Etelä-Uusimaa

Helanderin olympiaheitot vaakalaudalla


Oliver Helander

Oliver Helanderin urakka olympialaisissa saattaa olla ohi ennen kuin se ehti alkaakaan. IF Raseborgin keihäsmies loukkasi nivustaan maanantain harjoituksissa ja osallistuminen keskiviikon karsintaan on epätodennäköistä.

-Ristiaskelia ottaessa Oliverilla nappasi oikean reiden lähentäjälihas kiinni sen verran kipeästi, että hommattiin magneettikuva. Valitettavasti siinä näkyi varsin lieväasteinen, mutta kivulias lihasvamma.

Suomen joukkueen lääkäri Ilkka Räsänen kertoi tiedotustilaisuudessa. Räsäsen mukaan ei ole tehtävissä muuta kuin rauhoitella ärtynyttä lihasta tavanomaisella tulehduskipulääkkeellä ja kevyellä käsittelyllä.

-Vamma tuntuu kävellessäkin ja vaarantaa osallistumisen karsintaan. Puudutustoimiin ei ryhdytä, koska se voisi vaikeuttaa vammaa. Terveyttä ei ole syytä riskeerata, Räsänen kommentoi.

Miesten keihäskarsintaa heitetään Tokiossa keskiviikkona Suomen aikaa aamuyön tunteina kello 3.05 (ryhmä A) ja kello 4.35 (B). Karsintaraja lauantain finaaliin on 83,50 metriä, mutta vähempikin riittänee 12 parhaan joukkoon.

Terveysmurheiden kanssa pitkin kesää taistelleen Helanderin kauden paras siivu on 80,82 ja karjaalaislähtöisen heittäjän ykköstavoite oli yltää ensimmäistä kertaa urallaan aikuisten arvokisojen finaaliin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ