Grönholm tuskailee MM-rallicrossissa


Niclas Grönholm ajautui Höljesissä ratamerkin väärälle puolelle ja aikasakko pudotti inkoolaisen ulos finaalista. Kuva toukokuun RallyX Nordicin osakilpailusta. (Kuva: Jan Kåre Rafoss)

Niclas Grönholmin niskaan on satanut kylmää vettä rallicrossin MM-sarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Barcelonassa inkoolaiskuski kolaroi semifinaalilähdössään Kevin Abbringin kanssa ja lensi päistikkaa betonimuuriin. Hyundain kulku ei muutenkaan ollut Espanjassa ihan kohdillaan ja GRX-SET-tiimi ampaisikin viikonloppuna toiveikkaana toiseen kisaan Höljesiin, missä Grönholm oli toukokuussa hurmannut vauhdillaan RallyX Nordic-sarjan osakilpailuissa.

Lauantain alkuerissä kyyti olikin kiivasta, mutta sunnuntaina tahti hiipui. Viimeisessä alkuerässä Grönholm unohti käydä jokerilenkillä ja 30 sekunnin aikasakon myötä hän tipahti erän jumboksi.

Murheet jatkuivat välierissä, kun tuomaristo tulkitsi Grönholmin oikaisseen ja rokotti siitä viiden sekunnin aikasakolla. Se pudotti miehen kakkospaikalta kuudenneksi ja ulos finaalista. Peter Hedström kiilasi jokerilenkillä Grönholmia, joka joutui ajamaan merkin väärältä puolelta. ”Nippe” ei sakkoa sulattanut.

-Ajoin ensimmäisenä jokerille ja Hedström ajoi päin. Järjestäjä oli kastellut radan ja mutka oli todella liukas. Hän työnsi minut sinne mutaan, josta autoa ei enää pystynyt kääntämään ratapoijun vasemmalle puolelle. Hävisimme siinä nahistelussa jo niin paljon aikaa, että sen olisi pitänyt riittää. Kukaan ei sanonut, mitä siinä olisi pitänyt tehdä toisin. Olisiko pitänyt pysäyttää ja peruuttaa takaisin radalle, Grönholm kyseli tiimin tiedotteessa. Hän huristeli Ruotsissa nousujohteisen viikonlopun.

-Reagointini ja autoni liikkeellelähtö viivalta paranivat koko ajan. En päässyt kuitenkaan alkuerissä ajamaan kertaakaan vain omaa ajoani, vaan aina tuli pientä osumaa. Viimeisessä erässä laskimme kierrokset väärin inhimillisen erehdyksen vuoksi ja jokerilenkki unohtui. Sen takia emme päässeet välierissä eturiviin, Grönholm totesi.

Kahdeksan osakilpailun MM-sarja on käynnistynyt Hansenin veljesten komennossa. Barcelonassa Kevin voitti ja Timmy oli toinen, kotiradalla Höljesissä Peugeot-päristelijät vaihtoivat kärjessä paikkoja. Kokonaispisteissä Timmy (57) ja Kevin (51) ovat jo rutkasti edellä kuudentena olevaa Grönholmia (28), joka lähti tavoittelemaan maailmanmestaruutta.

-30 pisteen ero kärkeen on paljon ja sitä on todella vaikea ajaa enää kiinni. Mutta kisoja on totta kai jäljellä ja loppuun asti yritetään.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ