BK-46 vain voiton päässä finaalista


Karjaalaiskannattajilla oli ilo ylimmillään. Omien suosikkien finaalipaikka on enää voiton päässä.

Kintaalla keikkuu BK-46:n finaalipaikka miesten SM-käsipallossa, mutta vielä pitäisi kertaalleen antaa kalpeneville kukoille rukkaset.

BK:lla oli toisessakin välieräottelussa homma hanskassa ja Cocks kaatui Riihimäellä maalein 25-31 (11-19). Voitot ovat 2-0 ja karjaalaiset voivat lyödä naulan arkkuun kotikentällään lauantaina. Toisessa välieräsarjassa Dicken johtaa Grankulla IFK:ta niin ikään 2-0 Filip Söderlundin viime hetken maalin ratkaistua toisessa taistossa täpärän 24-25-voiton.

Lappu luukulla

Vapaa sisäänpääsy imi Cocks Areenalle liigakauden ennätysleisön 725 henkeä, jotka saivat todistaa vieraiden järkähtämätöntä puolustus- ja maalivahtipeliä avausjaksolla. Oscar Kihlstedtin johtama puolustus sai Cocksin aivan sekaisin ja Miksu Heinosen nappipäivä tolppien välissä sysäsi puolustavat mestarit hajoamisen partaalle.

Jos oli Cocksin hyökkääminen heikkoa jo avausottelussa, niin nyt se oli ensimmäiset 25 minuuttia jopa järkyttävää. Kärsivällisyys petti, yhtenäisyys rakoili ja yhdeksän metrin heitot (4/17) painuivat pöpelikköön karkkipaitojen kuumotuksessa.

-Olimme todella aggressiivisia ja saimme keskustan tukkoon. He joutuivat turvautumaan kaukoheittoihin, joita Miksu napsi hyvin pois. Kaikki pummatut heitot alkoivat syödä Cocks-pelaajien itseluottamusta, valmentaja Andreas Rönnberg totesi.

BK on ravannut molemmissa peleissä yhdeksän häkkiä kontrauksista, kun taas Cocksin sarakkeessa tällaisia maaleja on vain yksi. Keltapaidat eivät saa mitään helpolla, ja yleensä vauhtia piiskaava Teemu Tamminenkin tarpoo suossa. Hän veivasi ensimmäisen pelitilannemaalinsa vasta kun välieräsarjaa oli takana jo sata minuuttia.

-Heikompia joukkueita vastaan Cocks tekee 15 maalia kontrauksista ja Tamminen yksinään kymmenen, kun vastustajilla ei ole selvää strategiaa niiden pysäyttämiseen. Meillä on, eikä sama peli toimi meitä vastaan. Kun Cocks joutuu hyökkäämään koko pelin muuriamme kohti, niin olemme vahvoilla, Rönnberg sanoi.

Tuttu tilanne

Toisella puoliskolla Cocks onnistui maalinteossa paremmin ilman maalivahtia 7 vastaan 6 -pelillä ja BK törsäsi paikkoja. Puskuria oli kuitenkin riittävästi, eivätkä isännät päässeet neljää maalia lähemmäs. Cocks on ollut ottelusarjassa johtoasemassa kokonaiset kolme minuuttia ja jatkuva takaa-ajo kuluttaa voimia.

-En ollut huolissani, mutta hyvien paikkojen hukkaaminen hiukan stressasi, Rönnberg tuumi.

Nico Rönnberg lämpeni hitaasti Riihimäellä, mutta kiihtyi kentän maalikunkuksi.

Sebastian Säkkinen oli viimeistellyt sarjassa tehokkaasti ennen kuin kolme viimeistä kutia kosahtivat rimaan, ohi maalista ja loistovireessä olleen Adrian Tenghean torjuntaan. Nico Rönnberg lämpeni hitaasti ja sai lisää virtaa, kun hänet otettiin avausjaksolla huilaamaan puolustuksesta Alex Lignellin hypätessä kehiin. Nico taiteili kakkosjaksolla yhden kauden maaleista, kun hän peippasi ensin Bojan Zupanjacin polvilleen ja riuhtaisi sitten selän takaa pallon tolpan juureen.

Jos jotain murhetta etsii, niin seitsemän metrin heitoissa on ryhtiliikkeen paikka. Välierien seitsemästä rankkarista BK on upottanut vain kolme.

-Tasaisissa otteluissa ei ole varaa pummata pilkkuja. Siihen ei oikein auta mikään treeneissä hinkkaaminen, vaan paljon ratkeaa hetken koittaessa henkiseen puoleen, valmentaja totesi.

Rehtiä peliä

Ensimmäisen ottelun likapyykki ei enää Riihimäellä haissut, vaan nyt nähtiin rehtiä peliä. Cocks oli siistinyt otteitaan merkittävästi.

-Peli oli edelleen kovaa, mutta reilua. Ounastelin Cocksin jatkavan samalla kovalla ja rumalla linjalla kuin Karjaalla, mutta ei sitä nähty enää niin paljon. Varmasti hekin olivat miettineet, ettei yhdeksällä jäähyllä voi näitä pelejä voittaa. Emme viimeksi rankaisseet heitä ylivoimalla tarpeeksi, mutta ehkä he näkivät, ettei meitä voi niillä otteilla horjuttaa, Andreas Rönnberg puntaroi.

BK johti myös viime kaudella välierissä voitoin 2-0 ennen kuin se suli 2-3-tappioon Dickenille. Tuolloin pelit olivat tiukempia ja niitä miteltiin tyhjissä halleissa. Nyt BK on voittanut Cocksin seitsemän kertaa peräjälkeen ja saapuu kotiyleisön eteen sitomaan säkkiä.

-Tämä tuntuu kieltämättä erilaiselta kuin vuosi sitten, mutta koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Peli alkaa taas tilanteesta 0-0 emmekä voi antaa yhtään löysää. Cocksilla ei ole mitään hävittävää ja he tulevat pelaamaan epätoivon vimmalla. Meidän pitää jatkaa samalla kaavalla ja kotiyleisön tuesta on taatusti apua.

Ottelutilastot, BK-46: Nico Rönnberg 9/17 (7 m 2/3), Sebastian Säkkinen 8/13 (7 m 0/1), Oscar Kihlstedt 4/10, Linus Sjöman 4/7, Miska Henriksson 2/3, Markus Viitkar 1/2, Robin Sjöman 1/1, Albert Lindholm 1/1, Miksu Heinonen 1/1, Oliver Nordlund 0/1, Janne Korpimäki 0/1, Victor Westerlund 0/1. Yhteensä 31/58.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 22 torjuntaa.
Jäähyt: Kihlstedt, Rönnberg, Westerlund 2 min. Maalit Cocksille 4-3.
Pallonmenetykset: 6.
Cocks: Teemu Tamminen 6/11 (7 m 4/5), Onur Ersin 5/9, Yury Lukanchuk 3/4, Srdjan Mijatovic 2/10, Piotr Rybski 2/5, Vitalie Nenita 2/4, Roni Syrjälä 2/2, Bojan Zupanjac 2/2, Nikola Kedzo 1/3, Santeri Vainionpää 0/3. Yhteensä 25/53.
Maalivahdit: Vitali Shitsko (30 min.) 8 torjuntaa, Adrian Tenghea (30 min.) 9.
Jäähyt: Tamminen 2 x 2 min, Lukanchuk 2 min. Maalit BK:lle 4-3.
Pallonmenetykset: 13.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ