Etelä-Uusimaa

Kaikkia Hangon Regatassa käyneitä pyydetään hakeutumaan testeihin


Hanko(Kuva: Paikkatietoikkuna, MML)

Mahdollisia altistumisia useissa Hangon ravintoloissa

Useilla Hangon Regatassa 8.-11.7. vierailleilla henkilöillä on todettu koronavirustartuntoja. Muun muassa seuraavissa paikoissa käyneet ovat saattaneet altistua tartunnalle: Ravintolat HSF, HSF Marine, Itämerenportti, Coco Beach Club, Beach Bar Plagen, Hotelli Regatta, Regatta Brasserie, Classic Pizza, Skiffer, Casino, Tennis Cafe, Roxx, Hangon vierassatama ja Makaronitehdas. Tapahtuman luonteen vuoksi tarkkoja altistumistietoja ei ole mahdollista antaa.

Oireettomatkin testeihin

Kaikkia tapahtumaan osallistuneita hankolaisia, raaseporilaisia ja inkoolaisia pyydetään hakeutumaan koronatestiin riippumatta siitä, onko oireita vai ei. Oireisten tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin odottamaan testitulosta.

Koska tartuntariski on tällä hetkellä suuri kaikkialla, Inkoon pandemiaryhmä muistuttaa kaikkia erilaisissa kesätapahtumissa käyneitä pitämään etäisyyttä, käyttämään maskia sisätiloissa ja pesemään kädet huolellisesti.

Koronatestiin voi varata ajan netistä osoitteesta https://koronabotti.hus.fi.

Inkoossa rokotukseen ilman ajanvarausta

Inkoon terveyskeskuksessa pidetään avoimien ovien päivä torstaina 22.7., ja tuolloin koronarokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Kyseisenä päivänä annetaan vain ensimmäisiä rokoteannoksia. Rokotuksen voivat ilman ajanvarausta käydä ottamassa kaikki yli 18-vuotiaat. 16-17-vuotiaiden rokotustarpeen kartoittamiseksi huoltajia pyydetään ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen numeroon +358 9 29515 500.

Inkoon pandemiaryhmä suosittelee, että kaikki, myös nuoret, ottavat rokotteen. Pitkäaikaisia koronaoireita on ilmennyt enemmän nuorilla kuin vanhemmilla. Inkoossa rokotettujen osuus on edelleen valitettavasti alhainen 25-39-vuotiaiden ikäryhmässä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ