Etelä-Uusimaa

BK heitti ottelupallon hukkaan


BK-46:n ja Dickenin vääntö finaalipaikasta jatkuu viikonloppuna.

BK-46 lipaisi jo miesten SM-käsipallon loppuottelun makeaa mannaa, mutta joutui lopulta nielemään katkeraa kalkkia. Polkkapaidat eivät saaneet lyötyä naulaa Dickenin arkkuun, vaan viittä vaille kanveesiin kolkattujen lauttasaarelaisten henki pihisee yhä.

Dicken voitti Karjaan urheiluhallissa keskiviikon kolmannessa välieräottelussa jatkoajan jälkeen 32-34 (27-27) ja voitot ovat nyt BK:lle 2-1. Neljäs nahina käydään lauantaina Pirkkolassa ja mahdollinen viides tiistaina Karjaalla.

Unelmasta painajaiseen

Johtolukemissa 27-24 kotijoukkueen olisi tarvinnut enää voidella viimeinen silaus finaalipaikan varmistamiselle, mutta vuoron perään törmäsivät Robin Sjöman, Sebastian Säkkinen ja Linus Lindberg kuudesta metristä Patrik Roslanderin torjuntoihin. Jo hieman aiemmin oli Nico Rönnberg heittänyt omasta kenttäpäädystä ohi tyhjänä ammottaneen helsinkiläishäkin. Dickenille tarjottiin oljenkortta, johon vieraat ilomielin tarttuivat.

-Jäi sellainen tunne, että annoimme voiton pois, sentteri Kenneth Dahlberg ja maalivahti Miksu Heinonen harmittelivat.

Ian Martinin viime sekuntien tasoitusmaali varsinaisella peliajalla oli oma lukunsa ja jätti Heinosen parkaisemaan voimasanan säestämänä, että ”ei voi olla mahdollista”.

-Pallo osui ensin Jacin (Karlsson) käteen, kimposi siitä tolppaan, osui minuun ja lirui verkkoon. Tulen varmasti näkemään painajaisia siitä maalista, mallikasta peliään jatkanut veräjänvartija huokaili.

Uuden elämän saanut Dicken painoi hyvällä höökillä menemään 2 x 5 minuutin jatkoajalla, kun taas itseään kasannut BK oli menettänyt teränsä. Eipä sekään asiaa auttanut, että 60 minuuttia ilman jäähyjä selvinneet isännät joutuivat heti jatkoajan alussa kahden miehen vajaalle.

Koko ottelun jäähyittä selvinneet isännät joutuivat heti jatkoajan alussa kahden miehen vajaalle.

Lindberg komennettiin istunnolle tilanteesta, missä hän ja Tadas Stankevicius näyttivät tasatahtiin repivän toisiaan puseroista. Robin Sjömanin jäähy Martinin työntämisestä oli selkeämpi tapaus, mutta sekin sai BK:n muistuttamaan tuomareita siitä, että samanlaisia tuuppauksia oli mennyt vastapäässä läpi ilman tuomioita.

-Jäähyjen myötä jouduimme aika vaikeaan paikkaan. Ensimmäinen jäähy oli hyvin kyseenalainen ja luulin, että se olisi ollut ennemminkin hyökkääjän virhe, Dahlberg sanoi. Kahdessa ensimmäisessä pelissä ratkaisevasti rähminyt Martin otti isoa revanssia, kun hän ruuvasi varsinaisen peliajan kaksi viimeistä osumaa ja jatkoajalla kolme lisää.

Hurjaa heittomyllyä

Pitkälti peruskonseptiinsa tähän asti luottaneelta Dickeniltä nähtiin epätoivon hetkellä peliliikkeitä, joista 7 vastaan 6-peli ilman maalivahtia 46. minuutista eteenpäin oli pelastava enkeli joukkueelle, jonka hyökkäystä BK oli ehtinyt painostaa rikki. ”Seiskakutonen” pumppasi kahdessa ensimmäisessä ottelussa ilmaa BK:n hyökkäykseen ja nyt se teki sitä kahta kauheammin Dickenille.

-Tiesimme kyllä heidän menevän siihen ja sovimme, mistä heitämme. Alkuun se toimikin hyvin, mutta sitten oli vaikeampaa. Martin ja Max Granlund pääsivät rokottamaan liikaa, Dahlberg mietti.

Dicken poimi myös Rönnbergin erikoisvartiointiin ja se aiheutti hyökkäyksissä huteruutta. Valmentaja Andreas Rönnberg olisi kenties voinut käyttää lääkkeenä enemmän omaa 7 vs 6-peliä, jolloin pikkuveljen päällystakki olisi pudonnut muuriin, mutta ilmeisesti hän näki joukkueen kuitenkin luovan tarpeeksi hyviä paikkoja ja peli olisi ilman kommervenkkejakin pitänyt niitata.

Oma tarinansa oli se, että Nico heitti kuin hurjistunut heinämies ja rummutti räävittömät 27 laakia. Siinä on yhdelle miehelle tolkuton kuorma, on sitten kuinka kovasta puusta tahansa veistetty. Osa niistä oli Rönnbergin harkitsematonta härkäpäisyyttä, mutta välillä heitot vain ajautuivat hänen syliinsä, kun muista ei ollut ratkaisuihin.

Oikean pakin paikalla oli kompastuskivi, kun Stefan Trpchevski valui vilttiketjuun eivätkä Oliver Nordlundin ja sinänsä pirteästi yrittäneen Jonathan Ekmanin pyristelyt johtaneet mihinkään. Karlssonkaan ei kyennyt heitoillaan uhkaamaan.

-Nico on niin hyvä pelaaja, että hän tulee aina tekemään tietyn määrän maaleja. Mutta jos hän joutuu heittämään maaliensa eteen noin paljon, niin se on meidän etumme, Dicken-vahti Roslander totesi.

Eesun taasun

Roslander myönsi joukkueensa päässeen pälkähästä, mutta tätä tangoa on tanssittu kaksin kappalein.

-Meidän olisi pitänyt voittaa edellinen ottelu Pirkkolassa ja tämä oli ehkä enemmän BK:n peli. Kiva, että sarja jatkuu, tämä on hienoa taistelua. Päätimme jo ennen peliä, että jos tämä jää viimeiseksi otteluksi, niin nautitaan ja otetaan tästä kaikki irti. Mielestäni se asenne näkyi sellaisena peli-ilona, jota on aiemmin puuttunut, hän tuumi.

Myös Dahlberg ja Heinonen suitsuttivat pettymyksenkin hetkellä viihtyvänsä sitkeässä väännössä, jossa kumpikaan ei kunnolla pääse toiselta karkuun.

-Nämä ovat ihan parhaita pelejä, joiden voittaminen on todella hauskaa. Toisaalta tappiot kirvelevät sitäkin enemmän. Toivottavasti niitä ei enää tule, vaan saamme sarjan poikki Pirkkolassa.

Nico Rönnberg oli taas kentän kunkku 11 täysosumallaan.

Ottelutilastot, BK-46: Nico Rönnberg 11/27, Linus Lindberg 7/9, Robin Sjöman 5/6, Jac Karlsson 3/8 (7 m 2/2), Kenneth Dahlberg 3/3, Sebastian Säkkinen 1/3, Jonathan Ekman 1/3, Oliver Nordlund 1/1, Stefan Trpchevski 0/1. Yhteensä 32 /61 (52 %).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (70 min.) 15 torjuntaa.
Jäähyt: Lindberg 2 x 2 min, Sjöman 2 min. Maalit Dickenille 2-0.
Pallonmenetykset: 13.
Dicken: Ian Martin 8/14, Max Granlund 7/12, Tadas Stankevicius 7/9, Benny Broman 3/6, Anton Remy 3/6, Filip Söderlund 3/3, Johan Gripenberg 2/4, Joacim Broman 1/2 (7 m 0/1), Oskar Monnberg 0/1. Yhteensä 34/57 (60 %).
Maalivahdit: Tuomas Laitinen (30 min.) 7 torjuntaa, Patrik Roslander (40 min.) 11.
Jäähyt: Granlund 2 min. Maalit BK:lle 3-1.
Pallonmenetykset: 14.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ