Etelä-Uusimaa

Helander kapsahti karsintaan


Oliver Helander Karjaan keskuskentällä

Oliver Helander ilmestyi kuin ilmestyikin miesten keihäskarsintaan Tokion olympialaisissa, mutta siihen ilonaiheet jäivätkin. Oikean reiden lähentäjävammasta kilpailukuntoon toipunut IF Raseborgin heittäjä pinnisti sijalle 17, eikä yltänyt 12 parhaan joukkoon finaaliin.

Helander paiskasi parhaan kaarensa ensimmäisellä kierroksella lukemiin 78,81, joka on hänelle rikkonaisen kesän kolmanneksi komein noteeraus. Toisessa yrityksessä Karjaan kasvatti mätkähti heiton perään kyljelleen ja noin 76-metrinen sivallus merkittiin yliastutuksi. Kolmannella kierroksella Helander jätti ensin vauhtijuoksunsa kesken ja näytti sitten tovin tuumailtuaan toimitsijoille, että tämä leikki loppui tähän.

-Siinä kolmannessa menivät askeleetkin sekaisin ja tuli vähän tuntemuksia jalkaan. Kellossa ei ollut kuin puoli minuuttia aikaa suorituksen tekemiseen, joten katsoin paremmaksi lopettaa, ettei tule isompaa vammaa, hän kertoi SUL:n tiedotteessa.

Helanderin osallistuminen keskiviikon karsintaan oli vielä maanantaina epätodennäköistä ja hän totesi tehneensä päätöksen kilpailemisesta vasta karsinnan kynnyksellä verryttelyn jälkeen. Suuria kipuja ei teipatussa nivusessa ollut, mutta heittäminen oli varovaista.

-Oli iso halu heittää ja kun tänne asti olen tullut, niin pakkohan sitä oli yrittää. Jotain pieniä tuntemuksia oli, mutta ihan hyvin pystyin heittämään. Huomasin kuitenkin, että vahvuuksiini kuuluva rentous oli heitoista kateissa. Minulla on alla aika vähän heittoja kovasta vauhdista ja tekniikassa on paljon parannettavaa, Helander harmitteli. Hän osallistui ensimmäisiin olympialaisiinsa ja tulos oli sama kuin aiemmissa aikuisten arvokisoissa (EM 2018, MM 2019) eli karsiutuminen finaalista.

Helanderilla on ollut kesällä kolotusta olkapäässä, kyynärpäässä, selässä ja tukijalan akillesjänteessä, mutta mies vakuutti olleensa Tokiossa fyysisesti iskussa. Viimeisimpänä leimahtanut ja finaalitoiveet kaatanut nivusvamma on parantunut sitä tahtia, ettei hän uskonut loppukauden kisojen olevan vaarassa.

-Uskon, että pystyn jatkamaan kilpailukautta, toivon mukaan jo Kalevan kisoissa, Helander katsahti elokuun loppuun.

Muista suomalaisista takuuvarma arvokisaheittäjä Lassi Etelätalo (84,50) eteni karsintojen viidenneksi parhaalla tuloksella finaaliin, kun taas Toni Kuusela (76,96) repi pelipaitansa jäätyään sijalle 26. Viimeisen loppukilpailupaikan pokkasi Ruotsin Kim Amb tuloksella 82,40.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ