BK:n voittotahti ei hellitä


GrIFK:sta ei ollut pysäyttämään BK-46:n voitokasta menoa. Oscar Kihlstedt ohitti tähän tapaan Carl Weurlanderin.

BK-46 rastitti kupongille tusinan täyteen perättäisiä voittoja miesten SM-käsipallossa, kun Grankulla IFK kaatui Karjaan urheiluhallissa 37-29 (18-13). Ylemmän jatkosarjan voiton jo varmistanut BK pelaa vielä lauantaina kotonaan Cocksia vastaan ja hiljentyy sitten yli kolmeksi viikoksi odottamaan välierien alkua.

Rikkinäinen levy

Voittoputken katkeaminen Granin kynsiin vaikutti tilastollisesti epäpätevältä, sillä BK ei ole Kauniaisten ylpeydelle kertaakaan hävinnyt sen jälkeen, kun GrIFK otti sarjassa HC Westin paikan syksyllä 2016.

Alussa tosin ahdisti vieraiden veivattua 1-4 -johtoon, jota oli mahdollisuus kasvattaa Nico Rönnbergin jäähyn aikana. Istunnosta tuli ottelulle kuitenkin pieni käännekohta, sillä Grankulla esitti yhden kauden heikoimmista ylivoimistaan sössittyään kolme pallonmenetystä ja lahjoittaen isännille kaksi maalia.

Granin hyökkäykset päättyivät tässä kohtaa viidesti peräjälkeen johonkin tunarointiin ja kontrauksissa kylpenyt Sebastian Säkkinen rallatteli kotijoukkueen johtoon 5-4.

Tämä rikkinäisen levyn lailla itseään toistanut kaava johti lopulta siihen, että GrIFK:lle merkittiin murheelliset 17 menetystä ja BK:lle riemukkaat 17 kontrausmaalia. Ottelun ratkaisua ei ole syytä sen syvemmältä kaivaa.

Remontti päällä

BK:n puolustuksessa Oscar Kihlstedt ja Alex Lignell laittoivat ranttaliksi siinä vaiheessa, kun 1-4 -tappiota ryhdyttiin kääntämään. He antoivat huutia etenkin Carl Weurlanderille ja Richard Sundbergille, jotka astuivat alvariinsa ansaan.

Nico Rönnberg jekutti rennon letkeästi seitsemän maalia Granin rysään.

-Alussa Granilla oli vähän turhan mukavat oltavat, mutta kävimme sitten Oscarin kanssa aggressiivisemmin kiinni. Pidimme heidät pitkään maaleitta ja käänsimme pelin eduksi. Puolustus kyllä toimi, mutta vähän pettynyt olen siihen, että kuitenkin annoimme heille lopulta 29 maalia, Lignell pohti.

Jac Karlsson on loppukauden poissa ja rytmihäiriöistä kärsinyt Markus Viitkar edelleen sivussa. Keskuspuolustus on mennyt pudotuspelien kynnyksellä remonttiin, kun Kihlstedt, Lignell ja Robin Sjöman hitsaavat keskustaa umpeen.

-Onhan siinä haasteensa, kun miehet vaihtuvat keskuspuolustuksessa näin myöhäisessä vaiheessa. Emme Oscarin kanssa pelanneet hirveästi yhdessä edes viime kaudella. Oscar heiluttaa nyt puolustuksessa tahtipuikkoa ja ottaa ikään kuin Jacin paikan johtajana. En ole huolissani puolustuksen pitävyydestä varsinkaan, kun meillä on aikaa harjoitella sitä kuntoon ennen välieriä. Markuskin saattaa vielä palata kentälle, Lignell totesi.

Hän on yksi niistä pelaajista, joille lohkeaa nyt enemmän vastuuta.

-Otan sen tietenkin ilolla vastaan, sitä varten olen harjoitellut ja pitänyt itseni valmiina, Lignell sanoi.

BK:lla ei ole jatkosarjan lopussa ollut enää kilpailullisista panosta, mutta voittoputken ylläpitäminen ja uuden kokoonpanon sisäänajaminen vielä Cocksiakin vastaan sytyttää.

-Painamme loppuun asti täysillä ja lähdemme voittamaan. Kaikki ovat hyvässä kunnossa ja materiaalissa on leveyttä, joten ei ole mitään ongelmaa pelata taas lauantaina, Lignell vakuutti.

Ottelutilastot,
BK-46: Nico Rönnberg 7/9, Sebastian Säkkinen 6/7, Albert Lindholm 5/7, Robin Sjöman 4/6, Janne Korpimäki 4/4, Oscar Kihlstedt 3/6, Oliver Nordlund 3/4, Jonathan Ekman 3/3, Miska Henriksson 2/3, Linus Sjöman 0/3, Alex Lignell 0/1. Yhteensä 37/53 (70 %).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (30 min.) 4 torjuntaa, Rony Léven (30 min.) 7.
Jäähyt: Rönnberg 2 x 2 min, R. Sjöman, Nordlund, Jonathan Roos 2 min. Maalit BK:lle 6-2.
Pallonmenetykset: 9.
GrIFK: Robin Granlund 7/11 (7 m 1/1), Jere Kantee 4/5 (7 m 2/2), Kalle Kankaanpää 4/4, Fredrik Forss 3/4, Fredrik von Troil 3/4, Richard Sundberg 2/2, Patrik Lång 2/2, Carl Weurlander 1/6, Alexander Qvist 1/3, Karim Mbembela 1/2, Miro Koljonen 1/2. Yhteensä 29/45 (64 %).
Maalivahdit: Patrik Roslander (30 min.) 7 torjuntaa, Atte Pakarinen (30 min.) 2.
Jäähyt: Sundberg 2 x 2 min, Forss, Weurlander 2 min. Maalit BK:lle 5-4.
Pallonmenetykset: 17.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ