Vanhasta kaupungintalosta 770.000 euroa


Hinnat pomppasivat perjantaina
Kuva: Wikipedia

Kaupungin päättäjät saavat ottaa pian kantaa siihen, myydäänkö Tammisaaren vanha kaupungintalo korkeimman 770.000 euron tarjouksen jättäneelle taholle. Raaseporin kaupungin järjestämä huutokauppa päättyi perjantaina iltapäivällä. Kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvistin mielestä kohteen hinta alkaa olla kohdallaan.

Korkein tarjous nousi päivän aikana torstai-illasta 210.000 eurolla. Huutokaupan piti päättyä kello 14, mutta tarjouskisassa tarvittiin neljännestunnin ”jatkoaika”, kun kilpailu hienosta kohteesta kiristyi loppusuoralla, ja jokainen tarjous pidensi huutokauppaa kolmella minuutilla. Viimeiset korotukset vaihtelivat tuhannesta eurosta lähes 20.000:nteen euroon. Tarjouksia tehtiin kello kahden jälkeen vielä kymmenkunta.

Loppuvaiheessa mukana oli kolme tarjoajaa. Perjantain ensimmäinen tarjous oli 610.000 euroa. Torstaina korkein tarjous oli 560.000 euroa, silloin mukana oli vielä yhdeksän tarjoajaa. Kohteesta jätettiin kaikkiaan 34 tarjousta, mukana oli 10 tarjoajaa. Huutokauppa alkoi elokuun puolivälissä. Kohde oli ilmeisen kiinnostava, sillä myynti-ilmoitusta oli katsottu reilusti yli 43.000 kertaa.

Vanhan kaupungintalon tontti on nykyisessä kaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelialuetta. Rakennuksilla on suojelumerkinnät. Korttelin asemakaavamuutos on työn alla. Tavoitteena on sallia asumiskäyttö ja katutasoon varataan mahdollisesti tilaa liikehuoneistoille.

Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevan tontin pinta-ala on noin 940 neliömetriä ja rakennusoikeus 1.030 + 195 neliömetriä. Tontilla on 1880-luvulla rakennettu, noin 900 neliömetrin kaksikerroksinen kivirakennus kylmällä ullakolla ja puurakenteinen talousrakennus, jonka pinta-ala on noin 180 neliömetriä. Irtaimisto ei kuulu kauppaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ