Kiskobussi paloi Tammisaaressa


Arkistokuva

Karjaan ja Hangon välillä liikennöivä kiskobussi syttyi palamaan Tammisaaressa Eckeröntien tasoristeyksen kohdalla tiistai-iltana. Junan kuljettaja ilmoitti hätäkeskukseen tulipalosta junan alustassa ja että alkusammutus ei onnistu. Matkustajat oli evakuoitu junasta jo tässä vaiheessa.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle junan akselistossa ja alustassa paloi liekillä.

-Tulipalo sammutettiin vedellä ja lisäksi jäähdytettiin kuumentuneita alustan osia ja rakenteita hiilidioksidisammuttimilla. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kiskobussi paloi käyttökelvottomaksi. VR selvittää tarkemmin palon syttymissyytä, pelastustoimintaa johtanut Kim Lassila tiedottaa.

Onnettomuus luokiteltiin suureksi liikennevälinepaloksi ja tehtävään hälytettiin alkuvaiheessa 11 pelastusyksikköä tiistaina hieman kello 21 jälkeen. Tilanne hoidettiin loppuun neljällä yksiköllä.

Radalle ei aiheutunut liikennettä estäviä vaurioita ja palanut kiskobussi siirrettiin paikalta vielä saman illan aikana, pelastuslaitos tiedottaa. Taajamajunat Karjaan ja Hangon välillä korvattiin kuitenkin tilapäisesti linja-autolla ja tilataksilla vielä keskiviikkoaamusta. VR ilmoitti syyksi junan teknisen vian.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ