Karjaan yhteiskoulussa ja Kiilan koulussa koronatartuntoja


Koulukuljetuksissa ei altistuneita

Kahdella Kiilan koulun ja yhdellä Karjaan yhteiskoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Asia varmistui torstaina iltapäivällä. Karjaan lukion altistuminen ei aiheuttanut tartuntaa, ja varotoimenpiteenä kotiin määrätyt opiskelijat pääsevät takaisin kouluun.

Kahden koronalle altistuneen Karjaan yhteiskoulun luokan oppilaat on määrätty karanteeniin lokakuun 30. päivään saakka. Myös osa opettajista on karanteenissa kuun loppuun. Kiilan koulussa karanteeni koskee neljää luokkaa ja joitakin opettajia niin ikään lokakuun loppuun saakka.

Yhteiskoulun opettajakuntaan tulee karanteenin seurauksena niin iso vaje, että koulu siirtyi etäopetukseen sivistystoimenjohtajan päätöksellä. Erityisen tuen oppilaiden koulu jatkuu kuitenkin lähiopetuksena. Poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä ja etäopetukseen siirtymistä perustellaan sillä, että lähiopetuksen turvallinen järjestäminen ei ole enää mahdollista.

-Kiilan koulussa altistuneita opettajia ei ole yhtä paljon, joten siellä voidaan jatkaa lähiopetusta. Tarkempaa tietoa järjestelyistä ja toimenpiteistä on tulossa, opetuspäällikkö Jari Salminen kertoi torstaina. Hän ilmoitti myös, että koulukuljetuksissa ei ole ollut korona-altistuksia näihin tapauksiin liittyen.

Kaupungin tartuntatautitiimi on yhteydessä kaikkiin altistuneiden oppilaiden perheisiin ja altistuneisiin opettajiin. Koulunkäynnistä karanteenin aikana ohjeistetaan lisää perjantaina Wilman kautta. Muiden kuin altistuneiden osalta koulu jatkuu normaalien turvaohjeiden mukaisesti.

Jos koulussa tai päivähoidossa todetaan koronavirusinfektio, Raaseporin kaupungin tartuntatautitiimi selvittää mahdolliset korona-altistumiset ja jäljittää altistuneet. Altistuneisiin otetaan yhteyttä ja heidät asetetaan karanteeniin 10 vuorokauden ajaksi tartuntatautilain nojalla.

Tartunnan saaneen henkilön on pysyttävä poissa koulusta tai päivähoidosta vähintään seitsemän vuorokautta oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään siten, että hän on ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ennen kouluun tai päivähoitoon palaamista. Tartuntatautilääkäri päättää karanteenin ja eristämisen kestosta kokonaisarvioinnin perusteella.

Ohjeena on edelleen se, että mikäli lapsella tai perheessä ilmenee vilustumisoireita, on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon. Oireileva lapsi ei saa mennä kouluun, vaan hänet on pidettävä kotona. Terveyskeskukseen ollaan yhteydessä puhelimitse, ja se järjestää henkilön tarvittaessa koronatestiin. Puhelinnumero on 019 289 3000. Lapsia koskevat THL:n päivitetyt koronasuositukset löytyvät myös Raaseporin kaupungin kotisivuilta.

THL:n päivittämien tietojen mukaan Raaseporissa oli torstaina 44 koronatapausta. Hangossa on todettu yhdeksän koronatartuntaa, Inkoossa tapauksia oli torstaina edelleen kuusi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ