Oikeus hylkäsi varusmieskuljettajan syytteet


Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki puolustusvoimien ajoneuvoa kuljettanutta reserviläistä vastaan nostetut syytteet Skogbyn parin vuoden takaisesta junaturmasta.
Syytteet olivat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kolme kuolemantuottamusta ja palvelusrikos, joista mies siis vapautettiin. Syytetty kiisti syytteet syyskuun alussa alkaneessa oikeudenkäynnissä, jossa syyttäjäkään ei vaatinut enää tälle rangaistusta.
Kihlakunnansyyttäjä oli päättänyt jo aiemmin, että tapauksesta ei nosteta syytteitä, mutta apulaisvaltakunnansyyttäjä kumosi päätöksen kuluvan vuoden keväällä.
Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli onnettomuus eikä varomattomuus. Oikeuden mukaan kuljettajan ei voitu edellyttää tietävän, kuinka vaarallinen tasoristeys oli kyseessä, koska sitä eivät tienneet muutkaan. Oikeus päätti torstaina myös, että syytetyn oikeudenkäyntikulut korvataan valtion varoista. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
Skogbyn tasoristeysturmassa kuoli kolme ja loukkaantui viisi varusmiestä vuoden 2017 lokakuussa. Lisäksi kuoli onnettomuuden toisena osapuolena olleen kiskobussin matkustaja.