Lasista on moneksi – taidetta, käyttöesineitä ja koruja


Taideteos

Helsinkiläisen lasiharrastajien yhdistyksen Tiffans ry:n jäsenet esittävät osaamistaan näyttelyssä, joka on nähtävillä tammisaarelaisessa, tänä vuonna viisi vuotta täyttävässä Lilla galleriet-galleriassa kesäkuun 29. päivään saakka.

Yhdistys haluaa antaa näyttelyssään kuvan siitä, kuinka uskomattoman monipuolinen materiaali lasi on ja näyttää, mitä kaikkea siitä voi tehdä – iloksi ja hyödyksi. Kaikki lasi voidaan sulattaa, mutta on olemassa laseja, jotka on tehty sulamaan tasaisesti ja kauniisti, ja sitä varten on myös jauheita, murskaa, puikkoja, lastuja, yhdistys tiedottaa.

Lasia voidaan myös käyttää uudelleen: rikkoutuneesta bussipysäkkilasista tulee kauniita vateja ja kulhoja, pulloista ja purkeista alusia ja tarjottimia. Lasi voidaan myös yhdistää tauluiksi tai kolmiulotteisiksi esineiksi tiffany- eli kuparifoliotekniikalla tai vanhimmalla tavalla lyijykiskoilla. Lasia voidaan myös etsata, kaivertaa, hiekkapuhaltaa, puhaltaa, maalata tai liimata esimerkiksi mosaiikiksi ja yhdistää erilaisiin materiaaleihin, kuten hopeaan, puuhun ja kiveen.

Vuonna 1994 perustetussa yhdistyksessä on reilut 100 jäsentä. Runeberginkadun kerhotilasta löytyy tarvittavat työkalut lasitöihin, kaksi sulatusuunia, kirjallisuutta ja mallikirjoja.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ