Etelä-Uusimaa

Rantaradan liikenne taas poikki


Kaukojunat Helsingin ja Turun välillä on jouduttu perumaan Karjaan ja Helsingin välisellä osuudella. Rataliikennekeskus tiedotti liikennehäiriöstä keskiviikkona aamukahdeksan jälkeen, jolloin vian korjausaikataulusta ei ollut vielä tietoa.

VR kehottaa matkustajia varautumaan merkittäviin viivästyksiin toistaiseksi. Junavuorot on korvattu linja-autoilla, jotka lähtevät Karjaalta asemarakennuksen vierestä ja ajavat suoraan Helsinkiin. Lisäksi lähijunavuorot on jouduttu perumaan Kirkkonummen ja Siuntion välillä, johon ratavaurio oli paikallistettu.

Rataliikennekeskus tiedotti myöhemmin aamupäivällä, että rantaradan sähköratavaurio on paikallistettu Kirkkonummelle. Korjaus oli alkamassa puolilta päivin ja töiden arvioitiin jatkuvan pitkälle iltapäivään.

Rantaradan junaliikenne oli poikki Karjaalta Helsinkiin ratavaurion vuoksi edellisen kerran uudenvuoden aattona.

Traktorilla reitti linja-autolle

Korvaavaa junaliikennettä Karjaalta Helsinkiin keskiviikkona ajaneen linja-auton kuljettaja kertoi junan jämähtäneen raiteelle viisi kilometriä Kirkkonummelta keskelle peltoa.

Junassa oli yli 60 kaksi tuntia paikallaan odottanutta ja kiukkuista matkustajaa, sillä heidän mukaansa VR ei ollut tiedottanut tilanteesta mitään.

Paikallinen maanviljelijä oli aurannut traktorilla pellolle reittiä, jota pitkin linja-auto pääsi ajamaan junan luokse hakemaan matkustajia.

-Kuljettaja kertoi myös, että löytyy suomalaisilta vielä talkoohenkeäkin, sillä useampi paikallinen oli hakemassa matkustajia Kirkkonummelle henkilöautoillaan ennen linja-auton saapumista, eräs mukana ollut matkustaja kertoo.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ