Tamminen ohitti Rönnbergin maalipörssissä


Tuleva maalikuningas sanaili ja virnuili nykyään myös entisen sellaisen pojan eli Andreas Rönnbergin kanssa edellisellä Karjaan vierailullaan.

Jan Rönnberg on keikkunut miesten käsipallon pääsarjan kaikkien aikojen maalipörssin ykkösenä pienen ikuisuuden, mutta nyt karjaalaislegenda on joutunut vihdoin väistymään Riihimäen ruhtinaan tieltä.

Cocksin Teemu Tamminen osui torstain ottelussa Dickeniä vastaan kuudesti ja nosti maalimääränsä lukemiin 3 066. Vuonna 1998 pelaajauransa päättänyt Rönnberg rohmusi 3 063 häkkiä. Parivaljakko on historiatilastossa omilla luvuillaan, sillä listalla kolmantena oleva Mikael Källman leipoi mestaruussarjassa 2 580 nyyttiä ja aktiivipelaajista Tammisen jälkeen korkeimmalla on kuudentena kärkkyvä Benny Broman (2 182).

Rönnberg ei ollut vallan vaihtumisesta moksiskaan.

-En ole asiaa paljon miettinyt eikä se ole niin iso juttu minulle ollut. Aika pitkään siinä kyllä meni, kun lopetin urani 38-vuotiaana ja nyt olen 62, Janka naurahtaa.

Ruotsissa ja Espanjassa kahdeksan kautta pelannut Rönnberg viiletti BK-46:n paidassa 363 ottelua ja teki siis keskimäärin 8,4 maalia ottelua kohden. Koko uransa Cocksia edustanut 34-vuotias Tamminen on niitannut osumansa 456 ottelussa 6,7 keskiarvolla.

-Lajia seuraavat kyllä tietävät, ettei meistä voi puhua pelaajina samana päivänä. Harmi, ettei aikoinaan pidetty tilastoa maaleihin johtaneista syötöistä, sillä niitä minulle tuli tuohon 3 000 maalin päälle vähintään 6 000. Nautin syöttöjen antamisesta enemmän kuin maalinteosta, Janka toteaa.

Tamminen oli rannevamman takia pitkään sivussa, mutta kirmasi kentällä ennen joulua käydyssä BK-Cocks-kamppailussa. Tuolloin miekkoset louskuttivat toisilleen leukojaan kesken pelin ja ennätystä lähestynyt Tamminen muistutti lehtereille jo ennakkoon, että Rönnberg on listalla pelinumeronsa mukaisesti ”ikuinen kakkonen”.

-Luulin, että hän oli jo mennyt maalimäärässä ohi, enkä tiennyt mistä siinä huutelussa oli kyse. Ei meillä ole mitään riitaa eikä minulla ole mitään häntä vastaan. Hyvä, että hän sen ennätyksen sai, kun niin kovin sitä jahtasi, Janka kuittaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ