Etelä-Uusimaa

Kemikaalivuoto Horsbäckin jäteasemalla


Horsbäckin yritysalueella Lassila & Tikanojan jäteasemalla sattui keskiviikkona iltapäivällä vaarallisen aineen onnettomuus, jossa yksi työntekijä altistui vaaralliselle kaasulle.

Onnettomuus sattui, kun tuhannen litran rikkihapposäiliöön oli lisätty vahingossa klooria. Kahden kierrätyskemikaalin sekoittumisesta seurasi kemiallinen reaktio ja kaasupilvi, jonka epäiltiin olleen kloorikaasua. Laitoksen tilat evakuoitiin onnettomuuden vuoksi.

-Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kemiallisen reaktion seurauksena syntynyt kaasupilvi oli haihtumassa, reaktio hiipumassa ja kaasun muodostus vähenemässä, pelastustoiminnan johtaja, palomestari Veikko Lehtovirta tiedotti.

Pelastuslaitos teki kemikaalisukelluksen kohteena olleeseen varastohalliin. Tässä vaiheessa kemiallinen reaktio oli jo loppunut. Säiliö saatiin suljettua nopeasti ja tilat tuuletettiin. Tilanne oli pelastustoiminnan kannalta ohi noin tunnissa. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut vaaraa ympäristölle.

Kaasulle lievästi altistunut työntekijä toimitettiin seurantaan, aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi. Paikalle hälytettiin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Viranomaiset myös sulkivat joksikin aikaa lähialueen teitä liikenteeltä onnettomuudesta aiheutuneen kaasupilven vuoksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ