Nopeusrajoituksia alennetaan valtatiellä 25 ja kantatiellä 51


Kuva: Uudenmaan ely-keskus

Uudenmaan ely-keskus joutuu alentamaan nopeusrajoituksia valtatiellä 25 ja kantatiellä 51, sillä vaihtelevat talvikelit ovat vaurioittaneet päällystettä nopeasti monin paikoin.

Ongelmallisimmilla tieosuuksilla nopeusrajoituksia lasketaan tilapäisesti, kunnes vauriot saadaan korjattua pysyvämmin. Vilkkaiden teiden huonokuntoisimmat osuudet priorisoidaan uudelleenpäällystysohjelmassa myös aikataulutuksessa.

-Valtatiellä 25 nopeusrajoituksia alennetaan Lohjan seudulla ja kantatiellä 51 toimenpiteet ovat Kirkkonummella. Nopeusrajoituksia joudutaan alentamaan 60 kilometriin tunnissa ja se tehdään mahdollisimman pian, ely-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama kertoi keskiviikkona.

Huonokuntoisilla osuuksilla on ollut jo aiemmin varoitusmerkit päällystevaurioista.

Suunnitteilla ei ollut nopeusrajoitusten alentamisia tätä lännemmäksi, mutta Vasaman mukaan tilanne saattaa muuttua nopeastikin, ja tarvetta mahdollisille toimenpiteille seurataan jatkuvasti. Tilanne tieverkolla vaikeutui noin viikko sitten, kun lumet alkoivat sulaa. Samalla ely-keskus kehottaa tienkäyttäjiä varovaisuuteen liikenteessä, sillä suurikin vaurio voi vilkkaalla tiellä syntyä nopeasti.

-Päällystevaurioiden syynä on veden jäätyminen ja sulaminen päällysteen huokosissa sekä veden ja liikenteen aiheuttama rasitus. Paikkausmenetelmiä on näissä oloissa rajoitetusti käytettävänä ja vaurioita syntyy tällä hetkellä enemmän kuin ehditään paikata, Vasama kertoo.

Palautteet tiestön kunnosta voi soittaa tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 tai ely-keskuksen liikenteen asiakaspalveluun numeroon 0295 020 600. Ohjeet vahingonkorvauksen hakuun löytyvät ely-keskuksen kotisivuilta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ