Vaarallinen takaa-ajo Tammisaaresta Lohjalle


Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipartiot joutuivat sunnuntaina iltapäivällä ajamaan noin tunnin verran takaa autoilijaa, joka oli lähtenyt pakoon Tammisaaresta. Takaa-ajo päättyi vasta Lohjalla.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisi yritti pysäyttää henkilöauton rutiinitarkastusta varten Tammisaaressa kello 14 aikoihin.

-Pysäytettävän auton kuljettaja ei pysähtynyt, vaan lähti kiihdyttämään karkuun. Tästä alkoi noin tunnin kestänyt tilanne, joka päättyi kiinniottoon lähellä Lohjantien ja Oittilantien risteystä Lohjalla, rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo.

Kuljettaja ajoi kovalla nopeudella mm. kevyen liikenteen väyliä, metsäteitä ja pienempiä hiekkateitä Tammisaaresta Fiskariin, josta matka jatkui Karjalohjalle ja edelleen Sammatintietä ja Karstuntietä Lohjan pohjoispuolelle. Pakenemisen aikana kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita erityisesti taajamissa ja mm. Fiskarissa, jossa tämä teki ainakin yhden ohituksen keskellä kylää.

Kuljettajaksi osoittautui 1980-luvulla syntynyt raaseporilaismies, joka on Sjöholmin mukaan ollut tekemisissä poliisin kanssa aikaisemminkin. Mies ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Huumausaineiden pikatesti oli positiivinen ja miestä epäillään tässä vaiheessa mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies määrättiin myös ajokieltoon.

-Auto saatiin pysäytettyä, kun mies ajoi ns. pussiin ja pakotie suljettiin poliisiautolla. Kuljettaja on tällä hetkellä pidätettynä ja mahdollinen vangitsemisvaatimus pitää jättää tuomioistuimelle viimeistään keskiviikkona, tutkinnanjohtaja Sjöholm kertoo.

Autossa oli pakomatkan alkuvaiheessa kaksi matkustajaa, mutta mies oli jättänyt heidät kyydistä jossain vaiheessa matkan varrella. Takaa-ajoon osallistui Länsi-Uudenmaan ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen partioita. Pakenevan auton vuoksi vaaraan joutuneet voivat olla yhteydessä poliisiin sähköpostitse osoitteessa vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ