BK-46 rutisti voiton rajusta välieräavauksesta


Nico Rönnberg sai Cocks-pelaajien jakamattoman huomion. Onur Ersin, Bojan Zupanjac ja Srdjan Mijatovic ryntäsivät tässä kolmeen pekkaan päälle.

Karjaalla ei nähty miesten SM-käsipallon välierien avauksessa vauhdikasta ja hyväntuulista iltamaa discossa, vaan kireä ja riidanhaluinen kuppilanujakka. Kentällä pärskittiin toisin sanoen perinteistä pudotuspelivääntöä ja BK-46 selvisi Cocksin mankelista voittajana maalein 26-22 (13-12). Paras viidestä -sarja jatkuu keskiviikkona Riihimäellä.

Painit pystyyn

Viisi edellistä kohtaamista hävinnyt ja uuden valmentajansa Lasse Boesenin inspiroima Cocks teki aikeensa selväksi jo BK:n ensimmäisessä hyökkäyksessä, jossa se puhkui puolitoista minuuttia kraiveleissa kiinni. Vieraat olivat aiempaa sitkeämpiä ja tekivät kaikkensa hankaloittaakseen kauden ykkösjoukkueen elämää. Intensiivinen taisto padottiin kitkerällä painilla ja rajuilla yhteenotoilla, joiden puristuksesta ei juuri vapaasti virtaavaa juoksutusta nähty.

-Peli oli samanlaista kuin aina Cocksia vastaan. Eikä siinä mitään, se on käsipalloa, jämäkästi kentälle palannut sentteri Markus Viitkar kuittasi.

-Tämä ei todellakaan ollut mitään hienoa peliä, vaan kovaa taistelua. Cocks tuli pelaamaan altavastaajan aseilla kuten odotimmekin. Uuden valmentajan johdolla heillä oli enemmän energiaa ja tahtoa, päävalmentaja Andreas Rönnberg sanoi.

Pikkuveli Nico Rönnbergistä tuntui jupakan jälkeen luultavasti siltä, kuin niskaan olisi kaadettu sata mottia halkoja, sillä niin kiivaasti maalisepon kimpussa oltiin. Myös Oscar Kihlstedt ja Miska Henriksson olivat suosittuja kohteita.

-Aiemmissa peleissä olemme vain tehneet omia juttujamme, eikä Cocksista ole ollut niitä pysäyttämään. Nyt he laittoivat enemmän hanttiin, Kihlstedt totesi.

Markus Viitkar palasi tehokkaasti kentälle ja murjoi maalintekoon Roni Syrjälän estelyistä huolimatta.

Hetki lyö

Cocks roikkui vielä neljä minuuttia ennen loppua kahden maalin päässä, kunnes Rönnberg sivalsi 25-22 heitolla, josta lähti kotijoukkueen ainoa yhdeksän metrin maali toisella jaksolla. Nicolla pysyi höykytyksen keskellä pää kylmänä, eikä mies kuumentunut ottamaan jäähyjä.

Kihlstedt uurasti kauden parhaita pelejään partioiden keskuspuolustuksen johtajana ja kahmien maalintekovastuuta. Viitkar mainitsi olleensa ruosteessa, mutta ruosteinenkin Viitkar on nähtävästi aika vesseli.

BK:n puolustus oli rautaa, ja Cocks usutettiin operoimaan pitkälti yhdeksän metrin kaarella, kun viiva ja laidat lannistettiin. Maalivahdeilla ei ollut helpoin päivä kaukoheittojen parissa, mutta Miksu Heinonen sinkoili lopussa ratkaisevia koppeja.

-Sanoin yhdessä vaiheessa Miksulle, että mene vain ajoissa siihen nurkkaan, mihin arvelet heiton tulevan. Näissä peleissä riittää, kun ottaa 4-5 torjuntaa tärkeisiin hetkiin, valmentaja totesi.

Cocksin iso ongelma on edelleen siinä, ettei sen jalkavuus ja liikkuvuus riitä BK:ta vastaan. Raskastempoisesta pelistä huolimatta BK juoksi kymmenkunta maalia nopeista ja puolinopeista iskuista, kun taas Cocksilta ei nähty kontrauksia lainkaan. Pakeista ainoastaan Piotr Rybskillä on elastisempaa askellusta, muut turvautuvat runttaamiseen. Puolivälierissä HIFK:ta vastaan 10 maalia peliä kohti mättänyt Teemu Tamminen aloitti penkiltä ja noteerasi enemmän jäähyjä kuin maaleja.

Likaista peliä

Jäähyillä Cocks taas juhli, mutta BK ei rankaissut niistä tarpeeksi kovalla kädellä. 18 ylivoimaminuuttia pelattiin maalein 8-6, joka on laiha lukema. Ilman maalivahtia toteutettava 7 vastaan 5-kuvio oli suorastaan fiasko johtaen yhteen maaliin ja viiteen pallonmenetykseen.

-Ylivoima on toiminut läpi kauden kuin itsestään, eikä meidän ole edes tarvinnut miettiä sitä. Nyt siihen täytyy pureutua treeneissä, Rönnberg totesi.

Boesen hämmästeli joukkueensa jäähymäärää, mutta Cocks kerjäsi taas verta nenästä. Joukossa oli samoja myöhäisiä väliintuloja, takaapäin repimisiä ja ylikovaa yrmyilyä kuin aiemminkin. Ylivoimaisesti eniten jäähyjä liigassa tällä kaudella ottanut Cocks toki on kaikkiin muihin nähden niin erilainen tekele, että tuomaritkin ovat helisemässä.

Oscar Kihlstedtillä ja Miska Henrikssonilla oli asiaa Teemu Tammiselle kesken kiihkeän kamppailun. Nico Rönnberg piti vieressä pään kylmänä.

-Tiedossa oli, että he tulevat pelaamaan kovaa ja rumaa. Meidän pitää jaksaa lyödä heihin painetta ja sitten on tuomarien päätettävissä, mitä niistä otteista seuraa, Kihlstedt sanoi.

Peli meni härskiksi, kun Davor Basaric täräytti ankaralla alakoukulla Janne Korpimäkeä vatsaan samalla kun tuomarien katseet olivat Nico Rönnbergissä ja 25-22-maalissa. Kihlstedt puolestaan sanoi Tammisen nasauttaneen häntä aiemmin toisella jaksolla kulkusille, kun miehet kaatuivat kimpassa lattiaan.

-Kova peli ei haittaa, mutta tuollaiset jutut menevät yli, Kihlstedt tuhahti. BK jätti Käsipalloliiton kurinpitovaliokunnalle selvityspyynnön Basaricin lyönnistä ja toivoo, että likaiseen peliin puututaan. Cocks ehti jo tuomitsemaan serbisentterinsä käytöksen ja tekee seuran sisällä omat selvityksensä.

Ottelutilastot, BK-46: Oscar Kihlstedt 6/8, Nico Rönnberg 5/12 (7 m 1/2), Linus Sjöman 5/8, Markus Viitkar 5/5, Sebastian Säkkinen 3/4, Miska Henriksson 1/1, Alex Lignell 1/1, Janne Korpimäki 0/2 (7 m 0/1), Jonathan Ekman 0/1. Yhteensä 26/42 (62 %).
Maalivahdit: Rony Léven (24 min.) 4 torjuntaa, Miksu Heinonen (36 min.) 8.
Jäähyt: Henriksson, Kihlstedt 2 min. Maalit BK:lle 3-1.
Pallonmenetykset: 14.
Cocks: Nikola Kedzo 5/12, Piotr Rybski 5/10, Srdjan Mijatovic 2/8, Bojan Zupanjac 2/5, Roni Syrjälä 2/3, Davor Basaric 2/2, Onur Ersin 1/2, Sandro Samardzic 1/2, Yury Lukanchuk 1/1, Teemu Tamminen 1/1 (7 m 1/1), Vitalie Nenita 0/1. Yhteensä 22/47 (47 %).
Maalivahdit: Vitali Shitsko (44 min.) 8 torjuntaa, Adrian Tenghea (16 min.) 2.
Jäähyt: Mijatovic 3 x 2 min (pelistä sulkeminen), Tamminen 2 x 2 min, Ersin, Syrjälä, Kedzo, Lukanchuk 2 min. Maalit BK:lle 8-6.
Pallonmenetykset: 14.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ