Etelä-Uusimaa

HTK:n visioissa lisää kenttiä ja tennishotelli


HTK:n tennikenttä

Konkarien maaottelu tiistaina

Hangossa on tennisviikon jälkeenkin tarjolla tuhtia tavaraa, sillä ensi viikon tiistaina (27.7.) massakentillä nähdään nostalgisen tasokasta toimintaa Suomi-Ruotsi-maaottelun merkeissä. Konkarien koitokseen osallistuvat siniristilipussa maamme loistokkain legenda Jarkko Nieminen (paras ATP-ranking 13.), Ville Liukko (117.) ja enimmäkseen USA:ssa uraansa luonut Jan Tiilikainen. Länsinaapuria edustavat Magnus Larsson (10.) ja Thomas Nydahl (72.). Tapahtumaa orkestroineen Joakim Bernerin mukaan pelissä pätevät lentävät vaihdot.

-Välillä pelataan kaksinpeliä ja välillä nelinpeliä. Minä määrään säännöt, hän kiteytti. Ottelu alkaa klo 12 ja siihen myydään 20 euron hintaisia pääsylippuja. Tuotoilla tuetaan Hangon Tenniskerhon vireillä olevan tennishallin rakentamista. Myös viime kesänä Hangossa järjestettiin tennistempaus, jossa nelinpelipareina olivat Nieminen/Larsson ja Henri Kontinen/Harri Heliövaara. Tuolloin katsojia oli nelisensataa ja pääsylippurahoilla tuettiin uusien tennisjunnujen harrastuksen aloittamista.

Veteraanien väännöt jatkuvat Hangossa elokuun ensimmäisellä viikolla, kun massa pöllyää kansainvälisessä ITF Seniors-turnauksessa.

Lisää kenttiä

HTK:ssa ei levätä laakereilla vaan suunnitellaan päätä pahkaa tulevaa. Neljä tenniskenttää ja padel-kenttiä sisältävä hallihanke etenee jo raiteillaan ja Cuplis-hallin lähelle kaavailtuun pytinkiin odotellaan lupa-asioita kuntoon. HTK on rahoittamassa suurelta osin itse ympärivuotisen toiminnan mahdollistavaa hanketta, johon olennaisena osana kuuluu yhteistyön tehostaminen kaupungin lukioiden välillä. Hallin myötä olisi Hangossa mahdollista käydä lukiota tennikseen tai padeliin painottuvalla linjalla.

Tennisstadionille tupsahti pari vuotta sitten viisi kenttää lisää, mutta enää eivät kymmenen massakenttääkään tahdo riittää kuumassa kesäkysynnässä. HTK mielii rakentaa vielä viisi kenttää lisää.

-Tämä on vasta vision asteella eikä konkretiaa ole vielä olemassa. Sekään ei ole selvää, mahtuvatko lisäkentät nykyiselle vuokra-alueelle. Mutta tarve tiedetään ja meillä on halua kehittää olosuhteita, totesi toiminnanjohtaja Risto Alén. Myös Puistolammen plexipave-päällysteisten kenttien tilannetta tarkkaillaan.

-Lähiaikoina mietimme, uudistammeko niiden kenttien pinnoitteen. Sitäkin on väläytelty, että niistäkin tehtäisiin massakenttiä. Massakentillä täällä kuitenkin pääsääntöisesti halutaan pelata.

Grand Slam

HTK:n visioissa välkkyy myös tennishotelli, joka voisi kenties samalla toimia tennislukiolaisten majapaikkana. Tähän tarkoitukseen on tiirailtu Jääkellarin tonttia. Kerhon hallituksessa varainkeruuta hoitavalla Bernerillä on hotellille jo nimikin valmiina.

-”Grand Slam” eli sama kuin Båstadin hotellin kuuluisalla yökerholla. Haluamme tänne 1980-luvun Båstadin tunnelmaa, hän virkkoi ja viittasi Ruotsin tenniskesän vetonaulaan. Eikä siinä vielä kaikki, vaan haaveissa elää myös uusi keskuskenttä, joka tulisi nykyisen viitoskentän taakse. Kenttä rakennettaisiin kuoppaan, katsomo nousisi merelle päin ja lehtereiden alla olisi ravintola.

-Tästä olen yli kymmenen vuotta haaveillut, mutta se on vielä kaukainen juttu, Berner sanoi. Hurjat visiot saattavat hirvittää heikompaa ja HTK:n 110-vuotistilaisuudessa Bernerin puheet saivat osakseen niin ihailua kuin ihmettelyäkin.

-Minuahan pidettiin ihan kylähulluna jo silloin, kun ehdotin viiden lisäkentän rakentamista stadionille. Siellä ne nyt ovat eikä kapasiteetti riitä vieläkään, innokas tennismies tokaisi. Hallille, hotellille ja lisäkentille on Aléninkin mukaan tarvetta.

-Kysynnän ja tarjonnan tulisi olla tasapainossa, mutta kysyntää on huomattavasti enemmän kuin mitä pystymme tarjoamaan. Jaamme kaupungin kanssa yhteisen huolen tulevaisuudesta ja siitä, tuleeko lukioihin uusia oppilaita. Majoituskapasiteetin riittämättömyys liittyy myös tähän. Kaikki nämä kulkevat visioissamme käsi kädessä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ