Etelä-Uusimaa

Koronatartuntoja koulussa ja päiväkodissa Tammisaaressa


Seminarieskolan-koulussa ja Skogsgläntanin päiväkodissa Tammisaaressa on todettu koronavirustartuntoja. Kaupunki ei tiedottanut, kuinka monesta tapauksesta on kyse.

Altistuneet oppilaat ja opettajat määrättiin torstaina karanteeniin marraskuun 5. päivään saakka. Muiden kuin altistuneiden osalta koulu jatkuu normaalien turvaohjeiden mukaisesti.

Myös päiväkodissa koronavirukselle altistuneet lapset ja henkilökunta on määrätty karanteeniin marraskuun 5. päivään saakka. Kaupungin tartuntatautitiimi ilmoitti olevansa yhteydessä torstain aikana kaikkiin altistuneiden oppilaiden ja lasten perheisiin ja altistuneisiin opettajiin. Altistukset koskevat yhtä koululuokkaa ja yhtä päiväkotiosastoa.

Etelä-Uusimaahan yhteydessä ollut lukija ilmoitti, että altistuminen olisi tapahtunut eräässä Seminarieskolan koululuokassa jo maanantaina, ja ihmetteli useiden päivien viivettä.

-Varsinaisesta viiveestä ei ole kyse, kun tartuttavuusaika lasketaan taaksepäin 48 tuntia oireiden alkamisesta tai testiajankohdasta, mikäli asianomainen on oireeton. Kukaan meistä ei voi tietää, että ylihuomenna sairastuu, johtava lääkäri Tove Wide toteaa.

Jos koulussa tai päivähoidossa todetaan koronavirusinfektio, kaupungin tartuntatautitiimi selvittää mahdolliset altistumiset ja jäljittää altistuneet. Altistuneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja heidät asetetaan karanteeniin 10 vuorokauden ajaksi tartuntatautilain nojalla.

Tartunnan saaneen henkilön on pysyttävä poissa koulusta tai päivähoidosta vähintään seitsemän vuorokautta oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään siten, että hän on ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ennen kouluun tai päivähoitoon palaamista.

Tartuntatautilääkäri päättää karanteenin ja eristyksen kestosta kokonaisarvioinnin perusteella. Huoltajalla, joka on kotona alle 16-vuotiaan karanteeniin määrätyn lapsen kanssa, on oikeus päivärahaan tartuntatautilain nojalla. Lisätietoa löytyy Kelan sivuilta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ