Hyvinvointiteknologian mahdollisuudet esillä Axxellissa


Hyvinvointiteknologia on noussut hoitoalalla esiin mahdollisena pelastajana, mutta monissa yhteyksissä myös tulevaisuuden kauhukuvana.

-Nyt mietitään, hoitavatko robotit ikääntyneet ja sairaat, ja häviävätkö ihmiskontaktit. Myös uudet hyvinvointialueet viestivät, että digitaalisten palveluiden kehittäminen on tärkeää hoitoalan tulevaisuuden haasteiden kohtaamiseksi. Koronapandemia on opettanut, että voimme tehdä jo yllättävän monia asioita etänä. Tämä koskee esimerkiksi lääkärikäyntejä tai kotihoidon käyntejä, Axxellin hyvinvointiyksikön opettaja Camilla Laiho sanoo.

Hyvinvointiteknologia on vielä jokseenkin epämääräinen käsite, joka koskee liki kaikkea mahdollista etähoitokäynneistä ja virtuaalisesta todellisuudesta söpöihin hylkeisiin.

-Siihen sisältyy monia osa-alueita. Robotiikan ja etäkäyntien lisäksi hyvinvointiteknologian avulla voidaan järjestää yhteisiä etäjumppatunteja, valvoa sisä- ja ulkotilojen liikehälyttimiä sekä lähteä kalastus- tai metsäretkelle virtuaalisesti, Laiho sanoo. Lisäksi kotiympäristön turvallisuutta voi parantaa antureilla ja hälyttimillä.

Axxell järjestää Karjaan yksikössään keskiviikkona 27. huhtikuuta kello 15-18 messut, joilla yleisö pääsee tutustumaan hyvinvointiteknologiaan. Sisäänpääsy on ilmainen. Esillä on erilaista laitteistoa älypuhelimista robotteihin.

Samalla voi tutustua Axxellin uuteen hyvinvointiteknologian koulutusohjelmaan. Paikalla on myös muiden koulutusohjelmien edustajia. Axxell kouluttaa lähihoitajia Karjaalla ja Paraisilla.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ