Rullalautailun vapautta – Katso video


Filip Elmgren rullalautailemassa

Verrattuna muihin lajeihin rullalautailu on todella vapaa ja itsenäinen harrastus, 17-vuotias karjaalainen Filip Elmgren kertoo. Elmgren on harrastanut rullalautailua jo viidenneltä luokalta lähtien ja tuntee paikallisen rullalautailukulttuurin perin pohjin.

Elmgren kertoo harrastaneensa useita lajeja ennen kuin löysi rullalautailun. Hän on harrastanut esimerkiksi myös jalkapalloa ja judoa. Lopulta hän kuitenkin sai niistä tarpeekseen; Filip ei voinut sietää valmentajien jatkuvaa ohjeistusta. Rullalautailu sen sijaan tarjosi hänelle vapautta.

Rullalautailun suosio vaihtelee hieman kausittain, Elmgren sanoo. Kesällä rullalautailun suosio kasvaa suotuisassa säässä ja uusien harrastajien ansiosta. Monet nuoret haluavat kokeilla lajia ja kesä on sille paras ajankohta. Kesän jälkeen jotkut jatkavat lajin harrastamista ja haluavat kehittyä siinä vielä enemmän.

Elmgrenin mielestä Raaseporissa on riittävästi skeittipuistoja, mutta talvella mahdollisuudet harrastaa lajia ovat rajatut.

Suomen ankarat sääolosuhteet ovat suuri haaste rullalautailua harrastaville. Talvella Elmgren joutui harjoittelemaan rullalautailua Karjaan rautatietunnelissa tai lähtemään junalla Tammisaareen, jossa on skeittihalli.

Skeittipuistot Raaseporin ulkopuolella kiinnostavat Elmgreniä enemmän kuin Raaseporin omat skeittipuistot. Koronan takia hän kertoo kuitenkin pysyneensä Raaseporissa viime vuodesta lähtien. Tänä kesänä hän aikoo silti lähteä Helsinkiin ja Saloon rullalautailemaan.

Vaikka Elmgren on intohimoinen rullalautailija, hän ei ole suunnitellut kilpailemista. Suuret kisat eivät häntä kiinnosta, mutta pienempiin kisoihin hän voisi silti osallistua. -Oliver Heikkinen

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ