Välikohtaus jouluyön messussa Lappohjan kirkossa


Kuvituskuva

Jouluyön messussa Lappohjan kirkossa tapahtui aattoiltana välikohtaus, joka haittasi ainakin joidenkin paikalla olleiden hiljentymistä jouluun. Kähinän huomasivat kaikki kirkossa olleet noin 20 henkilöä.

-Kolme humalaista häiriköi kirkossa. Kaksi miestä ja nainen huutelivat rivoja, suutelivat toisiaan, solvasivat pappia, huutelivat ja haukkuivat ihmisiä ja pudottelivat virsikirjoja lattialle. Henkilökunnan olisi pitänyt poistaa häiriköt kirkosta sen sijaan että he, keitä haukuttiin ja solvattiin, poistuivat sieltä vapaaehtoisesti, paikalla ollut Petri Seulanto sanoo.

Välikohtaukseen, jonka osallisilla keskinäiset kemiat eivät löytäneet joulun sanomaa, liittyi mm. päähän lyöminen virsikirjalla.

-Ja näille, jotka joivat viinaa omasta pullosta jumalanpalveluksen aikana, annettiin vielä ehtoollinenkin, Seulanto sanoo. Hän kertoo myös, että häneen oltiin yhteydessä jälkikäteen, ja selitykseksi kerrottiin papin luulleen, että kyseessä oli sairauskohtaus.

Muutaman muun paikalla olleen mukaan tilanne oli kurja, mutta se oli kuitenkin nopeasti ohi. Samalla todetaan, että ketään ei voi ajaa pois kirkosta kovin kevyin perustein, ja tässä tapauksessa sellaiseen ei katsottu olleen syytä. Tilanne saatiin rauhoittumaan kirkkosalin ulkopuolella.

Jouluyön messussa pappina toiminut Veli-Matti Hynninen toteaa, että kirkossa sattui pieni episodi. Se ei hänen mielestään kuitenkaan ansaitse sen suurempaa huomiota, eikä tilanne näyttäytynyt hänelle aivan näin hankalana.

-Takapenkissä oli pari kolme ihmistä, jotka eivät jostain syystä oikein sietäneet toisiaan. Välikohtaus ei kuitenkaan paljon haitannut messun kulkua, kun vapaaehtoiset saattelivat henkilöt eteiseen ja tilanne rauhoittui nopeasti, Hynninen sanoo. Hän toteaa myös, että hellyyden osoittaminen kirkossa ei ole kardinaalimunaus, sillä kirkko itsessään edustaa rakkautta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ