimekkäästi nimeä Billnäs Rock Festival.

-Idea festivaalista syntyi jo kesällä. Ensin ajattelimme järjestää cover-bänditapahtuman, mutta päädyimme lopulta toisenlaiseen konseptiin, johon kuuluu myös yksi kovempi nimi, ruukin tuotannoista vastaava Andreas Mavrostomos kertoo.

Säiden kanssa ei haluta riskeerata, joten tapahtuma järjestetään sisätiloissa. Mavrostomos toteaa ison pajan olevan toisaalta niin mahtava paikka tällaiselle festivaalille, että ulkoilmatapahtumaa ei tarvinnut edes miettiä. Isoon pajaan mahtuu yleisöä noin 800 henkeä.

Festivaalin pääesiintyjä on jo 25 vuotta sitten Göteborgissa perustettu ruotsalainen hard rock -bändi Mustasch, jonka debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2002. Bändi sai Grammy-palkinnon vuoden 2007 parhaasta hard rock -albumista.

Yleisön lämmittämisestä isossa pajassa vastaa pop rock-yhtye TrrTrrTrr ja toinen suomalainen kokoonpano Rock Circus. Suomalaisbändit soittavat pääosin cover-versioita tunnetuista kappaleista. Rockfestivaalin lipunmyynti alkaa keskiviikkona 1. helmikuuta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ