Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Päättäjillä riittää punnittavaa Raaseporin isoissa kulttuuri-investointihankkeissa


(Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman Oy)

Tammisaareen suunniteltu uusi taidemuseo lisäisi toteutuessaan karkeiden kustannuslaskelmien – ja hankkeen tässä vaiheessa pikemminkin vasta kustannusarvioiden – mukaan kaupungin vuotuisia käyttömenoja noin 100.000 eurolla, kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist kertoo.

Tammisaaren taidemuseohankkeen taloudelliset vaikutukset ovat vielä lähinnä karkeita arvioita. Käyttökustannusten arvioidaan nousevan 250.000-350.000 euroa vuodessa. Taidesäätiö aikoo lahjoittaa uudisrakennuksen kaupungin omistukseen. Kuvassa suunnittelukilpailun voittanut JMKK Arkkitehtien ehdotus ”Kronan”.

-Uudesta museosta ja lisäneliöistä tulee luonnollisesti lisää käyttömenoja ja sinne tarvitaan myös lisää henkilökuntaa, mutta uuden museon on laskettu tuovan myös selvästi lisää kävijöitä ja tuloja. Tässä 100.000 euron arviossa kävijämäärien kasvu on laskettu hyvin varovasti ja jopa alakanttiin, Lundqvist sanoo.
Hän viittaa myös vireillä olevaan lakimuutokseen, jossa Raaseporissa sijaitsevasta Länsi-Uudenmaan maakuntamuseosta tulisi alueellinen vastuumuseo, joka saisi nykyistä enemmän valtionosuuksia.
Tammisaaren museokeskuksessa on ollut vuosittain noin 15.000 kävijää. Museonjohtaja Dan Lindholmin mukaan kävijämäärä saattaisi jopa kaksin- tai kolminkertaistua, mikäli uusi museo toteutetaan.

Lue lisää näköislehdestä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ