Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Kalle Suihkonen mönkii Kuolan niemimaalla


Silmä lepää. Kuolan niemimaan keskiosassa kumpuilevien Hiipinätuntureiden maisemat nostivat mönkkärimiesten karvat pystyyn ensimmäisellä retkellä. (Kuva: Markku Rytinki)Silmä lepää. Kuolan niemimaan keskiosassa kumpuilevien Hiipinätuntureiden maisemat nostivat mönkkärimiesten karvat pystyyn ensimmäisellä retkellä. (Kuva: Markku Rytinki)

Ihmiset ovat noin ylipäätään valppaita vastaamaan uteluihin, kuten lähdetkö kahville, tai ehditkö viikonloppuna sulkapalloa pelaamaan. Mutta jos kysymys kuuluukin: ”Lähdetkö mönkijällä ajamaan Kuolan niemimaan halki?”, niin naamalle saattaa hiipiä Kummelista tuttu tonnin seteli-ilme.
-Eipä niitä lähtijöitä ole jonoksi asti ollut. Edelliselle reissulle kyselimme aika ahkerastikin, mutta yksi sieltä vain rohkeni mukaan. Ehkä ei vain ole niin paljon ihmisiä, jotka tykkäävät yhdistää mönkimisen ja useamman päivän retkeilyn, Kalle Suihkonen arvelee.

Lue lisää näköislehdestä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ