Etelä-Uusimaa

BK päräytti jälleen cup-finaaliin


Suomen cupin ja Dickenin yhdistelmässä on jotain sellaista, joka vetoaa BK-46:n käsipallomiehistöön hyvin erityisellä tavalla. Se vapauttaa karjaalaisten pelin kirkkaimpaan loistoonsa ja näin pääsi käymään tällä kerralla cupin välierävaiheessa.

BK höykytti Dickeniä kotihallissaan keskiviikkona 32-24 (18-11) ja eteni helmikuussa käytävään finaaliin Cocksia vastaan. Kahdella edellisellä kaudella kannua nostelleesta BK:sta on kuoriutunut erinomainen cup-joukkue.

-Liigassa kausi on tässä vaiheessa vielä pahasti kesken, mutta cupissa on jo isot panokset pöydällä. Kaikki syttyvät näihin peleihin ja yleisökin oli tänään hienosti mukana. Ymmärrän, etteivät ihmiset ihan kaikista liigapeleistä kiinnostu, mutta nyt oli tunnelma kohdallaan, Jac Karlsson kehaisi reippaan 400-päisen kannattajakunnan tukea.

Taktiikka puri

Dicken oli marraskuun liigakohtaamisessa Pirkkolassa tyly isäntä maalein 27-18, mutta siitä ottelusta heitettiin hurjasti häränpyllyä. Väkevässä vireessä ollut hirmuheittäjä Max Granlund pidettiin kurissa, eikä maalivahti Mikael Mäkelän ohittaminenkaan ollut enää niin hankalaa.

-Viimeksi annoimme kaikkien pummattujen kuuden metrin heittojen vaikuttaa fiilikseen ja olimme käyneet läpi kuinka toimimme, jos jatkossa käy niin. Tänään ei sitä ongelmaa ollut, sillä hyödynsimme paikat tehokkaasti. Taktiikkamme oli käydä kovaa kiinni Granlundiin ja ohjata Dickenin muut pelaajat tekemään ratkaisuja, se toimi hyvin. Sitten vain juoksimme heidät hajalle, Karlsson kiteytti.

Pasmat sekaisin

BK:n puolustuspaine sekoitti Dickenin pasmat ja se oli jälleen Karjaalla helisemässä. Kaksi cup-finaalia hallissa hävinnyt joukkue kadotti täysin otteensa avausjaksolla huomatessaan, että taas on käymässä köpelösti.

-Teimme puolustuksessa asioita eri tavalla eivätkä he olleet siihen valmiita. Dicken ei saanut hyökkäyksiinsä mitään rytmiä. Voi olla, että aiemmista cup-tappioista on pääkoppaankin jotain jäänyt, Karlsson aprikoi.

Hän teki tuhojaan joka puolella kenttää yllättäen vieraiden torkkuvan puolustuksen heitoillaan ja rientäen pysäyttämään Dickenin vastahyökkäyksiä.

Nico Rönnberg palasi kehiin näyttävästi maaleillaan ja syötöillään sentteri Markus Viitkarille, mutta tuskaili toisella jaksolla selkäänsä ja poistui pukukoppiin.

-Kyllä hän yhden pelin vielä jaksaa, kun puree hammasta ja heittää pilleriä naamaan, Karlsson virnuili. Lauantaina BK kohtaa tulevan cup-finaalin vastustajan Cocksin liigapelissä kotonaan.

-Siihen otteluun on hauska suunnata tällaisen pelin jälkeen. Cocks on ihan yhtä lailla kaadettavissa, Karlsson vakuutti.

BK-46:n parhaat: Jac Karlsson 6/8, Nico Rönnberg 6/8, Markus Viitkar 4/4, Sebastian Säkkinen 4/4. Miksu Heinonen 5 torjuntaa, Rony Léven 4 torjuntaa.

Dickenin parhaat: Max Granlund 6/11, Thomas Hollfast 5/5, Benny Broman 4/7, Filip Söderlund 4/6. Mikael Mäkelä 8 torjuntaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ