Riskiryhmien rokotukset aloitetaan pienessä mittakaavassa


Raaseporin kaupunki ilmoittaa saaneensa pienen erän Astra Zenecan rokotetta, joka soveltuu alle 70-vuotiaille. Kaupunki voi avata sen myötä 160 rokotusaikaa vuosina 1952-1956 syntyneille henkilöille, jotka kuuluvat ensimmäisen riskiryhmään. Ajan voi varata ainoastaan verkkopalvelun kautta osoitteessa koronarokotusaika.fi, jossa voi varata rokotussajan myös omaiselle. Puhelinvaraukset eivät ole vielä toiminnassa.

Ensimmäisessä riskiryhmässä ovat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten esimerkiksi aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus tai lääkehoitoinen 2-tyypin diabetes.

Rokotettavaksi tulevalla pitää olla mukanaan Kela-kortti, henkilöllisyystodistus ja asiakirja hoitavalta yksiköltä, joka vahvistaa diagnoosin, lääkärintodistusta ei tarvita. Rokotuspaikka on vanha Hagakoti Tammisaaressa. Kaupunki tekee myös samaan aikaan soittokierrosta iäkkäimmille ikäryhmille, joiden rokotukset jatkuvat.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ