Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Herrasmiesorkesteri heittäytyi hiekkamyrskyyn


Salonkiorkesteri Timbuktun Jukka Peltola (vas.), Timo Oksanen, Jussi Koskinen ja Kalevi Reinikainen kuulivat hiekkamyrskyn kutsun ja tekivät maailmankuulusta Daruden kappaleesta hieman erilaisen version.

Italiasta lähtenyt idea, jossa ihmiset ovat laulaneet ja soittaneet koronakaranteenissa parvekkeiltaan, on rantautunut myös Suomeen. Helsinkiläisen naisen aloitteesta täkäläiseksi kappaleeksi valikoitui Daruden Sandstorm, jota soitetaan parvekkeilla ja pihoilla perjantai-iltaisin kello 18 kokoontumisrajoitusten aikana. Facebook-tapahtumaan on kutsuttu mukaan kaikki suomalaiset.

Raaseporilainen herrasmiesorkesteri Salonkiorkesteri Timbuktu kuuli myös ”hiekkamyrskyn” kutsun vahvana ja päätti viihdyttää kansaa läskibasson, banjon, haitarin ja cajon-rummulla sovitetulla jatsahtavan humpallisella versiolla. Kappaleen voi kuunnella orkesterin Facebook-sivuilta.

Salonkiorkesterin musiikillinen tyylisuunta seikkailee rohkean kaihoisasti kaukokaipuun maisemissa ja reippaan rahvaanomaisssa iskusävelissä vuosien varrelta. Tällä kerralla heittäydyttiin tuoreempien hittien maailmaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ