Virolaisyhtiö aloittaa LNG-laivojen tankkaamisen Hangon satamassa


Rekasta kahteen rahtilaivaan kerran viikossa

Virolainen energiayhtiö Elenger on aloittanut nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttävien rahtilaivojen tankkaamisen Hangon satamassa. Yhtiö tankkaa Hangossa UECC:n omistamat Auto Energy ja Auto Eco -alukset. Ro-ro -alukset kuljettavat pääasiassa autoja Euroopasta Suomeen ja Venäjälle. Alusten kymmenelle kannelle mahtuu yhteensä 4.000 ajoneuvoa.
Yhtiö on huolehtinut jo aiemmin LNG-käyttöisten laivojen tankkauksesta Helsingissä ja Tallinnassa. Hangon satamassa toiminta tulee olemaan säännöllistä tästä syksystä lähtien, yhtiö tiedottaa.
Helsingissä Elenger on huolehtinut jo pidempään Tallinkin Megastar-aluksen LNG-tankkauksesta. Megastaria on tankattu Helsingin ja Tallinnan satamissa jo yli 2.000 kertaa.
-Matkustajalaivojen lisäksi yhä useammat uudet rahtialukset siirtyvät käyttämään LNG-teknologiaa. Nesteytetty maakaasu tulee väistämättä korvaamaan merikäytössä dieselpolttoaineet, joka tulee vaikuttamaan erittäin positivisesti Itämeren alueen veden- ja ilmanlaatuun, yhtiön hallituksen jäsen Kalev Rejlan sanoo.