BK tuuletti jälleen Suomen cupin voittoa


Runebergin päivää vietettiin Karjaan urheiluhallissa Saarijärven Paavon hengessä, kun vierailijoilta vietiin leipä kädestä ja lyötiin petäjäistä kouraan. BK-46 runoili Cocksin ojaan miesten käsipallon Suomen cupin finaalissa ja viiletti voittoon maalein 36-30 (15-9). Titteli oli punavalkoisille kolmas peräjälkeen ja historian neljästoista.

Kahdella edelliskerralla BK oli päihittänyt finaalissa Dickenin ja joutunut nostamaan tasoaan ailahtelevasti sujuneista sarjapeleistä. Tällä kerralla kotijoukkueen tuli vain jatkaa erinomaisia otteita, jotka ovat tuoneet kuusi voittoa perättäin keskimäärin yhdeksän maalin marginaalilla.

Suomen paras

Riihimäkeläiset rullattiin mattoon lähes samaan tyyliin kuin ennen joulua pelatussa liigaottelussa Karjaalla.

-Olemme tällä hetkellä Suomen paras joukkue, siitä ei liene epäselvyyttä. Emme edes käyttäneet tänään koko arsenaaliamme ja olisimme voineet voittaa selvemmin, kapteenin roolissa kannun vastaanottanut Jac Karlsson totesi.

BK puolusti avausjaksolla väkevästi ja kesti toisella jaksolla heikot hetket, joiden aikana vieraat pyristelivät neljän maalin päähän.

-Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, teimme tämän yhdessä ja jokaisen pelaajan panos oli tärkeä, Nico Rönnberg sanoi.

Edelleen selkävaivoista kärsivän ykköspyssyn panos oli suorastaan huikea, sillä Rönnberg pommitti tusinan verran pelitilannemaaleja avuttoman Cocks-puolustuksen lärviin.

-Nico on pelannut selästäkin johtuen vähän vaisummin, mutta minulla oli vahva aavistus, että hän nousee tänään esiin, valmentaja Andreas Rönnberg sanoi.

-Kun Nico on tuossa vireessä, niin meidän ei tarvitse keksiä hyökkäyksiin sen ihmeempiä kuvioita. Me muut voimme säästää voimia, kun hän tekee omia juttujaan, Karlsson lisäsi.

Jalat alta

Laituri Sebastian Säkkinen pöllytti kauden muhkeimman maalisaldonsa ja toipui parista avopaikan pummista niittaamaan viimeiset viisi heittoaan.

-Onnistuin silloin kun pitikin, hän huikkasi.

Miska Henriksson, Oscar Kihlstedt ja Markus Viitkar eivät maaleilla juhlineet, mutta olivat kaikki puolustuksessa vääntämässä avausjaksolla niskalenkkiä vastustajan korstoista. Kokoonpanomuutoksia läpikäynyt Cocks ei ollut pelannut puoleentoista kuukauteen, eikä siitä tiennyt mitä odottaa.

-Odotin enemmän kuin mitä sain nähdä, se on varmaa. Meiltä pettivät kaikki ne osa-alueet, joista olimme puhuneet, puolustukseen palaaminen etunenässä, valmentaja Kaj Kekki totesi.

BK juoksi vierailta jalat alta joidenkin keltapaitojen lähinnä lönkötellessä takaisin puolustukseen.

-Cocksin uudet pelaajat eivät ole vielä sisällä joukkueen pelissä ja he hakevat toisiaan. Luulen, että parin kuukauden päästä kohtaamme erilaisen ja paremman Cocksin. Samalla luotan myös oman joukkueeni iskukykyyn, pelimme näyttää todella hyvältä, valmentaja Rönnberg sanoi.

Kädet ilmaan

Kansanjuhlaa ei finaalista vallitsevissa rajoituksissa tullut, mutta BK hyödynsi 50 katsojan ylärajan ottamalla sisään noin 30 hengen faniryhmän, joka pitikin perusteellista meteliä.

-Tunnelma oli ihan mahtava. Mitä se onkaan sitten, kun täällä on taas halli täynnä, Säkkinen ihaili.

-Fanien läsnäolo ja tuki merkitsi todella paljon. Minusta tulee melkein eri pelaaja, kun pääsee hurraavan yleisön eteen pelaamaan, vaikka se olisi pienempikin yleisö. Tämän takia pelaan ja käsipallosta innostun, kun yllämme joukkueena parhaimpaamme ja juhlimme fanien kanssa voittoa täällä Karjaalla. Ei voisi olla parempaa fiilistä, Nico Rönnberg hehkutti.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ