Etelä-Uusimaa

Future Tour piipahti Eke Golfissa


Pienestä pitäen. 5-vuotias Noel-Niilo Hiltunen myhäili Tammisaaren osakilpailun nuorimpana pelaajana.

Tulevaisuuden tähdet näyttivät taitojaan Eke Golfissa, kun golfin Future Touria lyötiin Gammelbodan griineillä. Eteläisen ja läntisen alueen kolmanteen osakilpailuun osallistui rapiat 70 pelaajaa, jotka nauttivat uudenlaisesta kokemuksesta. Tammisaarelaiskentällä kun ei ole aiemmin golfliiton virallisia kisoja pelattu.

-En ole täällä aiemmin käynyt, mutta tulen ehdottomasti suosittelemaan kenttää myös tulevaksi pelipaikaksi. Kenttä on tosi kiva ja toiminta kisan ympärillä kaikin puolin loistavaa. Yleensä meillä on ohjaaja mukana vain aloitteleville Easy 9-ryhmän pelaajille, mutta täällä lähdettiin vapaaehtoisesti ohjaajiksi myös Easy 18-sarjaan. Hienoa palvelua, edellisenä päivänä pyörän selästä Tammisaareen tutustunut kilpailunjohtaja Janne Burman totesi.

Eke Golfin väki seurasi ilahtuneena juniorivilinää kentällä ja toivoi saman menon saavan jatkoa. Kentän arvellun sisäänpäin lämpiävyyden ounasteltiin hellittävän, ja toista vuotta toiminnan veturina puksuttavan Henrik Sarajasin johdolla tullaan kuoresta ulos.

Omia junioreita Future Tourin kilpailussa nähtiin yksi, Easy 18-sarjassa kakkoseksi Ruukkigolfin Tatu Niemisen jälkeen sijoittunut Miko Oja. Kesän junioriharjoitusten alkaessa Eke Golfilla oli näyttää junnuvoimaa vain yhden pelaajan verran, mutta suven edetessä uusia harrastajia on tullut lisää ja nyt heitä on yhteensä 15.

Ruuhkasta ähkyyn

Future Tour on 8-21-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen kilpailukiertue, jossa opetellaan kilpailemista miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Easy-sarjojen lisäksi pelataan poikien Red-sarjaa (tasoitukseton, punaiset tiit), poikien (keltainen tii) ja tyttöjen (punainen) Challenge-sarjaa sekä poikien (tasoitus alle 12) ja tyttöjen (alle 20) Elite-sarjaa.

Kolmatta vuotta käytävää Future Touria edelsivät Tsemppitour ja Aluetour.
-Kiertueelle kuuluu nyt tosi hyvää, eivätkä pelaajamäärät ole koskaan olleet näin korkealla. Yhteen kilpailuun otetaan mukaan enintään 132 pelaajaa ja useissa kisoissa on ollut maksimimäärä pelaajia. Täällä on hieman vähemmän ja se voi johtua kilpailuähkystä. Kesä-heinäkuussa on ollut niin runsaasti kisoja, Burman sanoi viime viikolla.

Tammisaaressa nuorin pelaaja oli Nurmijärvi Golfin 5-vuotias ilopilleri Noel-Niilo Hiltunen. Hän taisi tunnustella putteria jo kehdossa, sillä poika mainitsi pelanneensa golfia viisi vuotta. Hyvin Hiltunen pelaakin, Tammisaaressa hän oli Easy 9-sarjassa toinen.

Elite-sarjan voittajat lunastavat jokaisesta osakilpailusta paikan Finnish Junior Tourille ja Eke Golfissa tähän tarttuivat Kurk Golfin Paavo Uusitalo ja Salo Golfin Ella Mäki-Tanila. Tyttöjen Elitessä Ruukkigolfin Melina Lehtovaara oli kolmas ja johtopaikallakin viihtynyt Mari Röman lopulta neljäs.

Future Tour saapuu seuraavaksi Ruukkigolfiin 3. elokuuta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ