Ikäihmisten rokotukset etenevät, lisätietoa loppuviikolla


Raaseporissa on todettu kahden viimeisen viikon aikana 1.-14. maaliskuuta 24 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 87/100.000 asukasta, kaupunki tiedottaa viikkokatsauksessaan.

Raaseporissa on todettu nyt useita yksittäisiä tartuntoja, jotka eivät liity toisiinsa. Suurimassa osassa tapauksista tartunnan lähde on tiedossa, mutta joukosta löytyy myös pieni tartuntarypäs, jossa lähde ei ole tiedossa. Virusmutaatiota löytyy jo suurimmassa osassa tapauksista.

Raaseporissa on ollut vuosi sitten alkaneen epidemian aikana yhteensä 135 koronatartuntaa. Tiistaihin mennessä Raaseporissa oli rokotettu noin 780 riskiryhmiin kuuluvaa henkilöä. Yli 80-vuotiaista oli rokotettu 70 prosenttia (noin 1.400 henkilöä). Koko Raaseporin asukkaista oli rokotettu alkuviikolla 9,6 prosenttia ja runsaat 2.650 henkilöä, kaupunki tiedottaa.

Rokotteita riskiryhmille

Raasepori on kutsunut rokotukseen kaikki 1940 syntyneet ja tätä vanhemmat, sekä samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat. Rokotusaikoja on tarjottu soittamalla asianomaisille. Kaikki kyseiseen ryhmään kuuluvat eivät siis vielä ole saaneet rokotusta, mutta kaikille halukkaille on varattu rokotusaika.

Henkilöitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1940 tai sitä aikaisemmin, ja joille kaupunki ei ole vielä soittanut, pyydetään ottamaan yhteyttä kaupungin seniorineuvontaan rokotusaikaa varten.

Vuonna 1941 ja sen jälkeen syntyneiden rokotukset aloitetaan pian. Tältä osin kaupunki ilmoittaa tiedottavansa aikataulusta, ajanvarauksesta ja rokotuspaikoista lisää loppuviikolla. Ajanvarauksen voi tehdä sekä verkossa että puhelimitse. Terveyskeskukseen ei pidä soittaa rokotuksiin liittyvissä kysymyksissä, sillä rokotuksia ei järjestetä terveysasemilla, ja henkilöstöä tarvitaan hoitotyöhön, kaupunki opastaa.

Vanhempien ikäryhmien kanssa samanaikaisesti rokotetaan myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvia, vuosina 1952-2002 syntyneitä. Riskiryhmään 2 kuuluvat vuosina 1952-2002 syntyneet voivat varata rokotusajan keskiviikosta 17. maaliskuuta kello 17 alkaen koronarokotusaika.fi-verkkopalvelusta. Ryhmälle annetaan Astra Zenecan rokote, kaupunki tiedotti tiistai-iltana. Rokotuspaikka on entinen Hagakoti Tammisaaressa.

Etelä-Uusimaan numerossa 11 torstaina 18.3. lukee virheellisesti, että uusia tartuntoja olisi ollut 24 helmikuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Kyseessä on luonnollisesti maaliskuun kaksi ensimmäistä viikkoa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ