Nested Realities tuo surrealismia kevääseen


Anna Estarriolan installaatio vuodelta 2019. Yksityiskokoelmaan kuuluva teos Reincarnation alert, the acrobat and the next one to perform on tehty kipsistä, tekstiilistä ja silikonista. Siihen liittyy myös ääntä ja kuvaa. (Kuva: Ahmed Alalousi)

Nested Realities -näyttelyn toisessa esityksessä nähdään 13 taiteilijaa, joiden töissä on tavalla tai toisella surrealistinen pohjavire.

Ensimmäinen ripustus esitteli pimeyttä ja eksistentialismia alkukesän valossa. Huhtikuun loppuun saakka Pro Artibus -taidesäätiön galleria Elverketissä Tammisaaressa esillä oleva toinen esitys on sävyiltään kirkkaampi ja leikkisämpi. Näyttelyn on kuratoinut Camilla Granbacka.

Näyttelyn taiteilijat ovat Emma Ainala, Maija Albrecht, Axel Antas, Pamela Brandt, Anna Estarriola, Kaisaleena Halinen, Karin Hellman, Hilda Hellström (Ruotsi), Ismo Kajander, Markus Kåhre, Juhani Linnovaara, Eeva Peura ja Lovisa Ringborg (Ruotsi).

Näyttelyssä esitellään myös uusia töitä ja lisäksi mukana on taidesäätiön kokoelmasta poimittuja teoksia sekä lainoja museoista ja yksityiskokoelmista.

Galleriassa järjestetään tulevana lauantaina Nested Realities -näyttelyn päättäjäiset. Päivän ohjelmassa on ruotsinkielinen kierros näyttelyyn kuraattorin kanssa kello 14-15 ja koko perheen Unelmien linna -taidetyöpaja kello 11-14.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ