Valtatien 25 rakennevaurioiden korjaussuunnitelma valmistui


Valtatien rakennevauriot Ajurinpuiston kohdalla ovat haitanneet liikennettä ainakin viime kesästä lähtien. Nyt korjaussuunnitelma on valmistunut, mutta töiden alkamisesta ei ole vielä tietoa. (Kuva: Uudenmaan Ely-keskus)

Ainakin viime kesästä lähtien valtatiellä 25 Tammisaaren Ajurinpuistossa liikennettä haitanneiden ajoradan vauriokohtien korjaussuunnitelma on valmistunut.

Uudenmaan Ely-keskus vastaa korjaustöistä ja niiden alkamisesta tiedotetaan erikseen, kun aikataulu varmistuu, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama tiedottaa.

Ajurinpuiston kohdalla todettiin kesällä vajaan 100 metrin matkalla eteneviä tierakennevauriota, joita tutkittiin syksyn aikana tarkemmin.

-Syksyllä tehtiin kuusi puristinheijarikairausta ja kuusi porakonekairausta sekä otettiin näytteitä kolmesta pisteestä, jonka jälkeen kohteen korjauksen suunnittelu alkoi, Vasama kertoo.

Tutkimuksissa selvisi, että rakennekerrokset jotka ovat vaurion vaikutuksesta ainakin sekoittuneet, ja joiden materiaalin laadusta ei ole varmuutta, on varminta vaihtaa kokonaan roudattomaan syvyyteen.

Tämä tarkoittaa maanvaihtoa 1,65 metrin syvyyteen saakka. Ajokaista- ja piennarleveydet mahdollistavat sen, että korjaustyö aiotaan tehdä puoli tietä kerrallaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ